Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 3. etape af Paris-Nice

Optakt: 3. etape af Paris-Nice

07. marts 2017 15:46Foto: A.S.O. / Alex Broadway

Endnu en brutal dag i sidevinden kostede Richie Porte muligheden for at vinde et tredje Paris-Nice, og dermed slap nogle af de mindre stærke enkeltstartsryttere af med deres måske værste trussel, inden onsdagens nøgleetape. Inden det gælder kampen mod uret, får de imidlertid endnu en chance for at skabe ravage i den nordfranske blæst, men svagere vindforhold på tirsdagens 3. etape betyder, at der kan være udsigt til en roligere dag på kontoret.

 

Artiklen fortsætter efter videoen.

Ruten

Rejsen mod solen fortsætter som vanligt på tredjedagen, hvor man igen bevæger sig mod sydøst det meste etapen, men som det er en tradition i Paris-Nice bliver terrænet gradvist mere kuperet efterhånden, som man nærmer sig syden. Det afspejles på årets tredje etape, hvor der i finalen venter et par mindre stigninger. Ikke desto mindre vil sprinterne se frem til endnu en chance for at slås om sejren, inden klassementskampen for alvor indledes på onsdagens enkeltstart.

 

Etapen er i alt 190 km og fører fra Chablis til Chalon-sur- Saône. Etapen mindre i sin natur meget om den foregående, idet de første ca. 120 km består af en lang rejse mod sydøst gennem helt fladt terræn. Det eneste, der bryder monotonien er den første indlagte spurt, der kommer efter 55 km.

 

Terrænet ændrer gradvist karakter, som man kommer frem, og efter ca. 125 km sætter man kursen mod syd, når man rammer den først af to mindre bakker. Den sidste af disse, Cot de Grandmont (2,4 km, 4,9%), er kategoriseret i kategori 3. Efter kampen om bjergpointene er de næste kilometer svagt faldende, inden man igen sætter kursen mod sydøst for at ramme dagens sværeste udfordring, kategori 2-stigningen Cote de Charrecey (2,1 km, 6,7%), hvis top kommer med 25,5 km til mål. Efter nedkørslen er resten af etapen imidlertid stort set helt flad, når rytterne fortsætter mod sydøst og syd til målbyen. Undervejs kommer dagens sidste indlagte spurt bare 17 km fra stregen. Finalen er relativt enkelt, idet der efter tre rundkørsler mellem 5- og 2 km-mærkerne ikke er et eneste skarpt sving i de sidste 2000 m. Vejen bøjer kun ganske let til højre, inden målstregen kommer til syne med 400 m til mål på den 6 m brede vej.

 

Læs også
Optakt: Fleche Wallonne

 

Chalon-sur Saône har ikke været vært for et større cykelløb i mere end et årti.

 

 

 

 

Vejret

Efter to dage med blæst, regn og kulde er der måske lidt opmuntring at hente i vejrudsigten for tirsdag. Der ventes ganske vist regn fra morgenstunden, men fra middag er der kun 10-25% risiko for nedbør. Temperaturen vil være mere behagelige 10 grader, og der er endda en chance for et lille kig til solen på en ellers overskyet dag.

 

Vigtigst er det, at det bliver minde blæsende. Således vil der være en jævn vind fra nordvest, hvilket giver medvind på det meste af etapen, inden man drejer ind i sidemedvind ved dagens første stigning. Der vil være medvind på den sidste stigning og derefter igen sidemedvind, indtil man rammer sidemodvinden med 2 km. Derefter drejer man gradvist over i sidemedvind på den sidste kilometer.

