Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

EKSKLUSIVT

Foto: twdsport.com

Riis har ransaget sig selv – og vender stærkere tilbage

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

25.02.2016 kl. 20:56 af Jonas Krügermejer Nygaard.

’Ørnen’ er efter længere tids selvransagelse tilbage i sit rette element, og hvis du spørger ham selv, så er det i en bedre udgave end før.

Bjarne Riis er tilbage.

 

Midt i alle forbeholdene og politikersnakken lyser det ud af hele Danmarks antihelt - som igen er søgt frem i fotografernes blitzregn - at end ikke ti vilde heste kan holde ham væk fra den cykelsport, han har været med til at definere siden de sene 80’ere og tidlige 90’ere.

 

Målet er, at han og legekammeraten Lars Seier skal eje et professionelt cykelhold, når 2017-sæsonen starter, og selvom begge hovedpersoner gør en del ud af at fortælle, at det nystartede firma, ’Riis/Seier Holding Company’, skal kunne fungere uden at være flankeret af et toptunet cykelmandskab, så er der næppe tvivl om, at Riis vender tilbage til sit rette element.

 

Men spørgsmålet er så i hvilken forfatning, cirkushesten genindtager scenen efter det længerevarende fravær. Svaret har han selv.

 

”Jeg tror på, at jeg, som leder for et nyt cykelhold, kan gøre det endnu bedre, end jeg har gjort før,” siger Bjarne Riis til Feltet.dk umiddelbart efter dagens pressemøde og tilføjer:

 

”For jeg lærer hele tiden, og der er sket så utroligt mange ting over de seneste år for mig. Alle ved, hvad jeg har været igennem, så det har været sundt at få det hele på afstand, få fornyet energi og styrket motivation til at gå i gang med nye projekter.”

 

I et fancy mødelokale på d'Angleterre i hjertet af København er Riis omringet af journalister, men den mangeårige holdejer, der sidste forår måtte lide den tort at gå planken ud fra det skib, han selv havde bygget, virker, som han selv siger, fyldt med ny energi - klar til at angribe cykelsporten fra en helt ny vinkel.

 

”Nogen gange er det sundt at komme væk, trække vejret og se: Hvad kan optimeres her? Og der er mange ting, som kan optimeres i cykelsporten, hvilket Lars og jeg har haft mange diskussioner om. For cykelsporten er en fantastisk sport, men der er mange ting, der kan gøres bedre og langt mere professionelt, og det er det, vi gerne vil være med til at gøre,” lyder det.

 

”Okay, Bjarne.”

Bjarne Riis har før været tvunget til at se indad foran rullende kameraer. Indrømme. Undskylde. Bede om forladelse.

 

Men denne gang har han gjort det på egen hånd - væk fra mediernes søgelys. Og det har givet mulighed for en dybere ransagelse.

 

”Jeg har set indad og sagt til mig selv: ”Okay, Bjarne. Hvad gør du nu? Hvad er du for en leder? Og hvordan kan du blive bedre? Hvordan kan du udvikle dig personligt?” Jeg mener også, at jeg er i en alder nu, hvor personlig udvikling er en stor del af mit liv. Det at komme videre, nytænke og udvikle mig selv,” reflekterer den tidligere Tour-vinder, som har gjort netop dét.

 

I den proces har Riis ladet sig inspirere af mangt og meget, særligt af den øvrige sportsverden. Han har hentet inspiration i alt fra fodbold til motorsport.

 

”Og resten kan man læse i bøger,” griner herninggenseren og fortsætter:

 

”Jeg er dårlig til at sige: ”Lige ham der er jeg dybt inspireret af,” for jeg lader mig inspirere af alle - både positivt og negativt.”

 

I sidste ende kan Bjarne Riis ikke sige, hvilken type leder, han - måske - vender tilbage som. Men han kan lettere svævevende og ved hjælp af en sejlmetafor fortælle, hvilken type han i hvert fald ikke vil være.

 

”Jeg kan beskrive det sådan her: Hvis du står på en båd som kaptajn og hiver sejlet op hele tiden, så har du ikke overblik. Det er ikke, fordi jeg synes, at jeg altid har drevet mit cykelhold som kaptajnen ved sejlet, for det er ikke måden, jeg mener, man skal gøre det på. Men det er vigtigt at have overblik,” slår den tidligere - og med stor sandsynlighed kommende - cykelchef fast.

ONSDAG

Vis valgte

TIRSDAG

Vis valgte

MANDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk