OL træning i Tidaholm

10. juli 2012 07:30Foto: Dorte Adelfred

De danske banelandsholdsryttere er i fuld gang med forberedelserne til OL, og heri indgår også deltagelse i et svensk etapeløb.

Løbet U6 Cycle Tour i Tidaholm er er ikke kategoriseret som et UCI-løb, men rigtig mange danskere har på et eller andet tidspunkt i deres cykelkarriere kørt her, og i år deltager det danske banelandshold med tre ryttere. At dem er det dog kun Casper Folsach, der har deltaget tidligere, mens det for Rasmus Quaade og Lasse Norman Hansen er første gang, de er med.

De danske baneryttere viste flaget på fornemmeste vis, da der mandag blev kørt prolog. Lasse Norman vandt den 3,3 kilometer lange kamp mod uret i tiden 4:33 minutter, mens Rasmus Quaade blev treer med en tid på 4:33:6. Casper Folsach rundede den fine præstation af med en sjetteplads og tiden 4:35:5.

”Det var en simpel prolog, med afslutning op ad en meget hård bakke. Gennemsnitsfarten var derfor også kun på 43,5 km/t. for Lasse, der vandt,” fortalte Rasmus Quaade efter løbet til Feltet.dk og tilføjede, at de tre ryttere ikke bare er kommet til Tidaholm for at forberede os til OL, men også for at vinde.

Selvom det svenske løb ikke er et UCI-løb, så pointerer Quaade, at tingene er i orden.

”Vurderet efter prologen i dag, virker løbet rigtig godt arrangeret. Små ting som navne på numrene og vigtige ting som dygtige poster på ruten, der er gode til at spærre af, betyder meget når jeg kører løb.”

Landstræner Casper Jørgensen valgte ifølge Rasmus Quaade bl.a. at køre det svenske løb med banerytterne, fordi det er placeret bedre end de belgiske løb, de også havde i planerne i forhold til OL, og han vurderer, at det er et godt valg.

”Jeg er sikker på vi nok skal få det optimale ud af løbet. Hvis ikke vi vinder alle etaper og bliver 1,2 og 3, hvilket vi jo allerede efter i dag kan se, at vi ikke kommer til, må løbet være hårdt nok.”

De danske banelandsholdsryttere fører dog med dagens resultat ikke overraskende Elite-rytternes holdkonkurrence.

I junior klassen blev Mathias Møller Nielsen nummer tolv i tiden 4:53,5. Det var 17,3 sekunder langsommere end vinderen.

Udover Lasse Normans sejr i elite-klassen blev det også til en dansk sejr på mandagens prolog i "Team U6" klassen, som køres for hold i aldersklassen U17. På den korte men benhårde prolog var Jonas Gregaard Wisly fra DCR Ballerup hurtigste mand, og kunne dermed trække i førertrøjen.

DCR Ballerup var bedste hold på prologen, og de fører nu Team konkurrencen, skarpt forfulgt af det svenske Team Västergötland på 2. pladsen. Et andet dansk hold, Team Siggaard Cycling, ligger på 3. pladsen i Team konkurrencen.