Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Peter Sagan vandt i Bern på målfoto

Peter Sagan vandt i Bern på målfoto

18. juli 2016 17:25Foto: A.S.O.

Næsten 175 kilometers parløb mod feltet og en spurt, der skulle afgøres med målfoto, var det, der kendetegnede Tourens 16. etape.

Artiklen fortsætter efter videoen.

På papiret så etapeprofilen ud til at love en rolig dag på kontoret for klassementrytterne og en paradekørsel for Fabian Cancellara inden hviledagen, men der var to ryttere, som ikke havde tænkt sig bare at rulle ind til målstregen i Bern. Efter bare otte kilometers kørsel stak Julian Alaphilippe og Tony Martin, og dermed begyndte også noget, der kom til at ligne 200 kilometers parløb mod feltet med en gennemsnitlig hastighed på over 47 km/t.

 

Trods deres initiativ og kampgejst måtte de to Etixx-QuickStep-ryttere opgive kampen mod feltet, og selvom der kom yderligere et par angreb mod slutningen af etapen, var det alligevel en spurt, der kom til at afgøre sejren, og ligesom det har været tilfældet i flere omgange, skulle der et målfoto til, inden vinderen kunne kåres.

 

Den tæt spurt stod mellem norske Alexander Kristoff (Katusha) og Peter Sagan (Tinkoff), og med noget, der lignede en dæksbredde kunne Sagan fejre sin tredje etapesejr i dette Tour de France.

 

Læs også
Vingegaard kommer med positive meldinger

 

 

Etapereferat

Dagens etape bragte rytterne fra Moirans-en-Montagne til den schweiziske hovedstad Bern og kunne sagtens betegnes som en lille klassiker. De 209 kilometer er egentlig hovedsageligt flade med bare en enkelt kategori 4-stigning, men i finalen ventede der en ubehagelig overraskelse for sprinterne. Med omkring to kilometer til mål stod et 200 meter langt brostensstykke på programmet, inden en 600 meter lang bakke med en gennemsnitlig stigning på 6,5% førte til den røde flamme. Derfra var det en lang, lige vej til mål.

 

De 183 ryttere, der overlevede slaget i Jura-bjergene satte i dag kursen mod Schweiz. Med udsigten til muligheden for en sejr til de ryttere, der ikke enten kan klatre eller spurte, var det ikke overraskende, at det blev en hurtig og meget aggressiv start. Det kom til at koste hårdt arbejde for Romain Bardet (Ag2r), som måtte træde godt til for at komme tilbage til feltet efter en tidlig punktering.

 

200 kilometer parløb?

Efter cirka otte kilometer lancerede Etixx-QuickStep et stærkt dobbeltangreb med Tony Martin og Julian Alaphilippe, og da de havde et forspring på 17 sekunder, satte Paul Martens (LottoNL-Jumbo) efter. Tyskeren kom dog aldrig op, og i stedet udviklede det sig til en dyst mellem feltet og de to Etixx-stjerner. Afstanden svingede længe mellem 10 og 25 sekunder, inden feltet tilsyneladende gav op og lod det vokse til 50 sekunder. Det fik Bert-Jan Lindeman (LottoNL-Jumbo) til at forsøge at køre op, men han havde heller ikke heldet med sig.

 

De to Etixx-QuickStep-rytteres forspring nåede op på 55 sekunder, inden feltet igen optog jagten, og da de havde skåret 15 sekunder af, forsøgte Brice Feillu (Fortuneo-Vital Concept) at komme op, men heller ikke han havde succes. Dernæst forsøgte holdkammeraten Pierre-Luc Perichon sig, og mens feltet sejlede bagud og lod forspringet vokse til 1.35, nærmede han sig. Han fik nedbragt afstanden til 40 sekunder, men Martin og Alaphilippe havde ikke til sinds at vente. Franskmanden måtte til sidste give op og blev hentet af feltet.

 

En kvartet på mellemhånd

Flere forsøgte efterfølgende at køre op til de to forreste, men ingen af dem kunne kæmpe mod Etixx-QuickStep-duoen og især Tony Martin, der satte et tempo, som gjorde det hårdt nok for Alaphilippe at sidde på hjul af den tempostærke tysker.

 

Med 125 kilometer til mål havde de to udbrydere udbygget deres forspring til hele seks minutter. Bagved var der dannet en forfølgerkvartet bestående af Lawson Craddock (Cannondale), Nicolas Edet (Cofidis), Vegard Breen (Fortuneo-Vital Concept) og Timo Roosen (LottoNL-Jumbo).

 

De fire fik ganske vist slået et lille hul til feltet, men der blev ikke taget mange minutter på de forreste, som stadig kørte med Tony Martin som motor.

 

Feltet organiserer jagten

 

Læs også
Optakt: Fleche Wallonne

 

Nede i feltet var det ikke overraskende Katusha og Direct Energie, der satte tempoet for Alexander Kristoff og Bryan Coquard. Begge hold var tydeligvis interesseret i at gøre løbet så hårdt som muligt for at eliminere Cavendish, Greipel og Kittels muligheder.

 

Efterhånden fik Katusha og Direct Energie også assistance fra BMC og Tinkoff, der øjensynligt også så chancer for henholdsvis Greg Van Avermaet og Peter Sagan, hvilket fik forspringet til at falde til lige omkring fem minutter, da der manglede 100 kilometer.

 

Herefter valgte Fortuneo-Vital Concept også at tage del i jagten, og i samlet flok fik feltet så skåret endnu et minut af forspringet, som med 95 kilometer til målstregen i Bern var nedbragt til fire minutter.

 

Forspringet falder og falder

Tony Martin og Julian Alaphilippe tabte fortsat terræn, og det så ud som om Tony Martins store motor ikke længere havde samme kraft som fra starten. Alaphilippe tog nu også føringer. Med 85 kilometer igen havde de tre et halvt minut ned til feltet, som til gengæld havde lukket hullet og opslugt de fire forfølgere.

 

Var der nogen i feltet, der havde håbet på ’en stille dag på kontoret’, så måtte de helt tydeligt tro om igen. Der blev holdt et højt tempo, og en punktering hos den førende rytter, Chris Froome (Sky) betød, at også han måtte bide tænderne sammen og gøre kraftigt brug af bilerne i kortegen for at komme tilbage.

 

Med 55 kilometer til mål havde duetten fortsat tre minutter, men nede bag ved var feltet lige så determineret som oppe foran, og der blev stadig skåret sekund for sekund af forspringet. Hos de to forreste var det stadig Tony Martin, der tog de længste føringer mod et felt, der konstant var strakt helt ud.

 

Etixx-QuickStep ud over det hele

På dagens eneste kategoriserede stigning var det tydeligt, at tiden som udbrydere var ved at være slut.

 

Efter næsten 175 kilometer alene i front var det slut for Julian Alaphilippe og Tony Martin. Som den første lod Alaphilippe sig falde tilbage og ned igennem feltet, da de passerede 25 kilometerporten, mens Tony Martin fortsatte sin kamp mod overmagten, mens Marcel Kittel havde svært ved at hænge på. Alaphilippe og Iljo Keisse gjorde, hvad de kunne for at få deres sprinter med tilbage til feltet.

 

Et par kilometer senere var det imidlertid også slut for Tony Martin, som med et smil og et vink til kameraet lod sig glide igennem feltet.

 

Læs også
Dansk talent skal hjælpe stjerne til topresultat: Han er god at lære af

 

Samling og kontraangreb

Med dagens udbrud neutraliseret og godt tyve kilometer til mål var der i stedet åbnet for yderligere angreb.

 

Først forsøgte Lutsenko (Astana) og Voeckler (Direct Energie) sig. De blev dog hurtigt hentet, hvorefter Rui Costa (Lampre-Merida) prøvede lykken. Han havde indledningsvist lidt mere held med sig og fik slået et lille hul på omkring 15 sekunder, hvilket endnu engang tvang feltet til at jagte hårdt.

 

Det høje tempo og det kuperede stykke ind mod opløbet kom til at koste for flere ryttere, der blev sat en efter en, og alligevel lykkedes det Rui Costa at holde feltet stangen indtil knap fem kilometer fra mål og på de snoede gader i den schweiziske målby, men så måtte portugiseren også strække gevær.

 

Som schweizisk hold var der herefter IAM Cycling, der med tre ryttere i front og i sin sidste sæson lagde sig i spidsen de sidste kilometer ind mod målstregen og den brostensbelagte stigning, der som sidste forhindring inden opløbet.

 

Med to kilometer igen kom der endnu et angrebsforsøg. Denne gang var det LottoNL-Jumbo i skikkelse af Sep Vanmarcke, der søgte lykken, men han fik ikke lov til at komme væk.

 

Spurten - endnu et målfoto

I stedet var det Warren Barguil med Peter Sagan, John Degenkolb og Edvald Boasson Hagen lige efter passerede kilometerporten. Der blev vogtet kraftigt på hinanden.

 

Med knap 200 meter igen åbnede Alejandro Valverde spurten, men det blev Alexander Kristoff og Peter Sagan, der i en tæt kamp om sejren kom til at afgøre det imellem sig, og endnu engang var det en spurt, hvor det var målfoto, der skulle afgøre det, og det viste, at Peter Sagan kunne føje endnu en sejr til sit cv, mens Alexander Kristoff endnu engang trak det korte strå.

 

I klassementet skabte den 209 kilometer lange etape ingen forskydninger. Her er Chris Froome fortsat solidt placeret i den gule trøje.

 

 

KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

La Flèche Wallonne Fémi...(1.WWT) 17/04

La Flèche Wallonne(1.UWT) 17/04

La Flèche Wallonne Fémi...(1.WWT) 17/04

La Flèche Wallonne(1.UWT) 17/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?