Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Roche: Med den rette plan kan Porte sagtens slå Froome
08. februar 2017 20:07 af Andy PedersenFoto: ©Tim De Waele/TDWsport.com

Irske Nicolas Roche har gennem tiden kørt for en hel række WorldTour-mandskaber. Fra at være kaptajn på det franske AG2R-mandskab, til at blive hjælperytter for de store kaptajner hos Tinkoff og Sky, er han nu landet i folden hos det amerikanske BMC hold.

Roche er allerede faldet godt til på det amerikanske mandskab. Den erfarne irer har haft en del roller gennem tiden, og har klart defineret hvilke roller han vil have på BMC, og det er ikke så få. Først og fremmest vil Roche atter agere som hjælperytter for en Grand Tour kaptajn. Hos BMC er det australske Richie Porte, som vil blive serviceret af Roche.

 

”Jeg tror, at det her hold passer perfekt til mig på nuværende tidspunkt i min karriere. Jeg har prøvet en del fra at være holdkaptajn til at være hjælperytter. På nuværende tidspunkt har jeg nok erfaring til at gøre tre ting. Første ting er, at jeg tror på Richie, og jeg vil give ham så meget hjælp som muligt i de store løb,” udtaler Roche i et interview med CyclingTips.au.

 

Foruden at hjælpe Porte, vil Roche også dele ud af sin erfaring. Roche har både fejret store sejre, som f.eks. Tour-sejren med Froome i 2015, to individuelle etapesejre i Vuelta a España med mere, men også oplevet nedture igennem karrieren. Disse erfaringer er han nu klar til at dele ud af.  

 

”Den anden ting er, at jeg nu kører mit 13. år som professionel. Jeg har nok erfaring og sprogkundskaber til, at jeg kan have en mere kommunikerende rolle og hjælpe de yngre ryttere på holdet. Det er selvom, at jeg ikke er gammel og ikke betragter mig selv som værende gammel. Jeg håber, at jeg har et par gode år endnu tilbage.”

 

Roche har heller ikke helt opgivet sine egne sejrschancer, og disse vil han også få lov at køre efter hos BMC.

 

”Sidst tror jeg også, at dette er holdet, hvor jeg selv får chancen i et par løb. For mig handler det altså ikke om, at jeg skal passe ind i én rolle, og kun være holdkammerat, hjælperytter eller hvad det måtte være. Det er godt, at jeg kan forsøge mig med alle tre ting.”

 

Har stadig næsen sat op efter en Grand Tour
Netop det med at være kaptajn er noget, som altid har appelleret til ireren. Lysten til at være den beskyttede rytter i et løb er der stadig, og ikke mindst vinderinstinktet er velbevaret.

 

”Det er vigtigt, at jeg fortsat har en lille smule frihed. Jeg er stadig sulten efter gode resultater. Hver gang jeg har fået chancen, har jeg bevist, at jeg stadig kan gøre det godt. På den anden side glæder jeg mig virkelig til, at vi går efter de store løb, og at jeg kan hjælpe Richie.”

 

Helt konkret vil Roche gerne vende tilbage til Vueltaen. Her har han tidligere haft succes, blandt andet med etapesejre i 2013 og 2015, og ikke mindst en sjetteplads i løbets klassement i 2010. Om han ender med at blive kaptajn, afhænger dog også af holdets andre ryttere.

 

”Jeg vil forhåbentlig være klassementsrytteren i Vueltaen. Det vil blive besluttet, når vi kommer nærmere på løbet, og det afhænger også af hvad Tejay van Garderen skal køre. Der er også Samuel Sanchez, skal man tænke på, men når man kører en Grand Tour, er det aldrig dårligt at have et par erfarne herrer, som kan kører klassementet. Selv hvis vi kører med 4 ryttere med klassementschancer, forbereder jeg mig stadig, som var jeg kaptajnen.”

 

Man kan sagtens slå Froome
Roche kørte for det britiske Team Sky mandskab fra 2015 til 2016. Her prøvede han en enkelt gang at være hjælperytter for den tredobbelte vinder Chris Froome i 2015. Som de fleste ved, har briten været tæt på uovervindelig til tider, men det er han dog ikke helt alligevel. I hvert fald ikke hvis man spørger hans tidligere holdkammerat Roche. Han mener, at man kan finde en række ryttere, som kan slå Froome, hvis alt klappede.

 

”Der er kun et fåtal af ryttere i feltet, som kan drømme om at vinde Touren. Jeg tror, at Richie kan være en af de få sammen med Quintana, Froome, Nibali og et par andre stykker. Der er kun omkring fem eller seks, som kan sige at de kan vinde Touren.”

Men det har dog sine udfordringer at slå Froome. Foruden at skulle matche Froome på det fysiske, skal kampen måske i virkeligheden stå et andet sted, nemlig i taktikbøgerne.

 

”Det kræver de fysiske evner. Det bliver ikke nemt at finde en rytter, som kan smide Froome på en stigning og slå ham i en tidskørsel. Der er dog andre måder at slå ham på, nemlig at finde den rigtige taktik til at slå dem. Den gode ting ved cykling er, at ligeså forudsigelig den kan være den ene dag, ligeså uforudsigelig kan den være den næste.”

 

Alberto Contador og Tinkoff holdet nævnes som eksempel på nogle, som turde tage chancen. Contador har både brugt sit daværende hold til at splitte feltet i sidevinden på lange lige stykker, men også til lange soloridt langt fra målstregen.

 

”Der er så mange måder, man mangler at prøve. Som f.eks. at angribe løbet på helt andre tidspunkter end normalt og fange en masse mennesker bagved. Det var en af Albertos (Contador) styrker over de sidste par år. Hvis man lige var uopmærksom et øjeblik, lagde han mærke til det, og tog chancen. Nogle gange virkede det ikke, andre gange ændrede det løbets udfald.”

 

”Chris (Froome red.) har vundet en masse løb og han har domineret Touren, men han har ikke vundet alle løb. Han blev slået i Vueltaen. Han blev slået i andre løb, så hvis man har en god plan, og alt går som det skal, kan man sagtens slå ham.”

 

Sky køber de bedste ryttere
Succesen for Froome skal ses i et større perspektiv. Tv-billeder fra de franske landeveje har vist, at Froome har været pakket ind i hjælperyttere, og Team Sky holdet har år efter år stillet med en stærk opbakning til deres kaptajn. Den stærke opbakning til Froome er ikke overraskende, hvis man kigger på holdkortet, mener Roche.

 

”Team Sky er meget velorganiserede og rytterne er super solide. Når man kigger på deres mandskaber over de sidste par år i Touren, har fire eller fem ud af ni ryttere været i stand til at slutte i top 10. Så når folk har sagt det ikke er muligt, at der er så mange Sky-ryttere i en gruppe med 20 i front, så jo det har det når de individuelt kunne tage en top 10 i en Grand Tour. Det er Skys teknik til at undgå problemer for Froome. De tager bare de bedste ryttere og lader dem køre for Froome.”

 

Porte kan være rytteren, som slår Froome
En af de ryttere, som Roche mener kunne slå Froome, er Froomes tidligere højre hånd Richie Porte, som også har sin daglige gang hos BMC mandskabet. Porte har tidligere kunne matche Froome når det gjaldt, og det mener Roche stadig, at hans kaptajn hos BMC kan.

 

”Jeg kan hjælpe Richie alt det, jeg vil, men i enden er det hans job at slå Froome på stigningerne, når dagen kommer. Han har gjort det i løb som Criterium du Dauphine og lignende. Jeg er ret sikker på, at han kan gøre det igen.”

 

”Jeg har støttet Richie (Porte red.) i løbet af de sidste par år, da vi begge var hos Team Sky. Jeg ved bare hvor god en klatrer, han er. Han har bevist, at han er super konkurrencedygtig på tidskørslerne også. Nu er det bare at sikre at alt går godt for ham.”

 

Opskriften til succes skal også findes i lærerstregerne fra de seneste par år. Richie Porte har i de store Grand Tours gjort et stort indtryk, men har også haft sine nedture. Blandt andet har man set, at Porte har bukket under på nogle af de varmeste etaper, og tabt flere minutter på afgørende tidspunkter sidst i løbene, og sat sig selv tilbage i klassementet. Det skal undgås, hvis han skal udfordre Froome.

 

”I Touren skal du bruge en smule af det hele. Du kan ikke have en uheldig eller dårlig dag. Han punkterede desværre sidste år på det forkerte tidspunkt. Hvis man ellers kigger tilbage, kunne han sagtens være kommet på podiet det år.”

 

Portes vej til holdkaptajn startede i 2015
En anden årsag til at Porte kan matche Froome, er den selvtillid australieren besidder. Selvtilliden er kommet gennem en udvikling over flere år og den startede sin udvikling, da Porte blev kastet i ilden som kaptajn hos Team Sky i Giroen 2015.

 

”Jeg bemærkede han ændrede sig i Giroen det år. Han gik ind til løbet mere klar end nogensinde før. Ham og jeg havde trænet sammen på forhånd i en træningslejr for holdet på Tenerife. Riche var nærmest urealistisk i sin kørsel. Jeg var helt overbevist om, at han ville vinde Giroen”

 

”Tingene gik dog ikke som de skulle. Der kan ske så mange uforudsete ting i et cykelløb. Hans form holdte ikke det høje niveau, som jeg havde set til træningen, hele vejen igennem, og han havde et par mekaniske uheld også.”

 

Porte tog sin mentalitet med sig fra Giroen det år. Siden da har australieren ikke ville give op, uanset hvor sort situationen så ud:

”Rent mentalt var han dog klar til at være der, at gå efter det. Selvom han var meget uheldig og til syvende og sidst måtte forlade Touren, kunne man mærke det var en læring for ham. Sidste år var han ikke klar til at give op.”

 

Vindergejsten får han brug for igen i år i Touren, hvor Froome stiller som kaptajn hos Team Sky endnu engang. De har tidligere meddelt, at Touren fortsat er deres topprioritet, og at de stiller med det absolut stærkeste hold, som de kan mønstre, hvilket de har gjort lige siden holdets start i 2009.

 

Roche startede sin sæson i Volta a la Comunitat Valenciana med en beskeden 42. plads i klassementet, mens Richie Porte viste sig som den stærkeste på hjemmebanen i Tour Down Under, da han tog sejren på etaperne til Willunga Hill og Paracombe, og dermed også sejren i klassementet.

 

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Tour du Pays de Vaud(2.NCUP) 24/05-27/05

Hammer Stavanger(2.1) 25/05-27/05

Tour of Estonia(2.1) 25/05-26/05

Grand Prix de Plumelec-Mo...(1.1) 26/05

Boucles de l'Aulne - Châ...(1.1) 27/05

Tf GD Dorigo MO Biemmeret...(1.1) 27/05

Winston Salem Cycling Cla...(1.1) 28/05

Peace race(2.1) 29/05-03/06

Skoda-Tour de Luxembourg(2.HC) 30/05-03/06

Tour de Korea(2.1) 30/05-03/06

Boucles de la Mayenne(2.1) 31/05-03/06

Szlakiem Walk Majora Hubala(2.1) 31/05-03/06

Grand Prix Priessnitz spa(2.NCUP) 31/05-03/06

Hammer Sportzone Limburg(2.1) 01/06-03/06

Carrefour Market Heistse ...(1.1) 02/06

La Classique des Alpes Ju...(1.1) 02/06

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

BMC Racing Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Quick-Step Floors

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First-Drapac

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team LottoNL-Jumbo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »