Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: Tim De Waele

Mørkøv: Godt program med Tour-mulighed

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

17.02.2012 kl. 08:06 af Philip Tarning-Andersen.

Michael Mørkøv har et stort mål om at hjælpe Alberto Contador til at vinde Tour de France. Med spanierens karantæne er muligheden for det udskudt mindst et år, men danskerens muligheder for at deltage i løbet er stadig gode.

Første fokus i sæsonen ligger for Michael Mørkøv på forårklassikerne. Efter dette får han et par store løb, som af flere bruges som opvarmning til Tour de France.

 

Efter klassikerne glæder jeg mig rigtig meget til at skulle til Californien og køre Tour of California. Det er et løb, som der har været talt meget om, men som jeg aldrig har prøvet af køre. I det hele taget bliver det spændende at køre i USA. Derefter skal jeg også køre Schweiz Rundt,” fortæller Team Saxo Bank-rytteren til Feltet.dk.

 

En god mulighed for Touren

 

Og selvom der ikke vil være mulighed for at hjælpe Contador i Touren, så er Touren bestemt en mulighed.

 

Selvfølgelig er det et stort mål at prøve at komme med i Tour de France. Jeg har fået et rigtig godt program, der bygges op mod Tour de France, så jeg synes selv, at jeg har alle muligheder for at kvalificere sig mig til at komme med i Saxo Banks Tour-trup,” vurderer Mørkøv.

 

Hvordan det danske holds fokus i Touren nu vil ligge, efter kaptajnen er væk, er svært at svare på. Men rytteren, der kører sin fjerde sæson for Bjarne Riis' hold, er dog frisk på et gæt.

 

Hvis jeg skulle komme med et gæt, ligesom alle andre kan komme med et åbent gæt, så vil jeg da skyde på, at vi vil stille til start i Tour de France med et hold, der muligvis skal køre nogle spurter for vores sprinter JJ (Juan Jose Haedo, red.) eller stille op og køre efter nogle etapesejr med nogle stærke individuelle ryttere,” siger han og tilføjer, at de to muligheder også vil kunne kombineres.

 

Der vil dog stadig være mulighed for at hjælpe Contador til en Grand Tour-sejr i år, da spanieren har mulighed for at køre Vuelta a España, og Møkrøv vil rigtig gerne hjælpe ham med at vinde det, ligesom han hjalp ham til at vinde Giro d'Italia sidste år – en sejr, der ganske vist er blevet annulleret.

 

Det er klart, at det hele er blevet vendt lidt rundt efter Albertos karantæne. Som jeg tidligere har sagt, synes jeg, at det er en fantastisk oplevelse at køre cykelløb med Alberto, og jeg vil rigtig gerne prøve at komme med i Vueltaen og hjælpe ham til en samlet sejr der,” forklarer den danske rytter.

 

Haedo skal stole på sine hjælpere

 

Uden Alberto Contador til at tage sejre før august kan sprinteren Juan Jose Haedo blive vigtig ti at sikre det danske hold succes. Team Saxo Bank vil i denne sæson arbejde med at lave et tog til Haedo, så han får det letere i spurterne. Det arbejde vil Mørkøv gerne være en del af.

 

Det vil jeg da håbe. Jeg synes, at det er rigtig fedt at gøre lead outs, og jeg har også tidligere haft succes med det med JJ. Jeg håber da også, at jeg indgår i planerne om dette sprinter lead out,” fortæller han.

 

For ham at se er det vigtigt, at argentineren lærer at stole mere på sine hjælpere, hvis han skal have succes.

 

JJ har en rigtig god placeringsevne, og han er rigtig hurtig; men han mangler ofte nogle til at køre sig frem, og det er ikke altid, at han stoler på nogle af de ryttere, der skal køre ham frem. Jeg har selv prøvet, hvor han trækker væk fra mit hjul. Han skal blive bedre til at holde sig til dem, der hjælper ham. Hvis vi kan få lavet et rigtig godt setup med nogle af alle de gode hjælperyttere, vi har, og med den fantastiske sprinter, som JJ er, så tror jeg, at der ligger rigtig mange sejre og venter på ham,” vurderer den danske rytter.

 

SENESTE

Vis valgte

MANDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk