Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: Feltet.dk / Henriette Brandt

Rivera sejrer i Trofeo Alfredo Binda - Uttrup på podiet

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

19.03.2017 kl. 18:01 af Andy Pedersen.

Det præstigefyldte endagsløb på kvindernes WorldTour Trofeo Alfredo Binda - Comune di Cittiglio endte med den forventede massespurt i målbyen Cittiglio. Her endte det med en sejr til amerikanske Coryn Rivera, hvor danske Cecilie Uttrup Ludwig endnu engang viste sin storform.

Sæsonens tredje event på kvindernes WorldTour efter Strade Bianche og Ronde Van Drenthe blev i dag kørt i Italien. Det 131,1 kilometer lange løb bød ikke på nogle kategoriserede stigninger og har traditionelt set ligget til sprinterne med vindere som Elizabeth Deignan, Eliza Longo Borghini, Marianne Vos og Emma Pooley. I de senere år er løbet imidlertid blevet afgjort i mindre grupper, og årets reducerede massespurt var den første feltet har set i en længere årrække.

 

Løbsreferat:

Dagen startede dramatisk ud for feltet. Efter kun 12 kilometer af løbet oplevede feltet allerede to styrt. I det efterfølgende kaos udnyttede Anna Trevisi (Alé Cipollini), som hurtigt fik opbygget sig et forspring. Efter yderligere ti kilometer af etapen fik hun dog selskab af de to andre hjemmebaneryttere Silvia Valsecchi (BePink Cogeas) og Simona Frapporti (Hitec Products). De tre var dog vurderet for farlige, og feltet hentede dem igen.

 

Efter forskellige forsøg på angreb forsøgte australske Jessica Allen (Orica-Scott) at køre kontra. Flere forsøgte at følge trop, men uden succes og hun endte dermed med at ligge alene i front. Hun blev hentet med kun 10 kilometer til mål, hvorefter holdkammeraten Katrin Garfoot blev den næste til at angribe.

 

Hendes præstationer i front gjorde, at feltet satte tempoet op. Det høje tempo blev til et udskillelsesløb, hvor feltet blev reduceret til kun 25 mand. Inden feltet ramte opløbsstrækningen blev hun dog hentet, og et nyt angreb med seks ryttere, heriblandt vinderen Coryn Rivera og Eliza Longo Borghini, som fører WorldTouren, angreb. De blev hentet, og feltet kunne begynde en massespurt. Her markerede Team Sunweb, Cervelo-Bigla og Wiggle-High5 sig i fronten, hvor specielt Ellen Van Dijk (Team Sunweb) tog store føringer for netop Coryn Rivera (Team Sunweb).

 

Opløbsstrækningen hældte en lille smule opad og bød dermed på en lidt hårdere spurt. Dette betød dog ikke det store for amerikanske Coryn Rivera. Men hele 200 meter til målstregen og lige efter det sidste sving inden opløbstrækningen overtog Rivera fronten og gav sig ud i et langt soloridt. Her så hun ud til at skulle blive udfordret af Arlenis Sierra (Astana Womens Team), men Rivera var ikke til at røre i front. Bag de to ryttere var danske Cecilie Uttrup Ludwig (Cervelo-Bigla) hele tiden placeret i tredje position, og denne bevarede hun igennem hele spurten til at runde et stærkt podium af i Italien.

 

Det blev dermed den første sejr i sæsonen til Rivera, hvis bedste resultat i sæsonen indtil i dag var en fjerdeplads bag Amalie Dideriksen i det mindre hollandske 1.2 klassificerede Drentse Acht van Westerveld løb, og den femte professionelle sejr i karrieren.

 

Cecilie Uttrup Ludwigs danske holdkammerat Marie Vilmann kom ind 15 sekunder efter vindergruppen som nummer 28. Med tredjepladsen tilbageerobrer Cecilie Uttrup Ludwig førertrøjen for ungdomsryttere på WorldTouren fra Amalie Dideriksen. Eliza Longo Borghini er stadig i front for WorldTouren. 

 

SENESTE

Vis valgte

SØNDAG

Vis valgte

LØRDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk