Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Rundt om Etixx-QuickSteps Tour-trup

Rundt om Etixx-QuickSteps Tour-trup

30. juni 2015 12:10Foto: Etixx - Quick-Step/Tim De Waele

Etixx-QuickSteps trup har hidtil været årets mest vindende mandskab og har store ambitioner om etapesejre og dage i gult i Tour de Frances indledende fase. Vi gennemgår her Etixx-QuickSteps Tour-trup.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Etixx-QuickStep har et erklæret mål om at sætte sig på alt fra starten af dette års Tour de France, og ses der nærmere på startlisten, må holdet siges at have rytterne til det. Der er fyldt med ryttere, der kan gøre sig i stort set alle terræner, en alsidighed som få mandskaber i dette års Tour kan bryste sig af.

 

Igen i år satsets der på Mark Cavendish, der i år har vist, at han fortsat må regnes blandt de bedste sprintere i verden. Dertil kommer Tony Martin, der er blandt topfavoritterne til at tage sejren på den korte indledende enkeltstart og derved også til at tage førertrøjen tidligt i løbet. Holdet stiller endvidere med verdensmesteren Mihael Kwiatkowski, der ligeledes kører en fremragende enkeltstart og med sin stærke og eksplosive kørsel på en stigning som Mur du Huy kan være den rytter, der tager førertrøjen fra Tony Martin allerede på løbets 3. etape.

 

Dertil kommer en perlerække af dygtige ryttere, der alle kan være med til at køre om sejre i alle former for terræn. Holdet har endvidere Rigoberto Uran med, der dog må forventes at ville gå efter etapesejre frem for at forsøge sig i klassementet, som vi har set det i Giro d’Italia de seneste år.

 

Læs også
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic

 

 

Mark Cavendish - supersprinter

Alt var tilrettelagt til det helt store Mark Cavendish-show sidste år, hvor Touren startede i hjemlandet England. Desværre gik det galt i finalen allerede på 1. etape, hvor briten styrtede og efterfølgende måtte trække sig ud af løbet. Derved var holdet uden den helt store stjerne i resten af løbet. Alligevel endte det med ikke mindre end tre etapesejre, hvilket understreger den store klasse og bredde på holdet.

 

Mark Cavendish har et fuldstændig vildt CV i Tour de France, hvor det er blevet til ikke mindre end 25 etapesejre. De seneste år har han stået lidt i skyggen af Marcel Kittel, men som i år ikke er til start efter et svært forår. Hvorvidt det gør en forskel er svært at sige, for Cavendish har kørt stærkt i denne sæson, hvor det er blevet til hele 16 sejre, hvis man tæller pointkonkurrencer med.

 

Netop pointkonkurrencen har i flere år været et erklæret mål for Cavendish, men det er endnu ikke lykkedes siden 2009. Men pointsystemet er i år lavet lidt om således at etapevinderen i højere grad honoreres i konkurrencen. Omvendt er løbsruten på det punkt ikke i Cavendish favør, idet der i år er relativt få rene sprinteretaper.

 

Med sig har Cavendish et af de absolut bedste mandskaber til at forberede en massespurt, og flere af holdets øvrige stjerneryttere som Tony Martin og Michal Kwiatkowski er ikke bange for at tage del i forarbejdet, hvis det er nødvendigt. Derudover har holdet Mark Renshaw, der i mange år har været Cavendish' vigtigste hjælper og regnes som en af de absolut bedste i feltet til at forestå det sidste lead-out.

 

Sidste forberedelse til Touren var dog ikke den store succes for Cavendish, der i Tour de Suisse alene hentede en 6.-plads på løbets 6. etape. Der er dog ikke noget, der skulle antyde, at den britiske rytter ikke vil være i topform fra starten af Tour de France, trods den fattige høst i Schweiz.

 

 

Michal Kwiatkowski - sejrrig verdensmester

Det siges, at der er en forbandelse over verdensmesteren, der ofte skuffer fælt året efter den store triumf. Sådan er det bestemt ikke gået for Kwiatkowski, der har kørt en flot forårssæson med sejren i Amstel Gold Race som højdepunktet. Det er endvidere blevet til sejr på prologen i Paris-Nice, hvor han også endte som samlet toer i klassementet. Det blev kort efter fuldt op af en samlet 8.-plads i Vuelta al Pais Vasco.

 

Den sidste forberedelse til Touren var i Tour de Suisse, der samlet set var på det jævne og altså et stykke fra den topform, som Kwiatkowski har vist tidligere på sæsonen. Det kan selvfølgelig være meningen med henblik på at toppe i Tour de France.

 

Læs også
Betryggende melding om Skjelmose efter kuldechok

 

Kwiatkowski er en utroligt alsidig rytter. Han er fremragende på enkeltstarter, han er en glimrende sprinter og er eksplosiv på stigningerne. Han mangler dog endnu at bevise, at han for alvor kan være med i klassementet i de lange etapeløb, og han kan ikke sidde med de bedste på de lange opslidende stigninger, hvilket således er den 25-årige rytters eneste svaghed.

 

Med så mange fremragende egenskaber er Kwiatkowski et ualmindeligt godt bud på en rytter, der på et tidspunkt vil tage en etapesejr, og hvis det hele flasker sig kan han måske også iklæde sig førertrøjen på en af de første etaper i løbet.

 

 

Rigoberto Urán - stærk klatrer

Den colombianske rytter er hentet til holdet for at styrke holdet i de lange etapeløb, hvor holdet de seneste år ikke har haft den store succes i klassementet. Det er til dels lykkedes. Det blev således til en samlet andenplads i sidste års Giro d’Italia, mens han skuffede lidt i år med en samlet 14.-plads.

 

Det er tredje gang, at Urán er til start i Tour de France, men første gang, hvor det ikke kan forventes, at han skal være hjælperytter for en anden i bjergene. Det er endvidere første gang i karrieren, hvor han forsøger at kombinere Giro d’Italia med Tour de France.

 

Den 28-årige rytter anerkender da også, at det er svært at køre med om klassementet i både Giro d’Italia, der var årets erklærede hovedmål, og så efterfølgende i Tour de France. Derfor har planen hele tiden været lagt efter, at han primært skal køre efter etapesejre i løbets sidste uge, og derfor heller ikke må forventes at være helt i topform fra løbets start.

 

Urán er en glimrende enkeltstartsrytter og det er en disciplin, hvor han ofte tager tid på sine konkurrenter, men det er selvfølgelig i bjergene, at slaget skal slås, og også i den disciplin er han virkelig god. En Urán i god form kan bestemt blive ganske interessant at følge i den sidste uge af løbet, hvor der er flere muligheder for udbrud, der, hvis alt går vel, får lov at holde hjem.

 

 

Tony Martin - verdensklasse enkeltstartsrytter

Tony Martin regnes for om ikke den bedste i verden, så helt klart blandt de absolut bedste i kampen mod uret. Han er gennem karrieren noteret for 41 sejre på diverse enkeltstarter, hvoraf det i år har været lidt beskedent med blot tre sejre, senest med det tyske mesterskab for få dage siden.

 

Læs også
Optakt: 4. etape af Tour of the Alps

 

Han er derfor også selvskreven storfavorit til sejren på den første enkeltstart i Utrecht. Han kan således meget vel ende i løbets førertrøje fra løbets start. En trøje, som han imidlertid får svært ved at forsvare, for som noget nyt er der i dette års Tour indført bonussekunder på de første etaper, og det er trods alt svært for den tyske rytter at oparbejde et stort forspring på de blot 13 kilometers enkeltstart. Derudover har den tunge tysker det svært på stejle eksplosive stigninger som Mur du Huy, og han har endnu aldrig vist sig særlig god på brosten.

 

Til gengæld har Tony Martin mange andre talenter. Han har de seneste år vist, at han er en fremragende nedkører, og hvis han først får oparbejdet et forspring til feltet, så er han via sin enorme maskine og gode tempoevner meget svær at hente igen. Endelig så er han udmærket i bjergene. Selvom han på ingen må kan karakteriseres som bjergrytter, så kan han på gode dage godt være med, og hvis der ikke ligefrem er mål på toppen, så er han bestemt et godt bud på etapesejren.

