Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 6. etape af 4 Jours de Dunkerque

Optakt: 6. etape af 4 Jours de Dunkerque

13. maj 2017 22:00Foto: A.S.O.
Artiklen fortsætter efter videoen.

Ruten

Løbet slutter altid på den klassiske rundstrækning i den flade kystby Dunkerque, hvor sprinterne som regel slås om sejren. Det vil også være tilfældet i år. I alt skal man tilbagelægge 159,8 km med start i forstaden Coudekerque-Branche og mål i centrum af byen, der har lagt navn til løbet. Den første etape består af en tur ned i det mere kuperede område syd for Dunkerque, hvor der venter to små stigninger efter hhv. 36,0 og 41,7 km. Herefter vender man rundt og kører tilbage til målbyen, hvor man rammer den 7 km lange rundstrækning efter 80,0 km. Stregen krydses 2,8 km senere, og herefter afsluttes løbet med 11 omgange. Runden er helt flad og byder på tekniske passager på den første del, hvorefter det bliver mere enkelt. Der er to skarpe sving lige inden den røde flamme, hvorefter vejen er stort set lige. Der er indlagte spurter på rundstrækningen med hhv. 67,1, 46,3 og 25,3 km til mål.

 

Sidste år vandt Kenny Dehaes en massespurt, mens Edward Theuns var hurtigst i 2015. I 2014 tog Jimmy Engoulvent en overraskende udbrudssejr et år efter Yannick Martinez’ spurtsejr. Forud for det var der spurtsejre til Matteo Pelucchi (2012), Marcel Kittel (2011), André Greipel (2009), Thor Hushovd (2008), Mark Cavendish (2007), Isaac Galvez (2006), Piotr Wadecki (2005) og Max van Heeswijk (2004). Benoit Vaugrenard tog en udbrudssejr i 2010.

 

 

Læs også
Skjelmose beskriver sit exit: Kunne ikke kontrollere mig selv

 

 

Vejret

Denne etape er før blevet kørt i forfærdeligt regnvejr, men i år kunne betingelserne ikke være meget smukkere. Ganske vist bliver det en overskyet morgen, men om eftermiddagen vil der være skyfrit med en temperatur på 17 grader. Det vil imidlertid være blæsende med en jævn til frisk vind fra vest, hvilket giver sidevind på den første store rundstrækning. På finalerundstrækningen vil der primært være medvind på første del og modvind på de sidste 3 km.

 

Favoritterne

Det er altid fascinerende, når en hjælperytter griber en sjælden chance. Ignatas Konovalovas har stort set ikke leveret et personligt resultat siden sin samlede sejr i netop dette løb for to år siden, og han er i stedet endt som anonym hjælper på FDJ. I dag viste han imidlertid, at han stadig er en fantastisk stærk cykelrytter, og selvom Sander Armee og Oliver Naesen nok var feltets to stærkeste, udnyttede han snilde til at sikre sig sejren. Desværre mistede han muligheden for at vinde samlet på grund af styrtet på 1. etape, men netop det tidstab kan også være det, der gjorde det muligt for ham at angribe i finalen.

 

Nu er det i stedet Clement Venturini, der står på tærsklen til den samlede sejr. Hidtil har cykelcrossstjernen på landevejen mest været kendt som sprinter, men i dette løb har han vist, at hans potentiale er meget større. På mange måder synes han at have mange af de samme karakteristika som Bryan Coquard, og det er bestemt ikke noget tilfælde, at netop Direct Energie-sprinteren vandt dette løb for 12 måneder siden. På sigt kan han sagtens udvikle sig til en rytter af samme type, og dette resultat må i hvert fald anspore ham til at fokusere mere på landevejen.

 

Først skal han imidlertid overleve den klassiske sidst etape til Dunkerque, der som regel er en sag for sprinterne. Søndag bliver ganske blæsende, og der vil være en del sidevind. Det kan derfor ikke udelukkes, at vi vil se noget splittelse tidligt på etapen. På rundstrækningen ligger sidevindsstykkerne imidlertid godt beskyttet, og derfor vil tingene nok falde en anelse til ro mod slutningen. Da FDJ, Bahrain og måske Lotte vil arbejde for en spurt, venter vi således, at de hurtige folk skal afgøre det, men der kan være faldet folk fra, som aldrig kommer tilbage.

 

Set i lyset af de hidtidige etaper må Arnaud Demare været favorit. Sammen med Niccolo Bonifazio er han den på papiret hurtigste mand i løbet, og FDJ har til fulde bekræftet, at de også har det bedste tog. Ganske vist har man mistet Daniel Hoelgaard og Marc Sarreau, hvoraf specielt sidstnævnte har været meget værdifuld, men med Davide Cimolai og Jacopo Guarnieri bør man stadig have kræfter til at dominere i finalen. Det er vigtigt med de mange sving på rundtrækningen, og Demare kan meget vel starte in spurt fra den perfekte position. Han vandt suverænt på 2. etape, og han må være favorit til at gøre det igen.

 

På papiret er Niccolo Bonifazio måske en anelse hurtigere end Demare, og det er således ingen tilfældighed, at italieneren vandt spurten om andenpladsen på 3. etape. Hans problem er, at han ikke har et stærkt hold til at køre sig frem. På den anden side er han en mester i selv at positionere sig, og han er go i finaler med mange sving. Kan han få Demares hjul, er han hurtig nok til at komme forbi.

 

Jens Debusschere har allerede vundet en etape, men der var både Bonifazio og Demare fraværende. 2. etape viste klart, at han ikke har Demares fart. Til gengæld har han et meget stærkt tog, og da FDJ nu er svækket, er det måske muligt for Lotto Soudal at udfordre FDJ. Med Marcel Sieberg til at styre tropperne har han en af de mest erfarne ryttere til at guide sig, og kan de time det perfekt i modvinden, er Debusschere stærk nok til gøre det færdigt.

 

Hidtil har der ikke været meget at fejre for Matteo Malucelli, der er blevet sat tilbage af styrt og stigninger. Denne helt flade etape burde imidlertid passe ham bedre. Hans hold er ganske fint til at støtte ham, og han har ved flere lejligheder vist, at han er god til at positionere sig og har farten til at udfordre de bedste.

 

Læs også
Brite vinder efter storslået soloridt - Spanier holder fortsat fast i klassementet

 

Det samme har Kenny Dehaes, der vandt denne etape sidste år. Han må være ekstremt motiveret for at gentage bedriften. Hidtil har han intet leveret, og det har i stedet været hans lead-out man Danilo Napolitano, der har leveret resultaterne. Dehaes er imidlertid en af rytterne i dette felt med den højeste topfart, og hans tog er godt. Derfor er han en af de sprintere, der faktisk kan vinde.

 

Ingen kan benægte, at Clement Venturini er i storform, og det gør ham automatisk til en topkandidat. Tredjepladsen på første etape understreger, at han er hurtig nok til at blande sig i spurterne, noget han i øvrigt har vist ved talrige lejligheder. Problemet er, at hans hovedprioritet er at forsvare trøjen og undgå uheld, og derfor tager han måske ikke de nødvendige risici.

 

Det gør til gengæld Yannis Yssaad. Det unge franske talent har gang på gang vist, at han er en af de hurtigste franskmænd, og i dette løb har han også en sjetteplads fra anden etape. Den helt flade finale bør passe ham glimrende, men han er lidt hæmmet af, at hans hold ikke er det stærkeste.

 

Også Nicolas Marini er skabt til disse helt flade finaler. Hidtil har han haft det svært i Europa, men tredjepladsen på en etape i Kroatien viser, at han har fået øget holdbarhed. Sidevinden kan stadig blive et problem for ham, men er han der i finalen, og kan han overvinde sine problemer i positionskamepn, kan han komme langt.

 

Endelig vil vi pege på unge Jeremy Lecrocq. Roubaix-sprinteren har flere gange vist, at han har stot sprinterpotentiale, senest med femtepladsen på 3. etape. Desværre er han bedst, når løbet har været en anelse hårdere, og denne etape kan være for let for ham.

 

Afslutningsvis bør det nævnes, at Rudy Barbier styrtede i fredags og derfor får svært ved at fortsætte de fine takter fra tidligere i løbet.

 

Feltet.dks vinderbud: Arnaud Demare

Øvrige vinderkandidater: Niccolo Bonifazio, Jens Debusschere

Outsidere: Matteo Malucelli, Kenny Dehaes, Clement Venturini

Jokers: Yannis Yssaad, Nicolas Marini, Jeremy Lecrocq, Rudy Barbier

DEL
INFO
4 Jours de Dunkerque
Nyheder Profil Resultater
Optakter
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?