Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: Team TREFOR – Unge skuldre bærer presset

Optakt: Team TREFOR – Unge skuldre bærer presset

25. april 2014 10:30Foto: Team TREFOR-Blue Water

I weekenden går den danske kontinentalsæson for alvor i gang i Danmark, da den første afdeling af Post Cuppen køres. Feltet.dk har nærstuderet de fem kontinentale hold og kommer her med vores vurdering af holdene.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Det nye fusionshold, Team TREFOR-Blue Water, er en kombination af to af 2013 sæsonens bedste danske hold. Team TREFOR udmærkede sig med flere flotte resultater, blandt andet med en sejr i en Post Cup afdeling til Casper Folsach, der blot en uge senere tog bronzemedaljen ved DM. Disse resultater var med til at sikre holdets deltagelse ved Post Danmark Rundt, hvor Søren Kragh Anders var tæt på at vinde bakketrøjen. Også Rasmus Quaades sjetteplads til VM Enkeltstart er værd at bemærke.

 

For Blue Water Cycling var sæsonen også overvejende positiv. Med sejre i GP Herning, DM Holdløb og både U23 DM i linjeløb og enkeltstart var der aldrig tvivl om, hvorvidt det herninggensiske hold skulle have en invitation til Post Danmark Rundt. Forud for denne sæson slog de to hold pjalterne sammen, og udover tilføjelsen af sprinteren Patrick Clausen, og den unge Mads Rahbek, består holdet udelukkende af ryttere fra de to hold.

 

Feltet.dk kommer i nedenstående tekst med sin egen vurdering af, hvad man kan forvente af TREFOR-Blue Water i 2014.

 

Læs også
Pogacar fremhæver Skjelmose med glimt i øjet

 

Siden sidste sæson
Det mest væsentlige i denne henseende er, at de to hold har fusioneret, og som en naturlig konsekvens heraf skulle nogle ryttere sorteres fra. Det mest prominente navn er den dobbelte U23 danmarksmester, Lasse Norman, der tog det professionelle spring til Garmin Sharp. Men også sprinteren Morten Øllegaard, der blandt andet udmærkede sig ved at blive nummer to til DM, har forladt holdet, hvilket gav plads til en anden sprinter, Patrick Clausen. Team TREFOR satsede sidste år ungt, og havde hele fem førsteårs seniorer på holdet, hvor blot de to overlevede vinterens fusion. Men også i år viser holdet, at de vil satse ungt, da de hentede det unge, herninggensiske talent Mads Rahbek op fra Team Blue Water Junior. Samtidig valgte en af holdets profiler, Asbjørn Kragh, at skifte videre til en konkurrent.

 

Kaptajnen
På et ungt hold som Team TREFOR-Blue Water er det vigtigt med en rutineret kaptajn til at styre tropperne i kampens hede. Med sine 31 år er Daniel Foder holdets eneste rytter over 25, og med sin erfaring fra mange af de danske kontinentalhold, er han Feltet.dk’s bud på en kaptajn på holdet. Daniel Foder har den fornødne taktiske forståelse, der giver ham mulighed for at styre holdet på landevejen, og med sin store rutine har han den ro og det overblik, der skal til i de hektiske finaler. Tidligere i karrieren har han blandt andet vundet Fyn Rundt og Post Cuppen, så Foder er også en rytter, der kan tage sagen i egen hånd og afgøre løbet til holdets fordel. Desværre for holdet brækkede Daniel Foder håndleddet i sidste uges Tour du Loir et Cher, og er derfor ukampdygtig i en længere periode.

 

Den største profil
Team TREFOR-Blue Waters største profil er Rasmus Guldhammer. Han har tidligere i karrieren vundet Liège-Bastogne-Liège for U23 ryttere, hvilket sikrede ham en professionel kontrakt hos HTC Columbia i 2010. Efter et mislykket ophold vendte han tilbage til den danske kontinentalscene. Her har han i nogle år ledt efter fordumsstyrke, og, ikke mindst, motivation og sult. Det ser den nu 25-årige rytter ud til at have fået, og med to etapesejre i UCI løbet Tour du Loir et Cher E Provost er sæsonen startet perfekt for Rasmus Guldhammer, der også har udtalt, at i år skal være året, hvor han tager springet tilbage i det professionelle felt. I denne forbindelse bliver det vigtigt for vejlenseren, at holdet kvalificerer sig til Post Danmark Rundt, hvor han to gange tidligere har vundet løbets ungdomstrøje.