 

Analyse af 2. etape

Vi skrev det allerede forud for 1. etape: kun en tåbe frygter ikke de første flade etaper i Paris-Nice. Det blev allerede tydeligt på førstedagen, hvor flere af de mellemstore favoritter blev elimineret, og i dag blev alle drømme knust for Richie Porte, der havde drømt om en tredje sejr i det, han betragter som sit europæiske hjemmebaneløb. Australierens kollaps kommer som en stor overraskelse, idet han normalt ikke er dårlig til at kæmpe for position i vindblæste forhold og havde et stærkt hold til at beskytte sig. Det er imidlertid ingen hemmelighed, at Porte har haft det svært med regnvejr, og at han ofte har haft svært ved at finde motivationen, når han rammes af modvind. Det var nøjagtigt, hvad han blev ramt af, da han allerede tidligt mistede kontakten på 3. etape, og da han samtidig frøs voldsomt i de kolde omgivelser, kastede han håndklædet i ringen. Det er første gang, at han rammes af rigtigt møgvejr i Paris-Nice, og dermed har han mærket den anden side af et løb, der altid har været kendt for regn og blæst, men som indtil nu har behandlet ham pænt, og hans spektakulære kollaps giver mindelser om lignende situationer i Tour de France, hvor han er knækket mentalt og pludselig har været en skygge af sig selv.

 

Med Porte ude af kampen om den samlede sejr bliver løbet mere og mere åbent. På forhånd sagde vi, at enkeltstartens betydning gjorde det svært at se andre, end Alberto Contador, Porte, Ilnur Zakarin eller Ion Izagirre løbe af med den samlede sejr, mens stille og roligt synes der at komme flere muligheder. De tre puncheurs Sergio Henao, Julian Alaphilippe og Dan Martin har stille og roligt sikret sig et forspring til de bedre enkeltstartsryttere, og de har allerede nu så meget tid, at i hvert fald de to førstnævnte bør kunne forsvare det i onsdagens kamp mod uret.

 

Efter 2 dage, der har været usædvanligt hårde, har specielt Henao, Zakarin og Alaphilippe set stærke ud. Alaphilippe har været allestedsnærværende, hvilket imidlertid ikke er nogen stor overraskelse. Franskmanden er god til vanskelige vejrforhold, og hans store test kommer på enkeltstarten og specielt på lørdagens kongeetape, hvor stigningerne kan blive en anelse for lange efter hans smag. Mere overraskende er det, at Henao har siddet med helt i front stort set hele tiden. Colombianeren var allerede sidste år stærkeste mand i løbet, og efter opvisningen ved de colombianske mesterskaber er han helt tydeligt i absolut storform. Også han får det svært på enkeltstarten, men han fremstår som en af de helt store favoritter til både 6. og 7. etape, og endnu en samlet sejr til Sky synes mere og mere realistisk.

 

Læs også
Vingegaard kommer med positive meldinger

 

Det er imidlertid svært ikke at have Zakarin som favorit på nuværende tidspunkt. Sammen med Alaphilippe og Tony Gallopin var han eneste klassementsrytter, der var med helt i front, da feltet splittede på dagens etape, og selvom han ikke kom med i går, har han lignet en mand med kolossalt overskud. Han fulgte let Richie Portes angreb på bakken i finalen på 1. etape, hvor Contador faldt fra, og i dag var han endnu bedre. Den flade del af enkeltstarten er ikke ideel for russeren, men han er en langt bedre enkeltstartsryttere end både Henao og Alaphilippe. Han viste storform allerede i Abu Dhabi, hvor han sammen med Quintana var stærkeste mand, og det lover godt forud for bjergetaperne, hvor han på papiret bør være en af de allerstærkeste.

 

Dagens anden store vinder var naturligvis Sonny Colbrelli, der endelig tog den sejr på WorldTouren, som han har fortjent så længe. Normalt er italieneren slet ikke hurtig nok til at slå de rene sprintere, men efter et hårdt løb kan han matche de fleste. Det var nøjagtigt, hvad han fik på dagens etape. Alligevel var det overraskende, at han kunne matche folk som Degenkolb og Kristoff, der ligeledes er specialister under sådanne forhold. Endnu mere spektakulært var det, at han kørte en enormt lang spurt i en hård modvind, og det burde være relativt let at komme bagfra. Ingen kunne imidlertid matche ham, og den spurtstyrke får ham mere og mere til at fremstå som den store favorit til Amstel Gold Race, hvor han allerede sidste år blev nummer 3, og hvor den nye, lettere finale øger chancen for en reduceret massespurt. I første omgang gælder det Milano-Sanremo, hvor han desværre tidligere har haft svært ved at holde hovedet koldt i finalen. Nu er han mere moden, og selvom der er flere på papiret hurtigere folk, viste han i dag, at intet er umuligt.

 

Favoritterne

Årets Paris-Nice ventedes at byde på usædvanligt mange muligheder for sprinterne, men de vanskelige forhold har gjort det svært for de hurtige afsluttere. Nacer Bouhanni og Niccolo Bonifazio er allerede ude af løbet, og de fleste af de største navne er stadig helt tomhændede. Derfor begynder panikken langsomt at brede sig, idet der nu kun resterer to muligheder for at få den forløsende sejr.

 

Den første af disse kommer på 3. etape, hvor de lidt roligere vindforhold burde gøre det anelse mindre hektisk, end det har været på de første to etaper. Det ændrer imidlertid ikke på, at vindretningen er den ”rigtige”, og at rytterne derfor vil have medvind og sidemedvind hele dagen. Selvom vinden ikke er så hård, som den har været hidtil, er det bestemt ikke stille, og det bliver igen ganske koldt. Alene de forhold vil igen skabe stor nervøsitet, og dermed er der igen udsigt til en forrygende hurtig etape.

 

Det er vanskeligt at sige, om vinden vil være stærk nok til at splitte feltet. Vindstyrken er på grænsen af, hvad der skal til, men vindretningen er som sagt helt rigtig. Dertil kommer, at der vil være mange trætte ben efter de sidste par etaper, og vi er således slet ikke i tvivl om, at Lotto Soudal og Quick-Step, der hidtil har haft stor succes med at udnytte forholdene, vil forsøge sig på de mere åbne stykker. Derfor vil vi næppe få en almindelig sprinteretape, og alene positionskampen og nervøsiteten vil holde snor i et eventuelt udbrud.

 

Dermed er der to scenarier. Enten indser alle efter en nervøs start, at vinden næppe er stærk nok, eller også bliver det endnu et sidevindsdrama, denne gang dog mindre selektivt. I første scenarium vil der blive etableret en frontgruppe, men den vil om sagt ikke få meget luft. Positionskampen samt eventuelt arbejde fra FDJ, Katusha, Quick-Step og Lotto Soudal vil hurtigt gøre en ende på deres drømmer. Derfor skal det hele igen afgøres i en eller anden form for spurt - det store spørgsmål er blot, hvor mange der vil være tilbage i feltet.

 

I den sammenhæng er der to forhold, der kan skabe udskilning. Dels er der naturligvis vinden, men lige så vigtig er den sidste bakke. Det er en oplagt mulighed for hold som Sunweb, Dimension Data, Bahrain-Merida og måske UAE Team Emirates til at sætte de rene sprintere under pres, og vi vil blive overraskede, hvis ikke de gør et forsøg. Stigningen er ikke for hård for folk som John Degenkolb og Magnus Cort, og Alexander Kristoff bør heller ikke komme i problemer. Det er imidlertid usikkert, om Marcel Kittel kan klare den, og også André Greipel kan komme i problemer. Hvis Kittel falder fra på bakken, kan det sætte scenen for et meget spændende forfølgelsesløb ind mod stregen.

 

Selve spurten er relativt ukompliceret, idet de sidste 2 km er flade og uden væsentlige sving, og derfor er det en god chance for powersprinterne og de allerhurtigste, hvis de har overlevet bakken. Det er imidlertid værd at notere sig, at vejen er ganske smal, og der er derfor en overhængende risiko for, at man kan blive lukket inde.

 

FDJ har altid været betragtet som et af de mindre hold, men i dette løb har de været helt fantastiske. De har altid haft adskillige folk med i front, når feltet er splittet i sidevinden. Samtidig har Arnaud Demare siden starten af sæsonen været i sit livs form, hvilket blev mest tydeligt, da han kørte med Julian Alaphilippe på bakken i finalen af den meget hårde 1. etape. I dag klarede han igen al udskilning i sidevinden, og selvom han løb tør for kræfter i spurten, blev det igen tydeligt, at han er en af feltets allerstærkeste.

 

Læs også
Optakt: 3. etape af Tour of the Alps

 

Dermed er Demare i en perfekt position til at gå efter endnu en sejr. Der har aldrig været tvivl om hans hurtighed, men han har altid haft det meget svært i positionskampen. I dette løb har han imidlertid det måske bedste tog anført af nyindkøbet Jacopo Guarnieri, og de har allerede vist, at de kan tage kampen op med de allerbedste. Samtidig har Demare spurtet forrygende, specielt i Algarve og Besseges, hvor han satte Kristoff eftertrykkeligt til vægs. Han har ingen problemer med at overleve bakken, der bare er til hans fordel, og da vi igen venter et hårdt løb, bør franskmanden være mere frisk end de rene sprintere. Med et ekstremt stærkt lead-out tror vi på, at Demare kan lade sig hurtighed tale og tage sin anden etapesejr i løbet.

 

Vi er meget i tvivl om, hvorvidt Marcel Kittel kan overleve stigningen. Igen i dag sad han med helt forrest i sidevinden, og det tyder på, at hans form er fantastisk. Når han kiksede dagens spurt, skyldtes det alene, at han med sine kolde fingre kom til at skifte ned på lille klinge. Stigningen er ikke voldsomt svær, og derfor tror vi faktisk, at han kommer med over. Sker det, er han naturligvis klart den hurtigste i en powerspurt som denne.

 

Det store problem for Kittel bliver at komme frem i den hektiske finale. Han er ikke en mester i positionskampen, og denne opløbsstrækning er meget smal. Hans tog er bestemt ikke imponerende, og derfor tvivler vi på, at han kan finde den nødvendige plads. Han er så ofte blevet lukket inde før, og det frygter vi vil ske igen. Er han imidlertid i en god position, bør han vinde en spurt som denne.

 

Det var opløftende at se, at Dylan Groenewegen i dag var tilbage i front efter sin dårlige dag i går, hvor han overraskende blev sat i sidevinden. I det hele taget kørte LottoNL-Jumbo en fremragende etape, og derfor bør de igen være med fremme, selvom det i morgen skulle blæse. Groenewegen er ikke den bedste klatrer, men en stigning som denne burde ikke være for svær for den hollandske mester. Samtidig er han god til at positionere sig, og selvom han ikke har et meget stærkt tog, har han nogle store, stærke folk til at holde sig fremme. Han spurtede helt fantastisk i Algarve og er uden tvivl en af rytterne med den højeste topfart i en powerspurt som denne.

 

Det var en stor overraskelse, at Alexander Kristoff kørte en så dårlig spurt på dagens etape. Nordmanden er normalt helt umuligt at slå efter en lang, hård dag, så han havde alle odds i sin favør, da de ramte opløbsstrækningen. Det er ildevarslende for Kristoff, der imidlertid sad med i front i sidevinden, og derfor ikke er i dårlig form. Hvis man dertil lægger, at han klatrede helt fantastisk i Oman, bør stigningen og vinden være til hans fordel. Han er en mester i positionskampen og har med Michael Mørkøv - der dog næppe overlever stigningen - samt en meget formstærk Marco Haller et fornuftigt tog. Da lead-out er vigtigt på en smal vej som denne, har Kristoff gode muligheder for at trække sig sejrrigt ud.

 

Også André Greipel løb tør for kræfter i dagens spurt, men da den tuske mester sad med fremme i sidevinden, er der ingen tvivl om, at han er i god form. Han er en fornuftig klatrer, og selvom bakken ingenlunde er til hans fordel, bør han komme med over. Når vi alligevel er lidt skeptiske, hvad angår chancerne for en af feltets allerhurtigste, skyldes det hans tog. Han har reelt kun Adam Hansen og Moreno Hofland til at køre lead-out, og sidstnævnte er helt ny på holdet. Greipel er ikke god i positionskampen, ogd derfor kan det blive svært at komme frem.

 

Det kan det også for John Degenkolb, der er blandt de sprintere, der kan drage allermest fordel af bakken. Tyskeren er en fremragende klatrer, der kan overleve meget sværere stigninger, og han er samtidig meget god i sidevinden. Derfor håber han på det hårdest mulige løb, men også han får det vanskeligt i positionskampen. I dette løb er Trek mødt på stort set uden et tog, og han har kun Edward Theuns til at køre sig frem. Powerspurten passer ham, men vi er usikre på, om han kan finde den nødvendige plads tl at spurte.