 

Endelig skal det nævnes, at Tony Martin er fremragende på en holdtidskørsel, hvor han trods den meget kuperede rute får en nøglerolle for holdet.

 

 

Michal Golas - hjælperytter

Golas er en af de få rene hjælperyttere i denne Tour-trup. Det er blevet til ganske få sejre gennem karrieren, hvoraf de seneste fire år har været på det belgiske mandskab.

 

Dette forår har ikke budt på de helt store resultater for den polske rytter, hvor sidste forberedelse var i Tour de Suisse, hvor han blev nr. 46 i klassementet.

 

 

Mark Renshaw - lead-out-rytter

Mark Renshaw er en glimrende sprinter, men han er endnu bedre som lead-out. Derfor er den australske rytter efter et par sæsoner hos Rabobank/Belkin for et par sæsoner siden, nu igen tilbage i netop den rolle for Mark Cavendish.

 

Inden for lead-out regnes Renshaw blandt de absolut bedste, idet han ikke bare er hurtig, men også god til at finde - og i nogle tilfælde skabe - de huller der skal til i en tumultarisk massespurt, og utrolig god til at læse løbet, så Cavendish leveres bedst muligt de sidste par hundrede meter.

 

Læs også
Virkelig tiltrængt sejr: Det er vigtigt ikke at give op

 

Derudover er Renshaw meget rutineret, og han er til start i sit 7. Tour de France.

 

 

Zdenek Stybar - spurtstærk klassikerrytter

Stybar har fået sin cykelopdragelse inden for cross og vender til tider tilbage til sporten ved de store mesterskaber. Det har naturligvis givet en fremragende teknik, som han i høj grad udnytter i forårsklassikerne, hvor han har etableret sig som en af dem, der må regnes med i brostensløbene.

 

I år er det blevet til en andenplads i Paris-Roubaix og en 9.-plads i Ronde van Vlaanderen. Stybar er derudover også en ganske hurtig rytter, og han har flere gange taget sejre i en spurt en mindre gruppe.

 

Det er Stybars Tour de France-debut, men han har to gange været til start i Vuelta a Espana. Trods den store alsidighed, så kommer han til kort i de store bjerge, hvor han ikke kan være med blandt de bedste, men han har selvfølgelig flere gode chancer i dette års tour. Han vil sidde med gode kort på hånden, hvis han er med i en udbrydergruppe, der holder hjem, grundet den gode spurt.

 

 

Matteo Trentin - spurtstærk italiener

Matteo Trentin er en vigtig brik i Mark Cavendish sprintertog, og han er selv en ganske glimrende sprinter. Det beviste han ikke mindst i sidste års Tour de France, hvor han sejrede på den småkuperede 10. etape, efter Mark Cavendish tidligere var udgået.

 

En sådan chance kan der måske også komme i år. Forhåbentlig ikke fordi Cavendish er udgået, men fordi der er så mange forskellige afslutninger, og hvis den italienske rytter rammer dagen, så kan altså godt blande sig med de bedste.

 

Ud over at være forholdsvis hurtig så er Trentin også en ganske dygtig brostensrytter og blev blandt andet treer i E3 Harelbeke i dette forår.

 

Læs også
Fænomenal brite vinder stor klassiker efter eksplosiv spurt

 

De sidste forberedelser var i Tour de Suisse, hvor det blev til to top-10 placeringer. Det er Trentins tredje Tour de France til trods for, at han faktisk kun er 25 år.

 

 

Julien Vermote - hjælperytter

Vermote får for første gang i karrieren chancen i Tour de France, men har de seneste tre sæsoner været til start i Giro d’Italia.

 

Det er ikke, fordi det bliver til mange opsigtsvækkende resultater for Vermote, der dog gør det ganske udmærket på enkeltstarter, hvilket blandt andet sikrede en samlet 8.-plads i Tre Dage ved Panne. Det må således forventes, at han primært er med som hjælperytter, og han uden tvivl kommer på arbejde på flere etaper for at få lukket til diverse udbrydergrupper.

 

DEL
INFO
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
Soudal - Quick Step
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Rundt om Tour-holdene
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?