Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 3. etape af PostNord Danmark Rundt

Optakt: 3. etape af PostNord Danmark Rundt

02. august 2018 23:05Foto: Sirotti

Efter et uventet sammenbrud fra Mads Pedersen viste Wout Van Aert sig som den klart stærkeste af de to forhåndsfavoritter og gav med en sejr på kongeetapen sig selv et godt udgangspunkt for også at tage den samlede sejr. Det afgørende slag skal først slås lørdag på enkeltstarten, men inden dag venter en relativt flad 3. etape, der trods en spektakulær grusvejsstigning på Møns Klint, formentlig vil ende i en massespurt.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Ruten

Normalt er kongeetapen som sagt kommet om fredagen, men i år har ønsket om at tilbringe mere tid i Østdanmark betydet, at den kommer en dag tidligere end vanligt. Derfor er det i stedet sprinterne, der ventes at skulle i aktion, når løbet efter en rejse over de to bælter genoptages på det sydlige Sjælland. Her venter en relativt flad etape, der byder på et sjældent besøg til Møns Klint, hvor en grusvej vil være en ekstra udfordring, inden de hurtige folk formentlig skal spurte om sejren ved Gåsetårnet i Vordingborg.

 

I alt skal der tilbagelægges 178,4 km mellem Næstved og Vordingborg. Fra start kører man mod sydøst og nordøst frem til dagens første bakkespurt (1,3 km, 1,6%), der kommer i Everdrup efter 19,4 km. Herefter fortsætter man mod sydøst ned langs kysten og begiver sig ud på snoede og kringlede småveje, mens man følger vandet. Herfra retter vejene sig igen ud, når man kører mod sydøst ned til Dronning Alexandrines Bro, der passeres efter 71,8 km og leder over til Møn, hvor den første spurt kommer i Stege efter 81,3 km.

 

På Møn kører man mod øst helt ud til Møns Klint på det østligste punkt, hvor man efter 102,5 km rammer en grusvej, der efter 600 m byder på en bakkespurt (1,1 km, 4,5%) ved 103,1 km-mærket. Grusvejen fortsætter i yderligere 2,6 km, inden det går via småveje igennem fladt terræn tilbage mod Dronning Alexandrines Bro, der passeres igen med 42,1 km til mål.

 

Læs også
Optakt: 1. etape af Tour de Romandie

 

Tilbage på Sjælland fortsætter man gennem fladt terræn via små veje forbi den sidste spurt i Gammel Halvehave efter 139,0 km, inden det går mod sydvest og siden nordvest med retning mod Vordingborg. Her rammes den afsluttende rundstrækning efter 157,7 km, og 4,4 km senere krydses stregen for første gang. Etapen afsluttes nu med tre omgange på den 5,4 km lange runde, der er flad og uden væsentlige tekniske udfordringer. De sidste sving kommer med hhv. 2700 m, 1700 m og 1300 m igen, inden det går frem til målet ved Gåsetårnet.

 

I de senere år har Vordingborg to gange lagt asfalt til DM. Det skete senest i 2016, hvor Alexander Kamp og Martin Toft Madsen løb med hhv. linjeløbs- og enkeltstartstitlen. I 2013 gik sejrene til hhv. Michael Mørkøv og Brian Vandborg.

 

 

 

 

 

Vejret

Der er som bekendt ingen ende på det danske sommervejr, og derfor bliver også fredag den helt perfekt dag til at køre på cykel. En skyfri himmel og temperaturer på 27 grader kan gøre det til en lidt hed affære, hvor vinden ikke vil spille en rolle. Der vil nemlig bare være en svag til let vind fra vest, hvilket giver med- og sidemedvind på turen frem til Møns Klint. Derefter vil der næsten være ren modvind på turen tilbage mod Vordingborg. På rundstrækningen vil der være sidemodvind på første del og sidemedvind på anden del.

 

Favoritterne

Med Mads Pedersens sammenbrud er vejen nu banet for en samlet sejr til den anden af de to forhåndsfavoritter. Wout Van Aert har givet sig selv et ganske godt udgangspunkt ved med knusende overlegenhed at vinde løbets kongeetape, og med elimineringen af sin værste konkurrent bliver han meget svær at slå i kampen om den samlede sejr.

 

Intet er imidlertid givet endnu, for alt gik ikke helt som ønsket. Van Aert havde utvivlsomt ønsket sig større tidsgevinster på Vejle-etapen, for selvom han på papiret er den bedste temporytter blandt de fem forreste, er han relativt uprøvet over en distance på 19 km.  Hans gennembrudssejr over selveste Tony Martin i Belgium Tour for to år siden var på en bare 6 km og langt mere teknisk rute, og på papiret vil han være dårligere stillet på en relativt lang tonserrute. Han arbejdede dog så meget på sin enkeltstart frem mod sidste års nationale mesterskaber, hvor han gik benhårdt efter enkeltstartstitlen, at han formentlig vil være i stand til at køre med om sejren på lørdag og dermed sikre sig den samlede sejr.

 

Læs også
Verdensmesteren dropper Tour de France

 

Bag sig har han imidlertid et par gode temporyttere. Det gælder Robin Carpenter, der med gode tempopræstationer har vundet amerikanske etapeløb, og til dels Lasse Norman Hansen, hvis gode enkeltstarter dog efterhånden ligger mange år tilbage. Julius Johansen er en god temporytter, men at køre med om sejren på dette niveau allerede nu vil dog nok trods alt være en overraskelse. Alexander Kamps tempoegenskaber eliminerer ham som trussel, og derefter skal man ned til Hugo Houle, Jonas Rickaert, Christopher Juul, Rasmus Quaade og ikke mindst Andriy Grivko og Johan Le Bon, der lurer som stærke podiekandidater, men som dog har tabt så megen tid, at de får svært ved at vinde samlet.

 

Dermed er der også mange, der har en interesse i at udnytte morgendagens etape til at vinde mere tid, men det bliver svært.  De små veje kan være udfordrende, men terrænet er til gengæld ikke vanskeligt. Grusvejsstigningen på Møns Klint må formodes at komme alt for tidligt til at spille en rolle, og derfor ligner det en stensikker massespurt i Vordingborg. Det skyldes ikke mindst det gode vejr, hvor den lille smule vind endda vil være direkte i ansigtet på næsten hele anden halvdel af etapen.

 

Motivationen til at teste Van Aert vil ellers være stor. Kamps dårlige enkeltstart betyder, at Waoo er nødt til at forsøge sig ved enhver given lejlighed, og det samme er landsholdet med Mads Pedersen og Christopher Juul, der i dag fik sig en syngende lussing. Xandro Meurisses Wanty har også en offensiv interesse, og Robin Carpenter ser altid sit snit til at angribe.

 

Problemet er bare, at en hel stribe hold har interesse i at holde det samlet. Det gælder naturligvis for Van Aerts tropper, men især for Vital Concept, der styrede 1. etape med hård hånd og også tog ansvar i dag, hvor terrænet passede dem langt dårligere. Også Astana og Bardiani må lugte blod i en massespurt, og Roompot, Israel Cycling Academy og Sunweb har også alle en reel chance, hvis de hurtige folk skal afgøre det.

 

Fra start forventer vi et ret aggressivt løb nu, hvor klassementet har sat sig, og det vil formentlig tage længere tid at få udbruddet etableret. Herefter venter vi, at Veranda’s Willems vil tage kontrol, men de har kun en interesse i at skabe samling, hvis Van Aerts trøje er truet. Under alle omstændigheder forventer vi dog, at Vital Concept ikke tager skyggen af chancer, og med hjælp fra et eller flere af de ovennævnte sprinterhold vil de holde udbruddet i kort snor.

 

Pedersen og de øvrige tropper fra det danske landshold kunne meget vel tænkes at forsøge at skabe lidt ravage på grusvejsstigningen, men da crossfænomenet Van Aert her er i sit es og næppe kan trues, vil den lange distance til mål formentlig betyde samling igen. Et par angreb i finalen er sandsynlige, men den meget lette rundstrækning lægger i den grad op til en massespurt, hvor den lange opløbsstrækning er som skabt til de helt rene sprintere.

 

En sådan er Bryan Coquard ikke, men alligevel må franskmanden regnes som favorit. En flad powerspurt er ellers ikke hans kop te, men franskmanden viste så sent som i Belgium Tour, at han sagtens kan slå store navne i en flad finale. Hans præstation i dag viser, at formen er udmærket uden at være i top, og det samme viste han med sin spurtsejr i feltet på 1. etape. Spurten passer ham som sagt ikke, men han har det på papiret stærkeste tog med Bert De Backer, Kris Boeckmans og Jeremy Lecrocq. Måske er han ikke feltets hurtigste, men i et felt uden topnavne kan han med et lead-out gøre det færdigt, og derfor er han svag favorit.

 

På papiret er Riccardo Minali ellers hurtigere i en powerspurt som denne, og skal han endelig vinde et stort løb i Europa, får han ikke meget bedre muligheder end denne. I hvert fald er det en finale for de rene sprintere, og manglen på tekniske udfordringer betyder, at hans svage positionering ikke hæmmer ham så voldsomt denne gang. På ren topfart er Minali vel den hurtigste i feltet, og meget afhænger derfor af, om det også lykkes ham at finde den rette position til at sætte sig igennem.

 

Meget af det samme kan siges om Andrea Guardini, der ligeledes ser frem til en teknisk ukompliceret finale, som primært handler om topfart. Den har Guardini ganske vist ikke i samme omfang som tidligere, og han er en skygge af den rytter, der startede sin karriere som lyn og torden for efterhånden mange år siden. Han har dog i Langkawi og Kroatien i år vist, at han stadig er en af de allerhurtigste i et ikke specielt imponerende sprinterfelt som dette, og da hans tog med særligt Paolo Simion - holdets plan B i tilfælde af uheld eller dårlige ben til Guardini - er ganske stærkt, kan det meget vel blive til endnu en Danmark Rundt-etapesejr til Guardini.

 

Læs også
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder

 

Den tredje rene sprinter i feltet er Wouter Wippert, der viste overraskende stor holdbarhed ved modsat Minali og Guardini at klare bakken i Aalborg. Faktisk har det været en tendens i 2018, at han har klaret større udfordringer end tidligere. Til gengæld er han ikke helt så hurtig, men særligt i maj leverede han det ene topresultat efter det andet. Også for ham gælder, at positionering er hans onde ånd, men med positioneringsstærke Coen Vermeltfoort til at guide sig og en ukompliceret finale, kunne det være Wippers store chance.

 

Mihkel Raim viste god form i onsdagens spurt, men måske havde bakken alligevel kostet for meget. I hvert fald endte han alt for langt tilbage, men det skal man ikke lade sig snyde af. Raim har nemlig i det seneste års tid vist, at han er en ganske lovende sprinter, og særligt andenpladsen i Rund um Köln viste, at der skal holdes øje med ham i fremtiden. Vigtigst er det, at Israel Cycling Academy stiller med et fremragende tog, og den kombination kan vise sig at være nøglen til sejr.

 

På 1. etape viste Tim Merlier atter, at han er mere end Van Aerts crossbodyguard. Han er også en glimrende sprinter, hvilket de to tredjepladser i Belgium Tour understregede. Særligt hans næse for positionering synes at være eminent, men den evne er knap så vigtig i denne finale. Om farten rækker til sejr, er mere tvivlsomt, men hans næse for at finde vej i den hektiske finale vil bringe ham langt.

 

Det har længe været kendt, at Max Kanter har potentiale til at blive den næste tyske supersprinter, men det var alligevel uventet, at han skulle være Coquards værste rival i spurten på 1. etape. Det har helt sikkert givet ham mod på mere, for nu ved han, at farten rækker. Hans Sunweb-tog med Cees Bol, Nils Eekhof og Roy Curvers er samtidig ganske stærkt, og med en tilsyneladende god positionering skal han blive ganske interessant at følge i morgendagens finale.

 

Det samme skal Michael Carbel. I onsdags kørte landsholdet ganske vist for Pedersen, men da man ikke længere skal jagte bonussekunder, må det være Carbels tur til at forsøge sig. Han er nemlig en mere ren sprintertype, og han finder næppe en meget bedre finale end denne. Han viste så sent som ved DM, at han er en af Danmarks hurtigste, og i Pedersen har han en glimrende lead-out man. Om farten rækker til at vinde, kan dog godt være en anelse tvivlsomt.

 

Eric Young var en af de rene sprintere, de fandt ruten i Aalborg for hård, men det vil næppe være tilfældet på morgendagens lette etape. Den passer ham derimod som fod i hose, for her er tale om en ren powerspurt, der er skabt til hans høje topfart. Hans største sejre ligger et par år tilbage, men han har vist, at han kan slå selv WorldTour-ryttere, og samtidig er toget med Colin Joyce og Ryan Anderson et af de bedste i feltet.

 

Også Holowesko er til start med et stærkt tog, og umiddelbart er Nicolai Brøchner manden, der skal satses på i et dansk løb. Det er dog meget muligt, at han skal på jagt efter bakketrøjen, og det kan åbne døren for John Murphy, der umiddelbart er holdets hurtigste mand. Han har flere pæne sejre i de seneste sæsoner, også mod WorldTour-ryttere, og burde være begejstret for den ret enkle finale. Brøchner er nok førstevalg, men holdets bedste vinderchancer har Murphy umiddelbart.

 

Endelig vil vi igen pege på Herman Dahl. Den unge nordmand har vist sig som en rytter, der skal holdes øje med og vandt blandt andet en etape i det stærkt besatte Tour de Bretagne tidligere i år. Han er stadig relativt uprøvet i dette selskab, men hans resultater i de seneste to sæsoner indikerer klart, at han har potentialet til at vise sig frem.

 

Andre kandidater til en spurt er Casper Pedersen, Shane Archbold, Tom Devriendt, Pieter Vanspeybrouck, Xandro Meurisse, Christophe Noppe, Jonas Rickaert, Milan Menten, Andrea Peron, Coen Vermeltfoort, Niklas Larsen, Christoffer Lisson, Andreas Stokbro, Patrick Clausen og Eryk Laton, men en sejr til en af de ryttere er usandsynlig.

 

Feltet.dks vinderbud: Bryan Coquard

Øvrige vinderkandidater: Riccardo Minali, Andrea Guardini

Outsidere: Wouter Wippert, Mihkel Raim, Tim Merlier, Max Kanter, Michael Carbel

Jokers: Eric Young, John Murphy, Nicolai Brøchner, Herman Dahl

DEL
INFO
Optakter
Nyheder
PostNord Danmark Rundt
Nyheder Profil Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?