Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Pozzato vil vinde Flandern Rundt og starte eget hold
31. January 2016 af Nikolaj Corfitz Jensen Foto: Sirotti

Filippo Pozzato er ved at være klar til at indstille karrieren som professionel cykelrytter, men først vil han vinde Flandern Rundt.

Italienske Filippo Pozzato har været en del af feltet i mange år, og nu begynder han også selv at kunne se enden på en lang og succesrig karriere. Hvis alt går efter planen vil han stoppe karrieren efter 2017-sæsonen, hvor han vil være 36 år gammel, hvorefter han så vil være manager for sit eget hold. Inden da har han dog nogle mål, der skal indfries på landevejen, og de er ikke ligefrem beskedne.

 

”Drømmen er at vinde Flandern Rundt, uden tvivl. I 2012 sluttede jeg på andenpladsen, så nu vil jeg prøve at vinde,” siger den erfarne italiener til Cyclingnews. Han indrømmer dog også, at et resultat i Flandern ikke vil være afgørende for karrierens videre forløb.

 

”Jeg ønsker kun to år mere (som professionel, red.), dette år og det næste. Derefter vil jeg være manager for et hold. Til at starte med skal det være et professionelt kontinentalhold, men derefter vil jeg selvfølgelig gerne have det i WorldTouren.”

 

De to sidste år i Pozzatos karriere skal altså foregå hos det professionelle kontinentalhold Southeast-Venezuela. Italieneren har ellers kørt i WorldTouren næsten hele karrieren, men han mener ikke, at skiftet er et skridt ned for ham.

 

”Den eneste forskel er, at jeg ikke skal køre Tour de France. Men jeg vil heller ikke kører Tour de France, fordi jeg kan ikke lide løbet. Det er alt for stressende, og jeg er en gammel mand der ikke vil tage den slags risici hver dag. Sidste år styrtede jeg otte gange på de første 10 etaper, og det brød jeg mig ikke om. Så foretrækker jeg Giro d’Italia,” forklarer Pozzato, hvorefter han kommenterer på sine nye omgivelser.

 

”Det er som at være hjemme igen. Det er et lille hold, og det passer mig meget bedre. Nu kan vi tale sammen, og det er vigtigt for mig. Jeg foretrækker det klart, fremfor at de bare fortæller mig, hvad jeg skal gøre.”

 

Rosen af Southeast-Venezuela virker ganske uskyldig, men på baggrund af kommentaren lige efter virker den mere som en kritik af italienerens tidligere hold. Pozzato virker nemlig bestemt ikke tilfreds med den måde, man gjorde tingene på hos Lampre-Merida.

 

”Jeg havde problemer med Lampre i de sidste to år, og derfor præsterede jeg heller ikke i løbene. Nogle gange sagde de, at man skulle køre et løb, og derefter besluttede de sig så for, at det skulle man ikke. Jeg vidste først, at jeg skulle køre Tour de France, seks dage før løbet. Det er altså ikke normalt. Nu vil jeg bare se fremad igen.”

 

Gennem sin lange karriere har Filippo Pozzato blandt andet vundet endagsløbene E3 Harelbeke og Milano - San Remo og etapesejre i alle tre Grand Tours. I 2014 og 2015 blev det dog ikke til nogen sejre for den erfarne rytter. 

Luke Rowe: Jeg kommer igen
Landevej
18.08 2017
Test: Assos bibshorts og jersey
Udstyr og test
18.08 2017
Vuelta a Espana: Favoritten
Landevej
18.08 2017
Vuelta a Espana: Outsiderne
Landevej
18.08 2017
Transferliste 2017-2018
Landevej
18.08 2017

Cyclassics HamburgWT 20/08-20/08

Bretagne Classic - Ouest-FranceWTD 27/08-27/08

Brussels Cycling Classic1.HC 02/09-02/09

Tour de DMZ 20172.NCUP 02/09-05/09