Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: Reinhardt/DK

Henrik Elmgreen hædret i ABC

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

21.02.2012 kl. 23:15 af Henriette Brandt.

Den 26. marts er det 50 år siden, at Henrik ’Rico’ Elmgreen meldte sig ind i ABC Cykling, og det blev markeret på klubbens generalforsamling i dag.

 

Henrik Elmgreen blev hyldet for sit 50 års jubilæum i ABC, da der her til aften blev afholdt generalforsamling i den 118 år gamle cykelklubs lokaler i Brønshøj.

 

Det var den tidligere formand, Erik Steen Jørgensen, der stod for hyldesten. Han og Henrik Elmgreen har fulgtes sammen i dansk cykelsport igennem mange år. De startede som aktive, og deres første fælles cykelløb var ABCs  indledningsløb i april 1962.

 

”Ingen af os fik en stor cykelkarriere,” fortæller Erik Steen Jørgensen til Feltet.dk og fortsætter: ”Ved generalforsamlingen 1971, blev Rico valgt til ABCs formand. Jeg blev materialeforvalter, og således fulgtes vi igen sammen. I 1973 forlod Rico bestyrelsen til fordel for Ordrupbanen, hentet af Jørgen Beyerholm senior. Her virkede han jo i mange år, som sportslig leder, til stor gavn for ABCs ryttere, han glemte ikke ABC.”

 

Da Rico senere blev leder at vinterbanen i Forum, var Erik Steen Jørgensen blevet formand for ABC, og til hans store glæde fik de to gamle klubkammerater lavet en kontrakt, som indebar, at ABC overtog garderoberne, en kaffebod og en souvenirbod.

 

”Det var i mange år faktisk ABCs største indtægtskilde,” siger Erik Steen Jørgensen.

 

4 km holdløb for landevejsklubber
 

I Forum etablerede Henrik Elmgreen desuden sammen med Kim Refshammer en konkurrence: 4 km holdløb for landevejsklubber, som ABC de sidste mange år, det blev kørt, på det nærmeste havde patent på. De sidste otte år i træk hed vinderen ABC.

 

Erik Steen Jørgensen fortæller, at såvel Michael Sandstød som Flemming Kirkegaard var med på holdet flere gange.

 

Henrik Elmgreen har altid været innovativ, når det gjaldt arrangementer, og i forbindelse med ABCs hundrede års jubilæum blev der nedsat et udvalg, som skulle arbejde frem mod dagen. Her var Rico en naturlig deltager, og han stod blandt andet for løbet omkring Christiansborg, som blev en stor succes.

 

”Samtidig skrev han et meget flot jubilæums blad, som udkom i efteråret 1994. Dette blad var hans gave til ABC.”

 

Christiansborg Rundt
 

Christiansborg Rundt blev i øvrigt gentaget i 1996 i forbindelse med København som kulturby, og igen var det Henrik Elmgreen, der stod i spidsen for løbet, som blandt andet havde deltagelse af den nykårede vinder af Touren, Bjarne Riis, og hans evige rival om de danske cykelfans gunst, Rolf Sørensen.

 

”Riis havde lige vundet Tour de France, og Rolf var i god form, Så i samarbejde med Københavns kommune og Ole Frederiksen, fik vi kørt et godt løb,” lyder det fra Erik Steen Jørgensen.

 

Henrik Elmgreen havde også en finger med i spillet, da Michael Sandstød vandt sit første DM i enkeltstart.

 

”I 1997 frem mod DM i Køge, så han en stor chance i at afholde sin egen træningslejr for udvalgte ABC ryttere. Blandt disse var Sandstød, og ideen var, at Rico troede på, at han kunne slå Bjarne Riis. Jeg var chauffør for Rico, og sjældent har jeg set ham så lykkelig,” fortæller Erik Steen Jørgensen.

 

Ricos hjerte banker for ABC
 

At Henrik Elmgreens hjerte banker for ABC ses også af det faktum, at han stadig er involveret, når det gælder klubbens vandrepokal, der hvert år uddeles til den bedste ABCer. Pokalen gives ikke nødvendigvis til den mest vindende rytter, men kan også tildeles en af klubbens ryttere, som har udmærket sig for sit kammeratskab. Den uddeles ved årets rytterfest, og Erik Steen Jørgensen fortæller, at Elmgreen ikke bare lægger et aftalt beløb i pokalen, men også gør alt for selv at være til stede og overrække den.

 

Henrik Elmgreen blev æresmedlem af ABC på sin 60 års dag, 10. marts 2005. ”Samme dag havde jeg desuden glæden af som næstformand at hædre ham som æresmedlem af distrikt Sjælland,” fortæller Erik Steen Jørgensen, som altså i dag kunne føje endnu en markering til de mange år, han og Henrik Elmgreen har haft i ABC.

SENESTE

Vis valgte

TORSDAG

Vis valgte

ONSDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk