Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Pinot vandt mens Contador imponerede
16. February 2017 af Nikolaj Corfitz Jensen Foto: Sirotti

Thibaut Pinot (FDJ) vandt dagens etape i Ruta del Sol, mens Alberto Contador (Trek-Segafredo) viste sig frem på de stejleste sektioner. 

Dagens Rute del Sol-etape bød på en spændende finale, hvor en ujævn stigning gav store udsving i præstationer på de sidste par kilometer. Alberto Contador viste sig som værende løbets stærkeste på de stejle procenter, mens Thibaut Pinot timede sit angreb bedst og vandt etapen. 

 

Tim Wellens (Lotto Soudal), Antonio Nibali (Bahrain Merida), Georg Preidler (Sunweb), Xandro Meurisse (Wanty-Groupe Gobert) og Felix Grossschartner (CCC Sprandi Polkowice) var de første, der fik et ordentligt forspring til feltet, da de efter syv kilometer formede et lille udbrud. Grundet flere angreb nede bagfra gik der noget tid, inden de for alvor trak fra, og på toppen af dagens første stigning havde de over syv minutter til feltet.

 

Med 50 kilometer til mål var tempoet stadigvæk hårdt oppe i udbruddet, og det gjorde, at Tim Wellens stille og roligt trak fra de andre. Belgieren er kendt for sine fantastiske udbrud og solokørsler, og nu så han altså ud til at begive sig ud på endnu en. Stille og roligt blev hans forfølgere hentet af feltet, indtil han med 21 kilometer til mål var den eneste mand foran feltet, hvor Trek-Segafredo førte an.

 

På dette tidspunkt havde Wellens 3.30 til det jagtende felt, men trætheden begyndte tydeligvis at sætte ind hos Lotto-rytteren, der fem kilometer senere havde smidt halvandet minut. Det var også begyndt at gå opad igen, og med den stejle afslutning in mente skulle der efterhånden meget til, hvis Wellens skulle tage sin tredje sejr i denne sæson.

 

Favoritternes kamp

Nede bagved begyndte Sky og Cannondale-Drapac også at bevæge sig fremad, og det var dårligt nyt for Wellens, der med små seks kilometer til mål så også blev kørt ind. Belgieren var tydeligt rigtig godt kørende, men mod nogle af de stærkeste etapeløbshold i verden havde han ikke en chance.

 

Lige efter ramte feltet bunden af dagens målstigning med Team Sky i front, også kunne man som seer koncentrere sig fuldt ud om den kamp mellem favoritterne, som vi allerede i går fik en forsmag på. Resten af vejen til mål steg det med 9,5 % i gennemsnit, så der var gode muligheder for nogle store tidsforskelle.

 

Warren Barguil (Sunweb) var den første, der forsøgte sig mod Sky-toget, men da han ikke fik nogen med sig, opgav han hurtigt. Kort efter begav Sky-holdet sig ud på en lidt uvant taktik, da de sendte Mikel Landa i angreb og dermed lagde pres på de øvrige hold i feltet.

 

Baskiske Landa trådte til og fik skabt sig et godt forspring, mens Movistar gjorde et lidt uengageret forsøg på at køre ham ind igen. Med tre kilometer til mål overtog Trek-Segafredo så ansvaret, da Fabio Felline forcerede med Alberto Contador på hjul, og som vejen begyndte at flade lidt ud måtte Felline så slå ud.

 

Så angreb Contador til gengæld, og på meget kort tid fik spanieren kørt forbi sin landsmand. Alejandro Valverde (Movistar) sad oprindeligt med på hjul, men pludselig knækkede han fuldstændig og slog ud.

 

Efter lidt tid på mellemhånd blev Landa så hentet af forfølgerne, hvor især Thibaut Pinot (FDJ) så ud til at være godt kørende. Franskmanden kørte fra de øvrige og forsøgte at komme frem til Contador, men spanieren reagerede ved at forcere igen.

 

På de sidste par hundrede meter formåede Pinot dog at komme frem til Trek-rytteren, og med en flot spurt gik han direkte forbi og tog en imponerende sejr. Nede bagved var Valverde kommet sig på den næsten flade sidste kilometer og spurtede sig til tredjepladsen, mens han også fik begrænset tidstabet til en Contador, der dog var tydeligt stærkest på de stejle procenter - og som også kan glæde sig over at have overtaget førertrøjen.

Luke Rowe: Jeg kommer igen
Landevej
18.08 2017
Test: Assos bibshorts og jersey
Udstyr og test
18.08 2017
Vuelta a Espana: Favoritten
Landevej
18.08 2017
Vuelta a Espana: Outsiderne
Landevej
18.08 2017
Transferliste 2017-2018
Landevej
18.08 2017

Cyclassics HamburgWT 20/08-20/08

Bretagne Classic - Ouest-FranceWTD 27/08-27/08

Brussels Cycling Classic1.HC 02/09-02/09

Tour de DMZ 20172.NCUP 02/09-05/09