Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

« Forrige|Næste » Foto: Feltet.dk

Mørkøv: Stort at skulle køre for Contador

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

26.04.2011 kl. 07:09 af Kenneth Meyer.

Saxo Bank-SunGard kører årets Giro d’Italia for at vinde med Alberto Contador, og det bliver med Michael Mørkøv som personlig opvarter.

Da Saxo Bank-SunGard søndag offentliggjorde deres hold til årets Giro d’Italia, var det med Michael Mørkøv blandt de ni navne, dette på trods af, at han først er kommet ind i billedet på det seneste.

 

”Jeg synes, at Giroen er et fedt løb, men i vinters da mit program blev lagt sammen med holdet, var det ikke med på. Det er det så kommet her på det sidste, og jeg har fået Romandiet Rundt som optakt, så det glæder jeg mig rigtig meget til,” forklarer Michael Mørkøv til Feltet.dk.

 

Michael Mørkøv fik sidste år sin debut i Grand Tour sammenhæng, da han deltog og gennemførte netop Giro d’Italia. Denne gang har han haft en optimal optakt, hvilket kom på en uheldig baggrund. Dagen inden Paris-Roubaix væltede han i noget sæbevand på en parkeringsplads og slog armen. Derfor blev han pålagt en lille pause.

 

”Egentlig kom det til at passe rigtig godt. Hvis jeg havde fået at vide der, at jeg skulle køre Giroen, så ville jeg nok have stresset lidt for at komme i gang. Nu blev jeg nødt til at holde en uges pause, så min arm kunne få ro. Siden jeg så er startet op igen, har jeg følt mig rigtig godt kørende. Så når jeg er kommet igennem Romandiet Rundt, så skal jeg nok være helt klar til Giroen.”

 

Giro-rolle og drømmen

 

Udover Michael Mørkøv og Alberto Contador stiller Saxo Bank-SunGard til start med Laurent Didier, Volodymir Gustov, Jesus Hernandez, Kasper Klostergaard, Gustav Larsson, Daniel Navarro og Matteo Tosatto, og fokus bliver ene og alene at føre Contador frem til den samlede sejr, og her kender Mørkøv godt sin egen rolle.

 

”Der er udtaget en masse hjælperyttere til bjergene, så det bliver ikke min rolle at aflevere Alberto der. Jeg kan levere en rigtig god indsats i holdløbet, og så forventer jeg at skulle arbejde en masse forrest i feltet, hvis Alberto tager løbets førertrøje.”

 

”Jeg ved godt det er mærkeligt at sige det, men det har altid været min drøm at køre for en rigtig god kaptajn. Ikke siden Lance Armstrong har der været en så god etapeløbsrytter som Alberto er i dag, så det bliver helt sikkert specielt at skulle hjælpe og passe på ham.”

 

Hvis Alberto Contador kører sig i den lyserøde førertrøje, så bliver det ikke første gang Michael Mørkøv skal prøve at forsvare den. Det prøvede han allerede sidste år, da Richie Porte kørte i den. Ifølge Mørkøv er det dog en helt anden opgave der venter ham og holdkammeraterne i år.

 

”Det var anderledes med Richie sidste år, da vi godt vidste, at han ikke kunne holde den til Milano. Derudover var vi heldige med, at både Caisse d’Epargne og Cervelo tog en stor del af arbejdet med at kontrollere feltet. Når vi så stiller til start med Alberto i år, så kan vi risikere at skulle arbejde forrest i feltet fra første til sidste etape, hvis alle de andre hold siger, at det er os som har den største favorit. Derudover kan vi risikere, at Alberto tager trøjen på en af de første etaper, og det betyder hårdt arbejde forrest i feltet. Men det er også lige præcist det som jeg er god til.”

 

Endnu er de fleste hold ikke faldet helt på plads, men Michael Mørkøv kan allerede nu udpege to af de værste konkurrenter. ”Michele Scarponi har kørt rigtig stærkt i år, så ham ser jeg som vores største konkurrent i klassementet. Derudover er der Vincenzo Nibali. For ham og Liquigas holdet er dette et meget stort mål, så Nibali og Scarponi bliver dem, vi skal holde øje med,” slutter Michael Mørkøv til Feltet.dk.

 

TIRSDAG

Vis valgte

MANDAG

Vis valgte

SØNDAG

Vis valgte

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk