Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

EKSKLUSIVT

Foto: Sirotti

Peraud ligeglad med Virenque-sammenligning

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

20.11.2014 kl. 10:00 af Benjamin Lillelund.

Jean-Christophe Peraud er helt og aldeles uimponeret over at være den første franske rytter på et Tour de France-podium siden 1997, men ikke desto mindre bliver det franske løb igen næste sæsons primære mål.

I år har Jean-Christophe Peraud for alvor taget skridtet op til at blive en af verdens største etapeløbsryttere med blandt andet en sejr i Critérium International, en fjerdeplads i Tirreno-Adriatico og en tredjeplads i Baskerlandet Rundt, hvor han kun blev distanceret af Alberto Contador og Michal Kwiatkowski.

 

Men årets klart bedste resultat kom i sommer, da han trådte sig til en andenplads i Tour de France, og det er noget, Jean-Christophe Peraud er meget stolt over at have opnået, da han reflekterede lidt over den afsluttede sæson.

 

”Det er klart, at det var min bedste sæson. Jeg kunne godt have gjort det bedre efter Touren, men hvis du fortalte mig, at jeg ville gøre det så godt i det løb sidste vinter, ville jeg have solgt den lige med det samme,” siger Jean-Christophe Peraud i et eksklusivt interview med Feltet.dk.

 

Jean-Christophe Peraud turde end ikke i sine vildeste fantasier håbe på en podieplads inden Tourens start, men efterhånden som han kom længere ind i løbet, blev han klar over, hvad han rent faktisk var i gang med at præstere.

 

”I begyndelsen af dette års Tour de France kunne jeg ikke se mig selv på podiet, men jeg vil indrømme, at jeg begyndte at tænke på det efter Risoul,” lyder det fra franskmanden, der henviser til 14. etape, hvor han kun tabte to sekunder til Vincenzo Nibali, mens han distancerede de nærmeste konkurrenter med næsten et halvt minut.

 

Sidste gang en fransk rytter var på podiet i Tour de France var i 1997, hvor Richard Virenque blev nummer to, og franskmændene har i lang tid hungret efter en ny topplacering. Det lykkedes altså for Jean-Christophe Peraud at hente sådan en hjem, men han lægger ikke så meget i det på trods af, at der er noget, der har været talt meget om i de 17 podieløse år.

 

”Det betyder ikke noget for mig. Det vigtige var bare at opnå det. Jeg sammenligner mig ikke med tidligere storheder eller fremtidige mestre,” forklarer 37-årige Jean-Christophe Peraud.

 

Vil forsøge med Touren igen
Forberedelserne til den næste sæson er nu gået i gang, og Jean-Christophe Peraud er i øjeblikket på træningslejr med AG2R. Derfor vendes blikket og dermed også fokusset nu mod det kommende år, og efter en fabelagtig sæson er Jean-Christophe Perauds forventninger naturligvis højere, men alligevel realistiske.

 

”Jeg går efter at få succes i WorldTour-løbene. Det ville være godt at ende på podiet i et af de løb,” siger Peraud, der udover Tour de France blandt andet tænker på Baskerlandet Rundt.

 

Højdepunktet for sæsonen bliver dog uden tvivl Tour de France, hvor Peraud går efter at ramme det samme tårnhøje niveau, som han nåede op på i dette års udgave af det franske løb.

 

”Jeg vil gøre det så godt, jeg kan, og dette år giver mig selvtillid. Jeg gjorde det én gang, så jeg ved, jeg kan gøre det igen. Jeg har lyst til at gøre det igen,” fortæller den ivrige og motiverede franskmand.

 

Jean-Christophe Peraud har tidligere beklaget sig over de manglende enkeltstartskilometer, som han ellers havde kunne drage nytte af, og faktisk overvejede han på et tidspunkt at køre Giro d’Italia i stedet for, men det har den aldrende herre efterfølgende trukket i sig igen.

 

”Jeg ville gerne have sat Giro d’Italia som et mål, men efter mit podium i 2014, er det vigtigt, at jeg kører Tour de France næste år,” forklarer Peraud, der er klar over, at han ikke har ret mange chancer tilbage til at toppe årets andenplads.

 

”Når man har nået min alder, tager man det ene år efter det andet. Jeg prøver at gøre mit bedste og få mest muligt ud af mine evner,” afslutter Jean-Christophe Peraud.

 

Det største resultat i Jean-Christophe Perauds karriere før andenpladsen i Tour de France var en OL-sølvmedalje i mountainbike i Beijing i 2008. Den 37-årige rytter blev således først professionel landevejsrytter i 2010.

 

Du kan læse resten af interviewet med Jean-Christophe Peraud i morgen, hvor han analyserer næste års Tour de France-rute.

 

 

SENESTE

Vis valgte

MANDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk