Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

EKSKLUSIVT

Foto: twdsport.com

Ny landstræner ser stort potentiale i truppen

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

21.01.2016 kl. 14:00 af Simon Guldbæk.

Efter mange års arbejde i DCU stoppede Morten Bennekou som landstræner for det danske U23-landshold, og den tidligere professionelle rytter Anders Lund blev lidt overraskende valgt som ny landstræner. 

“Kom så, Stokbro. Giv det sidste”. Ordene kommer fra Anders Lund, den nye U23-landstræner, under en bjergtest på holdets netop overståede træningslejr. Træningslejren var Anders Lunds første tur som landstræner for U23-landsholdet og den første mulighed for ham til at se de ryttere an, som i 2016 skal udgøre rygraden af holdet.

 

“Rytterne var godt forberedte. Jeg kunne se, at de havde været seriøse hen over vinteren. Det kunne jeg også se på deres træningsregistreringer, men jeg fik det også bekræftet, da vi kom derned. Niveauet var højt,” fortæller Anders Lund til Feltet.dk.

 

“Gruppen var godt kørende, og vi forventer os noget af dem alle. Mads Pedersen, Mads Würtz og Michael Carbel  var helt på plads, som de skulle være. Men en ung fyr som Niklas Eg, der har været ude med sygdom i et stykke tid, imponerede virkelig meget. Han kørte rigtig stærkt opad og var virkelig spændende at have med.”

 

Niklas Eg, som i 2016 skal køre for danske Team Trefor, har sin store force opad. Og selvom hverken de danske cykelløb eller hovedparten af europæiske løb på kontinentalniveau byder på høje bjerge, ser Lund alligevel stort potentiale i Eg og hans evner til at køre op ad.

 

“Det er bare sådan en kæmpe fordel at kunne køre opad! Men man skal nå hen til proffernes rækker, fordi det er der, hvor bjergene er. Men han kan også køre stærkt, og jeg forventer da også, at han kører fint i fladere løb (...) På landsholdet har vi noget, som kunne være interessant for ham i både Fredsløbet og L´Avenir.”

 

Stammen er intakt - større ansvar i 2016

Anders Lund overtager holdet efter en sæson, hvor rytterne næsten kunne gå på vandet. Nogle af profilerne fra sidste sæson stores præstationer har udløst professionelle kontrakter, og Alexander Kamp og Søren Kragh Andersen er ikke i truppen mere. Men selvom holdet har mistet profiler, er det langt fra profilforladt. Snarere tværtimod.

 

“Jeg synes egentligt, at vi har beholdt en del af rytterne. Mads Pedersen, Mads Würtz, Michael Carbel og Jonas Gregaard udgjorde en del af stammen på holdet sidste år, og det har jo også en ekstrem vigtig betydning, at der er kulturbærere fra de foregående år og ved, hvad det handler om. Specielt når vi kommer ud at køre cykelløb, så har de erfaringen, og de ved, hvordan tingene skal gøres.”

 

Er det så også de ryttere, der bliver kaptajner på holdet i flere af løbene i år?

“De bliver i hvert fald toneangivende, og det er jo klart, at vi kører for bedste mand, uanset om han er første eller fjerde års. Men det er jo klart, at med deres resultater og potentialer får de helt naturligt en vigtig rolle i løbene.”

 

Ud over ryttere som Mads Pedersen, Mads Würtz og Michael Carbel skal være de toneangivende på holdet, kan de også have en positiv effekt på holdets dynamik, da de tre ryttere har opnået store ting i en ung alder.

 

“Det er jo også enormt inspirerende for resten af holdet, at der sidder nogle ryttere, der har vist, at de kan begå sig på absolut topplan internationalt. Det er vigtigt mentalt at kunne se, at det kan lade sig gøre, og at folk med den rigtige udvikling kan se, at det kan lade sig gøre. Sådan en som Gregaard har jo været med sidste år og set, hvad der kan lade sig gøre.”

 

“Han (Jonas Gregaard, red.) havde jo en fantastisk lærerig sæson sidste år og har en masse med i bagagen fra sidste år og til i år, hvor han som første års virkelig kom ind i kernen af det danske U23-landshold. Han går en rigtig spændende sæson i møde, det er der ingen tvivl om. Og han får jo højst sandsynligt en vigtig rolle på Riwal,” slutter Anders Lund.

 

 

SENESTE

Vis valgte

TORSDAG

Vis valgte

ONSDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk