Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Norsk sejrherre: Afslutning var lige på grænsen
17. February 2016 af Tobias Munck SørensenFoto: Muscat Municipality/Paumer/Kåre Dehlie Thorstad

I går mistede Edvald Boasson Hagen muligheden for at køre med om etapesejren i Tour of Oman, da flere ryttere kom en spurt i forkøbet, men i dag tog han revanche, da han var ganske suveræn på den stigende afslutning - der næsten var for hård til ham.

Edvald Boasson Hagen har med sin sejr i Tour of Britain sidste år, sin fornemme præstation ved verdensmesterskaberne i Richmond samt sidste uges magtdemonstration på enkeltstarten i Tour of Qatar givet tydelige indikationer på, at han er ved at nærme sig det niveau, som han gav lovninger om at han ville nå i de tidligste år af sin karriere.

 

Dette indtryk blev i dag yderligere forstærket, da han var uden modstand i etapeafslutningen på anden etape af Tour of Oman. Ikke overraskende er han da også ganske godt tilfreds med sin form.

 

”Jeg vidste, at jeg var i god form, og det er dejligt at få en sejr i en fællesstart, nu når jeg ellers kun har vundet en enkeltstart i år. Det var en relativt rolig dag, men mod slutningen blev der kørt hårdt i sidevinden. Vi holdt os til og to af mine holdkammerater holdt tempoet op ad den afsluttende stigning.”

 

”Ingen lykkedes med at angribe, og jeg klarede at hænge på, og heldigvis havde jeg nok kræfter til at køre en god spurt. Jeg var langt fra sikker på at vinde etapen - selvom det var målet inden - fordi den sidste stigning var lige på grænsen af, hvad jeg kunne forvente at følge med på,” fortæller han til norsk TV2 umiddelbart efter etapen.

 

Sidste uge lignede han en sikker sejrherre af Tour of Qatar efter sin imponerende enkeltstart, men to punkteringer på et uheldigt tidspunkt på fjerde etape knuste den drøm. I Tour of Oman har han dog allerede afskrevet den samlede sejr, da særligt etapen til Green Mountain med al rimelighed må forventes at være alt for hård til ham.

 

”Nu har jeg trøjen. Den skal jeg forsøge at holde så længe som muligt, men de hårde etaper senere på ugen gør, at jeg er mere eller mindre sikker på, at jeg ikke kommer til at vinde løbet,” siger han og bekræfter samtidig, at de takter han viser giver ham store forhåbninger i forhold til klassikersæsonen, til hvilken han har den bedste forberedelse i mange år - hvis ikke nogensinde.

Lampaert: Det er helt vildt
Landevej
20.08 2017
Dennis: Ruten testede alt
Landevej
19.08 2017
BMC vinder Vuelta-åbning
Landevej
19.08 2017

Bretagne Classic - Ouest-FranceWTD 27/08-27/08

Brussels Cycling Classic1.HC 02/09-02/09

Tour de DMZ 20172.NCUP 02/09-05/09

GP de Fourmies / La Voix du Nord1.HC 03/09-03/09

Tour of Britain2.HC 03/09-10/09