 

Højdespringeren
På et hold spækket med unge talenter kan det være svært at sige, hvem der har den lyseste fremtid. Men på Team TREFOR-Blue Water kører en knægt ved navn Søren Kragh Andersen. Den unge rytter fra Middelfart har lige siden sine yngste år vist, at han er en ægte vinder. At liste hans resultater op er meget svært, Kragh har nemlig aldrig i sin karriere kørt en sæson uden minimum en enkelt sejr, heller ikke da han i 2013 kørte sit første år som senior. I år har han også allerede vist nye prøver på talentet, med en overbevisende solosejr i det første licens løb i Hjørring, inden han 11 dage senere tog en tredjeplads i La Côte Picarde. Søren Kragh viste også i sidste års Post Danmark Rundt, at han har noget at byde på, på allerhøjeste niveau. Efter flot kørsel på de første etaper lignede han længe en kandidat til bakketrøjen, men på etapen til Vejle kom Kragh i problemer på Kiddesvej. Hans respons herpå var at køre op over toppen, i ensom majestæt, kun på baghjul. Var der nogen, der sagde Peter Sagan?

 

Hold øje med
På et hold med en gennemsnitsalder på blot 22,2 er der selvsagt mange unge talenter at holde øje med. Mest prominent er Casper Folsach, der i sine blot to år i seniorrækkerne allerede har vist et kæmpepotentiale. Udover at være en del af det danske 4000 meter hold på banen til OL, så bød 2012 også på en sensationel femteplads på enkeltstarten i Post Danmark Rundt. I 2013 lagde han så endnu et niveau på, hvilket sikrede ham en sejr i en Post Cup afdeling, inden han ugen efter tog en flot bronzemedalje til DM i Vordingborg. Folsachs kollega på det danske banelandshold, Mathias Møller Nielsen, kørte sidste år sit første år som senior, hvilket bød på en fantastisk UCI sejr i Tour de Berlin, inden han en lille måned senere gentog succesen ved at vinde prologen i Slovakiet Rundt. Kan han lægge endnu et niveau på sidste års præstationer, er han mand, der kender sine besøgelstider, og formår at gribe chancen når den opstår.

 

Spørgsmålstegnet
Rasmus Quaade har gennem en årrække været nævnt som en af Danmarks kommende stjerner. Med sin evne til at køre sig helt ud over grænserne er der ingen der er i tvivl om, at Quaade kører med hjertet, og vil kæmpe for at opnå sine mål. Med den fantastiske sjetteplads til sidste års VM i enkeltstart viste han, at han i den disciplin er en af verdens absolut bedste. Nu er spørgsmålet så, hvorvidt den tempostærke rytter kan formå at udvikle sine evner i linjeløbene. Formår han dette kan han blive særdeles attraktiv for de helt store hold.

 

Sæsonens topmål
Med ryttere som Rasmus Quaade og Rasmus Guldhammer på holdet, er der ikke tvivl om, at holdet har ambitioner om at komme med til Post Danmark Rundt, og herefter køre efter et godt samlet resultat til Guldhammer, mens Quaade får ansvaret for en topplacering på enkeltstarten. Derudover vil holdet også have stort fokus på DM Holdløb, som de sidste år vandt. Med tre ryttere på det danske banelandshold vil holdet have gode muligheder for at gentage sidste års flotte sejr.

 

Post Danmark Rundt kvalifikationen
Taget i betragtnin af hvor let holdet klarede kvalifikationen sidste år, med sejre i mange af kvalifikationsløbene, så vil det være en skuffelse, hvis kvalifikationen misser i år. Der skal leveres resultater, og helst sejre, i vigtige løb som det forestående GP Herning og U23 DM. Men også til DM i holdløb hvor holdet, med dets mange tempostærke ryttere, ligner en tidlig favorit. Lever holdet op til forventningerne i disse løb, så kan de tage resten af kvalifikationsløbene med sindsro, og begynde at planlægge deres Post Danmark Rundt.

 

Samlet vurdering
Med den klart yngste gennemsnitsalder af alle kontinentalholdene er der ingen tvivl om, det afgørende for holdet bliver, hvorvidt de unge ryttere er klar til at håndtere forventningspresset. Men hvad holdet mangler i rutine og erfaring, har de i vinderinstinkt, mod og vilje. For at holdet kan opnå succes er det vigtigt at individualister som Rasmus Guldhammer, Søren Kragh og Patrick Clausen leverer varen. Kan de det, har holdet kvaliteten til at køre med blandt de absolut bedste i Danmark.

 

Læs også
Van der Poel tvivler ikke, men foretog sen ændring efter skuffelse

 

Team TREFOR-Blue Water 2014

Aske Louring VORRE20imageRytter
Casper FOLSACH21imageRytter
Daniel FODER31imageRytter
Frederik PLESNER20imageRytter
Mads Baadsgaard RAHBEK18imageRytter
Mark SEHESTED PEDERSEN22imageRytter
Mathias Møller NIELSEN20imageRytter
Patrick CLAUSEN23imageRytter
Rasmus GULDHAMMER25imageRytter
Rasmus MYGIND24imageRytter
Rasmus QUAADE24imageRytter
Søren KRAGH ANDERSEN19imageRytter
Thomas Nybo RIIS21imageRytter

 

Tidligere optakter

Christina Watches-Kuma

CULT Energy Vital Water

DEL
INFO
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?