Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Rolland: Jeg følte mig ikke specielt stærk
18. June 2017 af Jacob Nielsen Foto: LaPresse - Di Alberto / Ferrari / Paolone / Spada

Lørdag tog Pierre Rolland sin anden sejr i sæsonen, da han efter en lang dag i udbrud kom alene over stregen på kongeetapen af Route du Sud. 

 

På løbets tredje etape, som førte feltet over den kendte Col du Tourmalet, for til sidst at ende på toppen af kategori 1-stigningen Gavarnie-Gèdre, angreb Cannondale-Drapac rytteren med fire kilometer til mål. Her distancerede Rolland sig fra Gianni Moscon og Kenny Elissonde fra Sky, for til sidst at vinde med hele 42 sekunder ned til Moscon. Efter etapen sagde han: 

 

“I starten følte jeg mig ikke specielt stærk, men med den stærke varme burde man ikke bekymre sig så meget om ens tilstand, som ofte kan føles helt anderledes i varmen.”

 

“Sejren i Giroen befriede mig fra vægten af at skulle gøre alt for at sejre. Jeg er glad for hvordan jeg klarede Giroen, og er på vej ind i Tour de France.”

 

Rolland vandt under dette års Giro d’Italia den krævende 17. etape, og derfor blev etapesejren i Route de Sud også en indikator for, hvor godt han har restitueret efter den italienske rundtur, samtidig med han ønsker at ramme formen mod Tour de France. 

 

Videre udtalte Rolland sig også om etapen og sejrens afgørende øjeblik, hvor udbruddet på et tidspunkt var tæt på at blive hentet af feltet: 

 

“Der var høj fart på i starten. Men vi havde aldrig et stort forspring, eftersom Silvan Dillier fra BMC kun manglede 20 sekunders i det samlede klassement. På Tourmalet var vores forspring blevet reduceret, og jeg besluttede at accelerere.”

 

“Vi ramte den sidste stigning med et lille forspring, men jeg sagde til mig selv, at jeg ikke havde lavet alt det her for ingenting, så jeg blev bare ved med at køre så hurtigt som muligt. “

Lampaert: Det er helt vildt
Landevej
20.08 2017
Dennis: Ruten testede alt
Landevej
19.08 2017
BMC vinder Vuelta-åbning
Landevej
19.08 2017

Bretagne Classic - Ouest-FranceWTD 27/08-27/08

Brussels Cycling Classic1.HC 02/09-02/09

Tour de DMZ 20172.NCUP 02/09-05/09

GP de Fourmies / La Voix du Nord1.HC 03/09-03/09

Tour of Britain2.HC 03/09-10/09