Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: Fredagens etaper i Norge og Frankrig

Optakt: Fredagens etaper i Norge og Frankrig

11. august 2017 15:08Foto: Charlotte le Fevre

Den kommende uge giver Vuelta-rytterne en sidste mulighed for at få løbsfart i benene, og det gør det til en hektisk tid med hele fem store etapeløb, BinckBank Tour, Arctic Race of Norway, det bjergrige Tour de l’Ain, Czech Cycling Tour og det nye Colorado Classic. Hver dag kan du naturligvis læse fyldige optakter til WorldTour-løbet i Holland og Belgien, men vi vil også hver dag have kortere optakter til etaperne i Frankrig og Norge.

 

Artiklen fortsætter efter videoen.

Fredag gælder det 3. etape i Tour de l’Ain og 2. etape af Arctic Race of Norway.

 

Du kan læse overordnede optakter til Tour de l’Ain og til Arctic Race of Norway samt til Colorado Classic .

 

Tour de l’Ain - 3. etape

Ruten

Den første del af løbet har været domineret af sprinterne, men løbet er først og fremmest kendt som et bjergløb. Det vil komme til udtryk på de sidste to etaper, der bringer feltet ind i hjertet af Jura-bjergene til to svære slag på stigningerne, hvor løbet vil blive afgjort. Ingen af etaperne byder på en afslutning opad, men lørdagens 3. etape har en stigning så tæt på mål, at en stærk klatrer har en chance for at gøre en afgørende forskel.

 

Læs også
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic

 

Tour de l’Ain er kendt for sine korte, intense etaper, og det er en sådan, der er på programmet denne lørdag, hvor rytterne skal tilbagelægge bare 135,2 km mellem Lagnieu og Oyonnax. Fra starten går det igennem fladt terræn mod sydøst ned til bunden af kategori 1-stigningen Cote d’Ordonnaz, der bestiges fra den sydvestlige side. Toppen nås efter 20,8 km, og derefter venter en nedkørsel, der fører mod sydøst direkte ned til bunden af kategori 1-stigningen Col de Ballon. Herefter kører man mod nord, nordvest og nordøst resten af dagen, først via stigningen. Derefter bliver man på et plateau, der leder frem til byen Corlier efter 75,7 km, inden en nedkørsel endelig venter.

 

Næstefter gælder det kategori 3-stigningen Cote de Breignes efter 94,1 km, inden en nedkørsel og dagens længste dalstykke leder frem til finalen. Den indledes med kategori 1-stigningen Col du Berthiand, der har top, når der resterer 21,1 km. Herefter venter en kort nedkørsel og lidt fladt terræn, inden det gælder dagens sidste udfordring, kategori 3-stigningen Cote Ceyssiat. Fra toppen resterer bare 6 km, der består af 3 km nedkørsel og 3 flade kilometer, der byder på sving med 2000 og 600 m til stregen, inden man rammer den 6 m brede opløbsstrækning.

 

Løbet kom sidst forbi i 2013, hvor Grega Bole vandt en reduceret massespurt, i 2009, hvor Jose Joaquin Rojas vandt en lignende spurt og i 2004, hvor Antonio Cruz var hurtigst. I 2014 tog Tony Gallopin med et sent angreb en Tour-etapesejr i byen, og Elia Viviani vandt en reduceret massespurt i Dauphiné i 2013. Helt tilbage i 2000 vandt en ung David Moncoutie en Tour de l’Avenir-etape her.

 

 

 

 

Vejret

Efter et par dage, hvor man har undgået regnvejret, venter en meget våd fredag. Det ventes at regne hele dagen, hvor der forudses at falde 11 mm nedbør. Temperaturen vil være beskedne 16 grader, og der vil være en let vind fra nordvest. Det giver medvind først på etapen og modvind fra bunden af Col de Ballon. På de sidste 50 km vil der være sidevind, herunder på de sidste 3 flade kilometer

 

Favoritterne

Klassementsrytterne er alle kommet fint gennem de to sprinteretaper, og nu er de klar til over de kommende to dage at slås om den samlede sejr. Der er ingen tvivl om, at det er lørdagens Grand Colombier-etape, der byder på den bedste mulighed for klatrerne, men allerede fredagens etape vil give en ganske klar ide om, hvem der kan vinde. Det er dog ikke en meget svær finale, og det gør det til en ret åben sag, hvor det ikke kun handler om gode ben, men også held og timing.

 

Desværre byder løbsbogen ikke på nogen information om stigningernes sværhedsgrad, og derfor er det svært at vurdere, hvor vanskelig etapen er. Andre kilder indikerer dog, at Col du Berthiand stiger med 7,67% over 6 km og i bunden har passager på hele 15%. Det er med andre ord en ganske svær sag, der vil skabe nogen udskilning, men toppen kommer langt fra mål. Cote Ceyssiat er kun en kategori 3-stigning og er næppe meget svær, og derfor skal de store forskelle gøres tidligere. Sådan har det ofte været i det franske løb, hvor de relativt lette finaler efter en svær stigning har gjort løbene enormt taktiske. Det kan meget vel blive tilfældet igen på denne etape, hvor en lille gruppe af de bedste klatrere med stor sandsynlighed skal slås om sejren efter Berthiand-stigningen.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

De store favoritter er FDJ med Thibaut Pinot og David Gaudu. Pinot har ikke lagt skjul på, at han vil forsøge at skabe en overtalssituation, hvor man kan udnytte, at man har to kort. Derfor venter vi, at FDJ vol kontrollere etapen og forsøge at gøre det så hårdt som muligt. Her vil de specielt benytte den formstærke stagiaire Valentin Madouas til at skabe udskilning på Berthiand, og det betyder, at det bliver meget svært for et tidligt udbrud at holde hjem. Også Ag2r må være villige til at bruge deres stærke hold til at sætte Alexandre Geniez op til sejr, og derfor bør der blive skabt samling og herefter etableret en lille gruppe af favoritter, der skal slås om det i finalen med den sidste stigning.

 

Det er tvivlsomt, om stigningen er hård nok til stærkeste mand kan køre alene hjem, og det kan meget vel være, at der vil være held involveret, hvis det lykkes en håndfuld ryttere at snige sig væk. FDJ vil imidlertid sidde med mindst to mand, og det er usandsynligt, at der vil komme en gruppe fri, uden at enten Pinot eller Gaudu er med. Vi ser dermed tre mulige scenarier: en spurt i en gruppe af de bedste klatrere, et sent fremstød, der skal spurte om sejren, eller en solosejr, hvor den stærkeste mand kører fra på stigningen.

 

I alle tre scenarier skiller Thibaut Pinot sig ud som en mand, der vil kunne være med. Ikke blot er han sammen med Steven Kruijswijk på papiret løbets bedste klatrer, han viste også i Tour of the Alps, at han er endog meget hurtig i en spurt. Han vil have Gaudu ved sin side til at hjælpe med at holde det hele samlet, og skal en gruppe afgøre det, vil han med stor sandsynlighed være den hurtigste. Efter en skuffende Tour viste han i San Sebastian fornuftig form, og hans fremragende prolog viser, at han har timet formen til dette løb ganske godt. Han bør derfor ikke have problemer med at sidde med, og er der en mand, der kan køre væk på sidste stigning, må det være ham. Derfor har han både holdet og den personlige styrke og hurtighed til at vinde, og det gør ham til vores favorit.

 

Hans værste rival på være Alexandre Geniez. Ag2r-kaptajnen har haft en rædselsfuldt forår, men af en eller anden grund kommer formen altid til dette løb. Det viste han med den fremragende prolog, hvor han blev nummer 2, og han har selv givet udtryk for, at han er godt kørende. Han har før vundet spurter i dette løb, og det kan han naturligvis gøre igen. Pinot er måske en anelse hurtigere, men Geniez har bestemt en chance.

 

Delko har en meget farlig duo med Delio Fernandez og Angel Madrazo. Den alsidige Madrazo er ikke ren klatrer, men han forsvarer sig ganske godt i svært terræn, også i de høje bjerge. Det viste han senest med en 9. plads på kongeetapen i det nyligt overståede Vuelta a Burgos, og i det hele taget har han som altid kørt voldsomt stærkt hele sommeren, hvor han er blevet nr. 9 i Østrig Rundt og nr. 2 i Circuito de Getxo. Hans store fordel er, at han kan overleve stigningerne og herefter gøre det færdigt i en spurt, en glimrende kombination i et løb som dette. Fernandez er normalt en bedre klatrer og blev endda nummer samlet i Østrig. Han viste ikke samme form i Burgos, men han er på papiret måske en anelse hurtigere end Madrazo.

 

David Gaudu er som sagt FDJs løjtnant, og selvom han som udgangspunkt skal støtte Pinot, kan han komme i spil som led i de taktiske overvejelser. Det er ikke utænkeligt, at han kan få lov at angribe, og det er meget få, der kan følge ham på stigningerne. Han er ganske vist ikke specielt hurtig på stregen, men han er så klatrestærk, at han sagtens kan køre alene hjem.

 

Fortuneo har Pierre-Luc Perichon , der pludselig i årets Tour de France faktisk viste, at han kan overleve ganske svære stigninger. Det betyder, at han har en reel chance for at sidde med i finalen, og han er hurtig nok til at vinde en spurt. Falder han fra, vil holdet have Maxime Bouet til en spurtafgørelse, mens Brice Feillu måske kan udnytte holdets overtal til at stikke af i finalen.

 

Wanty stiller med talentet Guillaume Martin, der havde en fin grand tour-debut i Touren, indtil han kollapsede lidt i den tredje uge. Han viste dog i La Poly Normande, at han er kommet godt ud af løbet, og det burde bringe ham i en god position forud for et bjergløb som dette. I dette felt bør han være en af de stærkeste klatrere, ikke mindst hvis han som mange andre nyprofessionelle kan hæve sit niveau efter at have gennemført sin første grand tour. Samtidig er han faktisk ikke langsom i en spurt, og det bør give ham gode muligheder på en rute som denne. Holdet har også Thomas Degand og Marco Minaard, der kan være med helt fremme, og sammen kan den stærke trio i et taktisk spil køre sejren hjem til en af dem.

 

Androni stiller med en farlig duo bestående af Rodolfo Torres og Mattia Cattaneo. Førstnævnte er en af de bedste rene klatrere i løbet, men desværre passer den flade finale ham meget dårligt. Samtidig er hans store mål at ramme toppen i efteråret, og efter en lille pause er han næppe i form til at køre alene væk, som en sejr vil kræve. Cattaneo er derfor et bedre bud, da hans alsidighed passer fint til denne rute. Han er ikke meget hurtig, men han kan afslutte i en lille gruppe og kan først og fremmest køre aggressivt i en gruppe i finalen. Formen synes at være fornuftig. Holdet har også Francesco Gavazzi. Sidder han med hjem, vil han være den store favorit i en spurt, men etapen bør være for hård for ham.

 

Læs også
Skjelmose beskriver sit exit: Kunne ikke kontrollere mig selv

 

LottoNL har Steven Kruijswijk og Stef Clement , der begge vil sidde med i finalen. Deres problem er, at ingen af dem kan spurte, og derfor skal de alene hjem. Det bliver ikke nemt, da de vil blive mandsopdækket af FDJ. Kruijswijk er dog så god en klatrer, at han måske kan gøre forskellen på stigningen, selvom en så kort sag ikke passer ham.

 

Feltet.dks vinderbud: Thibaut Pinot

Øvrige vinderkandidater: Alexandre Geniez, Angel Madrazo

Outsidere: Delio Fernandez, David Gaudu, Pierre-Luc Perichon, Maxime Bouet, Guillaume Martin

Jokers:  Mattia Cattaneo, Steven Kruijswijk, Stef Clement, Thomas Degand, Marco Minnaard, Francesco Gavazzi

 

Arctic Race of Norway - 2. etape

Ruten

Selvom løbet ikke længere er den gavebod for sprinterne, som det tidligere var, byder det altid på mindst én regulær sprinteretape med en flad finale. Ofte er den kommet på anden etape, og det er også tilfældet i år, hvor de hurtige folk håber at slås om sejren i en spektakulær afslutning på Bardufoss Airport.

 

Etapen byder på i alt 184,5 km, der fører fra Sjøvegan til Bardufoss Airport. Etapen indledes med en omgang på en småkuperet rundstrækning i området syd for startbyen, hvor man skal op over kategori 2-stigningerne Kolbranskaret (4,6 km, 3,7%) og Lavagseidet (4,4 km, 4%) efter hhv. 38 og 60 km. Efter at være nået tilbage til startstedet fortsætter man mod nord op langs den flade kystvej. Man skærer kortvarigt igennem landet, hvorved man skal op over en mindre bakke, inden man igen kører ned til vandet. Her følger man igen den flade kystvej langs Solbergfjorden mod nordøst og siden sydøst frem mod lufthavnen.

 

Til slut forlader man ved fjordens udmunding igen vandet, og det giver anledning til en lille bakke, inden man når frem til lufthavnen, hvor man rammer den afsluttende rundstrækning efter 152 km. Syv kilometer senere krydses målstregen, og etapen afsluttes nu med tre omgange på den 8,5 km lange runde, der går hele vejen rundt om lufthavnens område på en relativt teknisk strækning med mange skarpe sving. Der er en lille bakke op til Military Camp med 5,5 km til stregen, hvor der ved hver passage vil være pointspurt, men derudover er rundstrækningen helt flad. Det sidste skarpe sving kommer med hele 2,2 km til mål, og derefter leder en helt lige, 8 m bred vej frem til stregen.

 

Bardudoss Airport har ikke tidligere været mål for et stort cykelløb.

 

 

 

 

Læs også
Kron reagerer på vildt Fléche Wallonne og ser frem mod Liége

 

Vejret

Efter en våd finale i dag venter der klassisk bygevejr på 2. etape. Igen vil det være en solrig morgen, men fra midt på eftermiddagen vil risikoen for regn være 50%. Temperaturen vil være beskedne 15 grader, og der vil bare være en let vind fra syd. Det giver modvind først på etapen og dernæst medvind det meste af dagen. Frem til rundstrækningen vil der være sidemodvind, mens der vil være sidevind på næsten hele runden, herunder på opløbsstrækningen.

Favoritterne

Dylan Teuns viste sin storform ved at vinde en etape, der egentlig burde have været en anelse for let for ham, og med tanke på at de sværeste etaper fortsat venter, bliver det næsten umuligt at forhindre belgieren i totalt at dominere og måske endda sejre på tre ud af fire dage. Inden han får sin næste chance, skal han dog sikkert igennem fredagens 2. etape, der er den eneste mulighed for sprinterne i et løb, der ellers traditionelt har været kendetegnet ved sine mange chancer for de hurtige folk.

 

I Norge er vinden og vejret altid en risiko, der har potentiale til at splitte feltet, men fredag byder ikke på megen blæst. Derfor er det vanskeligt at forestille sig, at det hele ikke skal afgøres i en store massespurt. Naturligvis vil der som altid i de norske løb blive kørt aggressivt fra start, men Katusha vil sikre, at kun en overskuelig gruppe kommer afsted. Til jagten kan de vente hjælp fra både Fortuneo og Joker og måske også fra Wanty og Veranclassic, og derfor burde det være en stensikker sprinteretape.

 

Finalen er helt ukompliceret og med en mere end 2 km lang, meget bred opløbsstrækning, er det en rigtig powerspurt, hvor det handler om topfart mere end positionering. Det gør Alexander Kristoff til den klare favorit. Ganske vist er han ikke ren sprinter, men i dette felt er han normalt den hurtigste. Han har på det seneste spurtet sig til nogle store sejre og er i ganske god form. Det viste han også i dag på en etape, der egentlig var for svær for ham. Samtidig har han i Michael Mørkøv løbets bedste lead-out man, og det gør ham til den helt klare favorit.

 

Han kan imidlertid få et problem med Dan McLay. Briten får sjældent de resultater, han er i stand til, fordi hans positionering ofte er elendig. I denne finale handler det imidlertid slet ikke om position, men alene om fart, og det giver ham en fremragende chance. At han endda med Erwann Corbel og Boris Vallee har et ganske stærkt lead-out øger blot hans chancer. Det eneste tvivlsspørgsmål er formen, men han er selv rimelig optimistisk efter at være faldet for tidsgrænsen i Touren.

 

U23-verdensmester Kristoffer Halvorsen viste i sidste års GP d’Isbergues og årets Handzame Classic, at han kan vinde spurter mod de professionelle også. Denne etape er hans eneste mål i dette løb, og han viste god form ved at vinde feltets spurt om 5. pladsen ved EM. Samtidig har Joker vist, at de er i stand til at aflevere ham godt, og han har derfor en reel chance for at slå de store navne her.

 

Vi glæder os meget til at se BMCs stagiaire Bram Welten blande sig i spurten. Den unge belgier har i år vundet flere massespurter på et fint niveau, og nu får han chancen i et stort løb. Han har i Floris Gerts og Danilo Wyss to stærke folk til at køre sig frem. Det er usikkert, om han kan vinder på dette niveau, men han synes at have farten til noget stort.

 

Roy Jans har slet ikke haft det år, han havde håbet på. Tværtimod har der været langt mellem snapsene for den ellers stabile belgier, der som regel sikrer sig mindst én stor sejr hvert år. Han viste rigtig god form i juli, hvor han bl.a. vandt et mindre fransk løb og blev nummer 2 i feltets spurt i GP Cerami. Han er på papiret en af de hurtigste og bør være med fremme.

 

Som så mange andre ser Andrea Pasqualon ud til virkelig at have draget fordel af at have gennemført en grand tour. I hvert fald kørte han fremragende i dagens hårde finale, og det vidner om storform. Han har i Robin Stenuit og Tom Devriendt endda to ganske gode lead-out men og dermed god støtte. Problemet er, at han trods den gode form nok mangler topfarten til at vinde en flad spurt som denne.

 

Nippo satser på Eduard Grosu, der i år endelig er begyndt at vise sig i de store spurter. Han har flere gange blandet sig langt fremme, blandt andet i Kroatien tidligere i år, og viste senest god form i Tour of Qinghai Lake. Den ukomplicerede finale er til hans fordel, da han sjældent positionerer sig godt.

 

Læs også
Optakt: 5. etape af Tour of the Alps

 

I gamle dage ville Alexander Porsev have været en af topfavoritterne, men han har i år spurtet skidt, senest i Polen. Han styrtede endda ved EM, og hans tilstand er derfor næppe optimal. Med Nikolai Trusov, Ivan Savitskiy og Alexei Tsatevich ved sin side har han dog et af de bedste tog, og det kan bringe ham langt.

 

Michael van Staeyen er ikke den sprinter, han tidligere var, men han blander sig som regel, når han får chancen. Det vil han gøre her, hvor han kan regne med støtte fra Hugo Hofstetter, der dog også kan ende med selv at spurte. Han er ikke den hurtigste, men til gengæld god til at positionere sig.

 

Endelig skal August Jensen nævnes. Nordmanden, der var vores favorit til dagens etape, levede op til tilliden ved at blive nummer 2, men han er ikke ren sprinter. Denne flade finale er ikke skabt til ham, og han er næppe hurtig nok til at vinde. Han viste dog i foråret, at han også kan være fremme i de flade finaler.

 

Også Tony Hurel, Adrien Petit, Michel Kreder, Jarl Salomein, Kevin Deltome, Nickolas Dlamini, Matti Breschel, Zico Waeytens, Tronds Trondsen, Mikel Aristi, Simone Ponzi, Jonas Koch og Martijn Verschoor kan blande sig, men de er næppe hurtige nok til for alvor at være med fremme.

 

Feltet.dks vinderbud: Alexander Kristoff

Øvrige vinderkandidater: Dan McLay, Kristoffer Halvorsen

Outsidere: Bram Welten, Roy Jans, Andrea Pasqualon

Jokers:  Eduard Grosu, Alexander Porsev, Michael van Staeyen, August Jensen, Boris Vallee

DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Arctic Race of Norway
Nyheder Profil Resultater
Tour de l'Ain
Nyheder Profil Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?