Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Riis: I kan bare prøve på at tænke tanken
12. February 2017 af Nikolaj Corfitz Jensen Foto: Feltet.dk

Bjarne Riis er opsat på at forhindre sine rytter i at lave de fejl, som han selv gjorde i løbet af sin aktive karriere.

Bjarne Riis har efterhånden et lidt blakket ry i cykelsporten, og da han i 2016 gik ind i det daværende Team Trefor, som nu hedder Team Véloconcept, blev det ikke mødt med lige stor begejstring alle steder. Blandt andre Anti Doping Danmark-direktøren Michael Ask udviste sin bekymring.

 

”Det er svært at tro på, at han grundlæggende set vil arbejde for en ren cykelsport,” sagde han dengang til BT og henviste til sin organisations rapport, som tilbage i 2015 afslørede, at Riis havde været med til at dope sine ryttere efter sit aktive karrierestop.

 

Sagen er siden blevet diskuteret meget, men Riis slår nu fast, at der er kommet andre boller på suppen på hans nye hold.

 

”Jeg siger til dem (rytterne, red.): ’I kan bare prøve på at tænke tanken og gå den vej, som vi gjorde dengang. Så får I sådan en røvfuld, at I aldrig glemmer det’,” siger han i et interview med DR.

 

Nu skal erfaringerne som både rytter og manager nemlig bruges til at rette op på de fejl, som Riis begik tidligere i sin karriere.

 

”Jeg siger til dem, at hvis de er i tvivl, så skal de komme og spørge, og at de skal sørge for at have styr på deres ’whereabouts’, og hvis de er i tvivl om kosttilskud og lignende, så skal de få det i orden eller spørge.”

 

”For én ting er helt sikkert, siger jeg til dem: ”’Hvis en af jer klodser i det, så kommer det direkte tilbage i hovedet på os alle, og især mig. Og det kan I godt glemme alt om.’ Mere kan jeg ikke gøre. Vi ville jo ikke have den erfaring og forståelse for emnet, som vi har i da, hvis ikke vi havde haft fortiden.”

Transferliste 2017-2018
Landevej
18.08 2017
Vuelta a Espana: Outsiderne
Landevej
17.08 2017

Ladies Tour of Norway2WWT 17/08-20/08

Tour de l´Avenir2.NCUP 19/08-26/08

Cyclassics HamburgWT 20/08-20/08

Bretagne Classic - Ouest-FranceWTD 27/08-27/08