Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: Sirotti

Norman sikrede trøjen – Sagan vandt og Cort fire

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

17.06.2017 kl. 17:40 af Jesper Johannesen.

Peter Sagan viste nok engang klassen og vandt ottende etape af Schweiz Rundt, mens etapen fik også et dansk præg. 

Det blev en god dansk dag i Tour de Suisse (Schweiz Rundt), da Lasse Norman Hansen (Aqua Blue) var i et vildt udbrud og sikrede bjergtrøjen, mens Magnus Cort blev nummer fire på etapen efter en god spurt.

Den 100 kilometer lange etape med start og mål i Schaffhausen gav endnu en sejr til Peter Sagan (Bora-Hansgrohe), som sikrede sin 15. sejr i WorldTour-løbet.

Etapereferat:
Weekenden blev indledt med en kuperet etape i klassisk Schweiz Rundt-terræn, hvor der ikke var meget fladt, men heller ikke store stigninger. I alt skulle rytterne klatre 1064 højdemeter over bare 100 kilometer, som bestod af otte omgange på en 12,5 kilometer lang rundstrækning i området syd for Schaffhausen. Fra starten af blev der mod sydøst igennem relativt fladt terræn, inden en lille nedkørsel led feltet frem til floden, der gennemskærer byen. Her drejede rytterne mod øst, inden de kort efter tog hul på rutens stigning op ad Alpenstrass, der stiger med 4,2%. Toppen var med 6,6 kilometer til mål.

Bjergkongen Lasse Norman i angreb
Det var en smuk solskinsdag, da feltet samledes til starten, hvor 146 ryttere rullede igennem den neutrale zone. Ganske uventet kom Jaco Venter (Dimension Data), Jelle Wallays (Lotto Soudal), Lasse Norman (Aqua Blue) og Nick van der Lijke (Roompot) afsted næsten med det samme, og de havde allerede et forspring på godt et minut, da Norman vandt den første bjergspurt foran van der Like og Wallays. Efter første omgang var afstanden vokset til halvandet minut, og derfor var der god tid til kampen om bjergpointene. Norman slog igen van der Lijke og Wallays i den anden bjergspurt, inden de krydsede stregen for anden gang næsten to minutter foran feltet.

På fjerde omgang var Lasse Norman Hansen også stærkest i kampen om bjergtrøjen, og derefter var kampen afgjort og danskeren sikrede trøjen.


Sprinterholdene havde snor i udbruddet
I feltet var det Trek-Segafredo, Bora-Hansgrohe og Katusha-Alpecin om deles om føringsarbejdet, og udbruddet fik aldrig mere end to minutters forspring.

Med 31 kilometer til målstregen sikrede Lasse Norman Hansen officielt bjergtrøjen. Udbruddets forspring blev dog stille og roligt reduceret, da sprinterholdene begyndte at arbejde hårdere og hårdere.

13 kilometer før målstregen blev det hele samlet, og derefter var der en række angreb i feltet, hvor blandt andet sprinteren Michael Matthews (Team Sunweb) forsøgte at angribe, men det var et reduceret felt, som kom til målstregen i Schaffhausen.

QuickStep Floors kørte et godt leadout for Trentin, men det var verdensmesteren Peter Sagan (Bora-Hansgrohe), som tog endnu en flot etapesejr i Schweiz. Danske Magnus Cort var også med fremme i spurten og blev nummer fire efter Sacha Modolo (UAE Team Emirates) og Trentin.

I klassementet havde Simon Spilak (Team Katusha-Alpecin) en god dag og formåede at forsvare førertrøjen.
 

 

SENESTE

Vis valgte

LØRDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk