Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Portugisisk Vuelta-fund vil være plan B til OL
20. February 2016 af Joseph Doherty og Lasse Wedege PenningFoto: Jérémy-Günther-Heinz Jähnick

Jose Goncalves fik lidt af et gennembrud, da han under sidste års Vuelta a España kørte et aggressivt løb og hentede fire top fem-placeringer undervejs. I år har han fokus på det, som mange andre også ser frem til: OL.

2016 er OL-år, og det bærer de professionelle rytteres personlige mål for sæsonen præg af. Det gælder også portugisiske José Goncalves, som i 2015 fik et mindre gennembrud med sin meget synlige kørsel i Vuelta a España, hans første Grand Tour.

 

"Jeg vidste ikke, hvordan min krop ville reagere på et tre ugers løb, og hvorvidt det ville gå godt i den tredje uge. Til sidst, da det var ovre, var jeg meget overrasket over, hvor godt jeg afsluttede Vueltaen," fortæller Caja Rural-rytteren til CyclingQuotes.com. Portugiseren blev nummer 18 på enkeltstarten på 17. etape, nummer tre på 18. etape og nummer to på næstsidste etape, så man må sige, at han var godt kørende mod slutningen.

 

Alt i alt beskriver han sit første år på Caja Rural som "helt fantastisk", og nu ser han frem til denne sæson, hvor det er OL, der er det helt store mål.

 

"Målet er at komme på OL-holdet til linjeløbet," siger han. Her vil Rui Costa være den åbenlyse kaptajn, men hvis han ikke er på toppen efter Tour de France, er Goncalves mere end klar til at agere plan B for det portugisiske landshold. Da han ikke kommer til at køre Tour de France, bliver det sandsynligvis det ti etaper lange Volta a Portugal, der kommer til at fungere som hans optakt til OL.

 

Først og fremmest byder den tidlige del af sæsonen på Tirreno-Adriatico og Catalonien Rundt for Goncalves.

Test: Assos bibshorts og jersey
Udstyr og test
18.08 2017
Vuelta a Espana: Favoritten
Landevej
18.08 2017
Vuelta a Espana: Outsiderne
Landevej
18.08 2017
Transferliste 2017-2018
Landevej
18.08 2017