 

Efter dagens opvisning er Sonny Colbrelli naturligvis også blandt favoritterne. Han klatrer endnu bedre end Degenkolb og havde foretrukket længere og sværere bakker. Han viste i dag, at han ikke behøver at frygte de hurtigste, hvis løbet har været tilstrækkeligt hårdt, og han er fremragende til at positionere sig. Desværre er vi lidt bange for, at denne etape er lidt for nem til, at han kan gentage sejren.

 

Det var lidt en skuffelse, at Magnus Cort ikke kom frem i dagens spurt, da han havde overlevet sidevinden. Danskeren viste imidlertid igen, at han er godt kørende, og han kan virkelig drage fordel af både vind og stigninger. Han kører bedre op ad end de fleste, og Orica-Scott har samtidig et meget stærkt tog til at holde ham fremme. Han har vist, at han kan slå nogle af de hurtige, men selvom han er i god form, er der nok lidt for mange topsprintere til, at han kan vinde.

 

Læs også
Italiensk veteran tager sjælden sejr

 

Hvad skal man mene om Bryan Coquard? I dag endte den franske sprinter i bagerste gruppe, og i går eksploderede han i finalen, selvom han i første omgang havde overlevet i sidevinden. Det er klart, at han ikke er i topform, men han er heller ikke skidt kørende. Han klatrer bedre end de fleste, så både bakken og den lidt svagere vind taler til hans fordel. Normalt er han hurtig nok til at vinde, men vi tvivler på, at han i dette løb har formen.

 

Det har til gengæld Sam Bennett, der har siddet langt fremme på begge de hårde etaper. I dag blev det en anelse for hårdt i selve spurten, men der er ingen tvivl om, at ireren er godt kørende. Han har vist, at han er hurtig nok til at slå de fleste, og han er en spinkel rytter, der kører fint opad. Han har arbejdet meget på sin klatring, og derfor burde stigningen være til hans fordel. Desværre er han ikke god i positionskampen, og selvom formen er god, kan det gøre det svært.

 

Med Bouhanni ude satser Cofidis på en meget formstærk Christophe Laporte. Franskmanden viste sidste år i Touren og igen i dag, at han har farten til at blande sig med de bedste. Han er meget holdbare på stigningerne og bør derfor drage fordel af bakken, og han er også god i sidevind. Cofidis har et godt tog, og derfor bør han være langt fremme, selvom han næppe er hurtig nok til at vinde.

 

I går punkterede Michael Matthews, men i dag var der ingen undskyldning for, at han blev sat i sidevinden og siden ikke kom frem i spurten. Det er tydeligt, at han ikke har sidste års superform, og vi tvivler på, at denne etape er hård nok til, at han kan vinde. Han skal håbe, at der bliver kørt meget stærkt på stigningen, hvor han er enormt stærk, men at slå de hurtigste i en powerspurt som denne bliver svært.

 

Endelig vil vi pege på Dimension Data-duoen Kristian Sbaragli og Reinardt van Rensburg. Begge har vist god form, men ingen af dem er rene sprintere. Derfor er bakken til deres fordel, og de skal håbe på et hårdt, selektivt løb. Begge er gode til at positionere sig, men de har dog næppe farten til at vinde.

 

Feltet.dks vinderbud: Arnaud Demare

Øvrige vinderkandidater: Marcel Kittel, Dylan Groenewegen

Outsidere: Alexander Kristoff, André Greipel, John Degenkolb, Sonny Colbrelli

Jokers: Magnus Cort, Bryan Coquard, Sam Bennett, Christophe Laporte, Michael Matthews, Kristian Sbaragli, Reinardt van Rensburg

DEL
INFO
Optakter
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

La Flèche Wallonne Fémi...(1.WWT) 17/04

La Flèche Wallonne(1.UWT) 17/04

La Flèche Wallonne Fémi...(1.WWT) 17/04

La Flèche Wallonne(1.UWT) 17/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?