Riche Porte vinder Romandiet Rundt

30. april 2017 15:50Foto: Sirotti

Der var dømt spænding inden den afgørende enkeltstart i Romandiet Rundt, hvor Richie Porte lå bare 19 sekunder efter Simon Yates inden etapen. Dagens sejrherre blev dog sloveneren Primoz Roglic, der igen viste sin styrke på enkeltstarten og endte på en samlet tredjeplads.

Idet han overtog føringen og således vandt sit første Romandiet Rundt, var Richie Porte (BMC) samtidig meget tæt på at blande sig i kampen om etapesejren. Han endte dog med at køre 40 sekunder hurtigere end Yates (Orica-Greenedgee) og vandt således løbet med 21 sekunder til andenpladsens. Den stærke Primoz Roglic (Lotto NL-Jumbo) vandt etapen i tiden 24.58, nok til at han samlet set avancerede til en placering som nr. 3 på podiet.

Etapereferat:

Tidligt på enkeltstarten understregede løbets tidligere etapevinder Stefan Küng (BMC) endnu engang sin store styrke ved at klare enkeltstarten på bare 26 minutter og 5 sekunder. Den skulle dog ikke stå længe, efter at et andet ungt talent, den tyske Leonard Kämna (Sunweb), kom ind hele 45 sekunder hurtigere.

Herfra var standarten sat, og der skulle gå nogen tid før tiden igen blev slået. Denne gang blev det Movistars Andrey Amador, som undervejs satte bedste mellemtid, 13 sekunder foran Kämna, selvom han mod mål satte lidt tid af igen, og lod den  førende tid blive 25.33.

På en etape hvor alle ventede favoriternes tider, sikrede Pierre Latour (AG2R) undervejs ungdomstrøjen, ved at begrænse sit til sin konkurrent Maximillian Schachmann fra Quck-Step Floors.

I mellemtiden indledte Tejay van Garderen favoritternes kamp ved at slå Amadors tid med et enkelt sekund. Han måtte dog snart overlade det såkaldte varme sæde til Primoz Roglic, som kørte suverænt hurtigt på den sidste del, og slog Van Gaderen med hele 34 sekunder. En tid, der skulle vise sig at række til sejren.

Porte mod Yates

Som ventet stod kampen om Romandiet Rundt mellem den australske BMC-rytter og den britiske Simon Yates. Det viste sig i midlertidigt, da Porte undervejs var 19 sekunder hurtigere end Roglic, at det ville blive ekstremt svært for Yates at bevare trøjen. Briten sluttede således enkeltstarten som nr. 12, hele 40 sekunder efter sin australske rival.

På trods af at det undervejs lignede at Richie Porte også ville tage sig af etapesejren, tabte han over den sidste halvdel en del tid til stærke slovener, og sluttede i stedet som nr. 2 på etapen, i tiden 25.32. Det blev dermed til den femte sejr i sæsonen for Richie Porte, og dermed også den anden sejr i et WorldTour løb, da han tidligere i januar vandt Tour Down Under.