Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Produktnyheder vi glæder os til – part 1
10. February 2017 af Morten Andersen

Cykelåret er allerede skudt i gang og selv om en del af producenternes nyheder blev præsenteret i sensommeren, så finder mange af produkterne først vej til markedet i disse måneder. 

Vi har kigget nærmere på en del af de nyheder, som vi glæder os til at se - store som små. Vi giver dig overblikket med tre artikler med hver 5 spændende nyheder, som er værd at holde øje med.

 

FSA K-Force WE

Vi har tidligere omtalt den nye topgruppe i dybden og det er en produktnyhed, som vi ser frem til at opleve ude på landevejene.

 

For kan FSA udfordre de store og dermed bryde det trefoldige monopol, som markedet er domineret af?

 

Geargruppen synes gennemsyret af gennemtænkte features. Eksempelvis har FSA gjort utroligt meget ud af håndkomforten i skiftegrebene, som ellers kan være en overset, men vigtig, detalje. Og så synes vi også, at FSA har ramt hovedet på sømmet designmæssigt.

 

DMT RS1

 

 

I gamle dage var de med snørebånd. Så blev de belagt med velkro. Til sidst kom de effektive BOA-spænder og diverse wire-systemer. Og ind imellem har vi set et utalt af kombinationer.


Her snakker vi naturligvis om cykelsko og den udvikling de har været igennem, når det kommer til lukkesystemer.

 

Producenterne af cykelsko kæmper nemlig ikke længere kun på stivhed og komfort, de kæmper også om, hvem der kan lave det mest effektive lukkesystem.

 

Italienske DMT lancerer nu deres RS1-model, hvor de har nytænkt hele lukkemekanismen. Således er der i skoen indsat et nylonskelet hvor igennem wiren fra den enkelte BOA-lukning løber.


’Skeleton System’ hedder teknologien. Det betyder, at når skoen spændes, så omfavner den foden 360 grader og fordeler trykket.

 

Vi kastede lange blikke efter Vivianis prototype sidste sæson - nu bliver det spændende at se skoen på vejene. 


Shimano S-Phyre

 

 

Shimano rimer nærmest på kvalitet og funktionalitet. Det japanske brand har for længst lagt hele verdensmarkedet ned og leverer produkter i flere kategorier.

 

Hvor anerkendte cykelsko længe har været en del af opskriften på succes, så træder Shimano nu for alvor ind på scenen for performance-cykeltøj. De lancerer nemlig S-Phyre-kollektionen, som bestå af både cykelsko og diverse beklædningsgenstande.

 

Hvor cykelskoene allerede har været på alles læber i lang tid, efter at de blev spottet regelmæssigt på de professionelle ryttere, mens de endnu var i testfasen, så er tøjet netop ved at finde vej til markedet.


Shimano har især arbejdet med området omkring skuldrene, som for alvor har noget at sige i forhold til aerodynamikken og så er hele jersey’en eksempelvis lavet helt uden syninger.

 

Tøjet bæres allerede af Lotto-Jumbo-holdet. Vi synes, at det lugter langt væk af kvalitet og glæder os til at teste det. Glæd dig til en fyldestgørende test i løbet af foråret.

 

Python Aero-1 cykel

 

 

Den danske cykelproducent Python Pro, som foruden at levere særdeles imponerende cykler til prisen, har en af de længste traditioner for at støtte dansk cykelsport, præsenterer en særdeles spændende nyhed i år.

 

Python sponsorerer kontinentalmandskabet Team BHS-Almeborg og i optakten til deres sæson, er vi flere gange stødt på billeder af en helt ny ramme, som vi synes, ser yderst interessant ud.

 

Nu er cyklen så præsenteret og selv om det endnu er sparsomt med oplysningerne, så står det klart, at det er en rendyrket aeroramme i et karakteristiske, moderne design, som rytterne fra det bornholmske succeshold har testet med stor tilfredsstillelse siden sommeren 2016. Den kommer til at bære navnet Aero1.

 

Castelli Vela Vindvest

 

 

Hvis der var et enkelt sted, hvor konkurrenterne måtte snige et par spionkameraer ind, så ville mødelokalerne i udviklingsafdelingen hos Castelli nok være noget nær radioaktive.


For er der noget vi har erfaret de seneste mange sæsoner, så er det, at når italienerne lancerer et nyt produkt, så er det mere reglen end undtagelsen, af markedet følger trop. Gabba-jakken var startskuddet og har allerede ikon-status blandt såvel proffer som motionister.

 

’Et kig ind i fremtiden’ kalder Castelli selv, rammende, deres seneste opfindelse; Vela-vindvesten.

 

Den er lavet i det samme materiale som bruges til at lave sejl til bådene i America’s Cup. Vindtæt, vandtæt, umuligt at ødelægge og ultralet i hidtil uset målestok.

 

Det betyder, at vesten reelt kan pakkes, så den kan gemmes i en knyttet hånd på en velvoksen mand, men samtidig kan beskytte rytteren i blæst, på ustadige dage og på nedkørsler i sommerhalvåret.

 

Vi tør godt garantere, at udviklingen ikke standser her. I mellemtiden glæder vi os til at opleve Vela vesten og høre om den præsterer i brug.

 

Læs den næste artikel HER

Transferliste 2017-2018
Landevej
18.08 2017
Vuelta a Espana: Outsiderne
Landevej
17.08 2017

Ladies Tour of Norway2WWT 17/08-20/08

Tour de l´Avenir2.NCUP 19/08-26/08

Cyclassics HamburgWT 20/08-20/08

Bretagne Classic - Ouest-FranceWTD 27/08-27/08