Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

« Forrige|Næste » Foto: Feltet.dk

Par nummer 7 forsvarede sejren i 6-dagesløbet

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

10.02.2016 kl. 00:05 af Philip Tarning-Andersen.

6-dagesløbet endte med en sejr til par nummer 7, Jesper Mørkøv og Alex Rasmussen, efter de forsvarede sig mod angrebene i finalejagten.

Selvom de var under pres i hele finalejagten, så lykkedes det for Mørkøv og Rasmussen at holde sig på omgangshøjde med de øvrige toppar og dermed vinde 6-dagesløbet på flest point. Belgierne Kenny De Ketele og Moreno De Pauw blev nummer to, mens østrigske Andreas Graf og Andreas Müller fik tredjepladsen.

 

Der blev angrebet fuldt ud fra alle tre toppar i finalejagten, der på et eller andet tidspunkt var kommet foran i finalen med en mulighed for at tage sejren. Til sidst havde par nummer 7 dog styr på det og forhindrede konkurrenternes angreb på sejren.

 

Finalejagtens udvikling

Fra start i jagten kæmpede de tre toppar for at vinde omgange og trætte hinanden. Et kvarter inde i jagten prøvede Kenny De Ketele/Moreno De Pauw at vinde en soloomgang. De kom til et ligge et stykke foran feltet, mens Graf/Müller og Mørkøv/Rasmussen førte an i feltet og lod dem stege foran. Efter det havde stået på i nogle minutter angrebførst par nummer 7 og senere østrigerne og nåede op til feltet kort efter, at belgierne havde gjort det.

 

Efter 25 minutter havde par nummer 7 og belgierne lige vundet en omgang som svar på et angreb fra østrigerne. På det tidspunkt så Jesper Mørkøv sit snit til at forsøge at vinde endnu en omgang. Graf/Müller kæmpede for at lukke hullet, mens belgierne køligt blev liggende bag i feltet. Efter nogle minutter opgav østrigerne kampen, og kort efter havde syverne vundet en omgang.

 

Belgierne tager føringen

I stedet prøvede belgierne og østrigerne at vinde en omgang, og det lykkedes forholdsvis hurtigt for dem. Halvvejs gennem jagten var de tre par altså stadig på omgangshøjde. Der gik dog ikke lang tid, før belgierne og østrigerne igen forsøgte. Der gik nogle omgange, før syverne svarede igen med et angreb, men noget bekymrende kunne de ikke komme fri af feltet.

 

Da de to par kom op, forsøgte par nummer 7 med et nyt angreb. I første omgang reagerede ingen af topparrene, men lidt efter gik belgierne efter. Begge par vandt en omgang, og så var belgierne alene i spidsen af løbet.

 

Efter nogle omganges stilstand angreb par nummer 7 sammen med østrigerne. Belgierne gik ikke med i det angreb, men satte et angreb ind, da de to par kom op. Det tvang syverne og østrigerne ud i et nyt angreb lige med det samme. Resultatet af det blev, at de tre toppar med 18 minutter tilbage igen var på omgangshøjde.

 

Østrigsk forsøg og dansk forsvar

Med 50 omgange tilbage forsøgte belgierne at køre alene væk på et tidspunkt, hvor syverne sad sidst i feltet. Der gik dog ikke længe, før der kom angreb fra syverne, som lukkede hullet. Østrigerne udnyttede den situation til et kontraangreb, som de to andre toppar ikke ville svare på.

 

Graf og Müller var næsten kommet op til feltet, da syverne og belgierne satte et nyt angreb ind. Østrigerne vandt en omgang og gik straks i front af feltet for at hente de andre ind igen. Med 26 omgange tilbage måtte østrigerne opgive jagten, og de to udbrydere vandt en omgang, der igen betød, at de tre toppar var på omgangshøjde.

 

Med 20 omgange tilbage satte østrigerne et sidste angreb ind, men de kom ikke langt foran feltet. Belgierne kørte lidt efter op til dem, inden syverne lukkede hullet til de to rivaler. Belgierne prøvede med endnu et angreb, men par nummer 7 havde snor i dem og sikrede sig med det sejren i løbet.

 

Samlet slutstilling

1 Jesper Mørkøv - Alex Rasmussen (Danmark) 349

2 Kenny De Ketele - Moreno De Pauw (Belgien) 272

3 Andreas Müller - Andreas Graf (Østrig) 164

 

20 omgange efter

4 Daniel Holloway (USA) - Daniel Hartvig (Danmark) 195

 

27 omgange efter

5 Sebastian Wotschke - Hans Pirius (Tyskland) 136

 

32 omgange efter

6 Roy Pieters (Holland) - Simon Bigum (Danmark) 120

 

33 omgange efter

7 Nick Stöpler (Holland) - David Muntaner (Spanien) 90

 

37 omgange efter

8 Wojtek Pszczolarski (Polen) - Frederik Schwartz (Danmark) 150

9 Marcel Kalz (Tyskland) - Elias Helleskov Busk (Danmark) 113

 

48 omgange efter

10 Lucas Liss (Tyskland) - Mathias Krigbaum (Danmark) 135

 

49 omgange efter

11 Martin Blaha - Ondrej Vendolsky (Tjekkiet) 73

 

Udgåede par & ryttere

DNF Jasper De Buyst (Belgien) - Marc Hester (Danmark)

DNF Otto Vergaerde (Belgien) - Yoeri Havik (Holland)

DNF Achim Burkart - Marcel Barth (Tyskland)

DNF Christian Grasmann (Tyskland)

DNF Melvin Van Zijl (Holland)

 

Nyt par

Marcel Kalz (Tyskland) - Elias Helleskov Busk (Danmark)

 

SENESTE

Vis valgte

LØRDAG

Vis valgte

FREDAG

Vis valgte

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM TINKOFF-SAXO

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk