Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Rundt om Groupama-FDJ's Tour-trup

Rundt om Groupama-FDJ's Tour-trup

27. juni 2018 16:30Foto: A.S.O. / Alex Broadway

Tour de France nærmer sig med hastige skridt, og vi varmer op ved at analysere hvert af de 22 deltagende hold. I denne artikel er fokus på Groupama-FDJ.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Det var intentionen fra årets start, at Thibaut Pinot i år ville give klassementet et forsøg i både Giro d’Italia og i Tour de France. Et ambitiøst projekt, som dog er ganske populært i år, hvor både Chris Froome og Tom Dumoulin benytter samme model.

 

Pinot så da også ud til at være godt på vej mod første delmål, da han gående ind til næstsidste etape i Giro d’Italia befandt sig på tredjepladsen i klassementet efter Bardonecchia-etapen (eller Froome-etapen), som Pinot siden selv har betegnet som den vigtigste dag i sin karriere.

 

Desværre knækkede han totalt og måtte endda opgive at stille til start på paradeetapen til Rom. En lungebetændelse havde tappet ham totalt for kræfter, og trætheden var så total, at han ikke har kunnet mønstre energi til at forberede sig til Tour de France, som han derfor dropper.

 

Læs også
Medie: Alaphilippe i forhandlinger med nyt hold

 

Det efterlader Groupama-FDJ med et mere entydigt fokus på massespurterne, hvor deres lid fæstes til Arnaud Démare, der sikker også vil forsøge at blande sig i pointkonkurrencen, men man giver også en meget tidlig debut til et af de mest interessante unge navne i form af David Gaudu, der vandt Tour de l’Avenir for to år siden og er et nyt stort håb i Frankrig.

 

Uden Pinot på holdet vil vi formodentlig se Groupama-FDJ vende en smule tilbage til den offensive kørsel, som man var kendt for for år tilbage, men som man i takt med Pinots højere ambitioner har lagt en smule på hylden. Og i Arthur Vichot og Rudy Molard besidder man nogle solide bud på en etapesejr i kuperet terræn, selvom mere end halvdelen af truppen er dedikeret til Démares spurtprojekt.

 

 

Arnaud Démare - holdets sprinter og kaptajn

 

Nation: Frankrig

Alder: 26 år

Professionel siden: 2012

Antal professionelle sejre: 49 (10 på WorldTour-niveau)

Historik i Touren: Fjerde deltagelse. Sidste år vandt han en etape, der blev overskygget af Mark Cavendish’ styrt, der sendte Peter Sagan ud af løbet. Derudover fik han to andenpladser på etaper. I 2014 blev han nummer 3 to gange.

Største meritter: Sejr i Milano-Sanremo (2016), Vattenfall Cyclassics (2012), dobbelt fransk mester (2014 og 2017). Etapesejre i Paris-Nice (3), Schweiz Rundt (2), Eneco Tour og Critérium du Dauphiné. Top 3-placeringer i Milano-Sanremo (2018), Kuurne-Brussel-Kuurne (2018) og Gent-Wevelgem (2014 og 2018)

Vejen til Touren: Schweiz Rundt (en etapesejr).

 

 

Arnaud Démare kom som U23-verdensmester på WorldTouren i en ganske ung alder, men allerede i sit første år som professionel etablerede han sig som en fremtidig stjerne med sejren i Vattenfall Cyclassics som det helt store resultat, men også flere andre sejre og topresultater spredt ud over sæsonen.

 

I de første år på FDJ måtte han kæmpe om titlen som den primære sprinter med Nacer Bouhanni, og man behøver ikke kende meget til denne for at vide, at det ikke var en kamp med gensidig respekt som et sundt fundament. Det endte med, at FDJ valgte at satse på Démare, så siden 2015 har han været enerådende sprinterstjerne på holdet, efter at Bouhanni skiftede til Cofidis.

 

Det lignede et katastrofalt valg fra holdets side, for i 2015 kørte Démare elendigt og havde en pauver sæson, men i det efterfølgende forår fik han det helt store gennembrud med sejren i Milano-Sanremo. Siden har han etableret sig som en af topsprinterne, selvom han næppe har Marcel Kittels og Dylan Groenewegens hurtighed, for han har vundet sine etaper i diverse store løb - blandt andet i Touren sidste år.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

Imidlertid er der en bekymrende tendens for Démare i forhold til en ret ringe restitution. Der har nemlig tegnet sig et billede af, at Démare altid vinder sine etapesejre i den første del af et etapeløb, og sidste år faldt han helt sammen og røg uden for tidsgrænsen på niende etape af Touren.

 

Derfor var det opløftende for ham, at det lykkedes at vinde ottende etape af årets Schweiz Rundt i et yderst skrapt selskab, men at konkludere, at han dermed er ovre det problem, er nok at gå for vidt. Démare klatrer ellers forholdsvist godt så længe det ikke er i de høje bjerge og ville i teorien kunne blande sig i kampen om pointtrøjen, men hans manglende holdbarhed umuliggør nok et sådant projekt.

 

Til spurterne får han fornuftig hjælp af sit faste tog, der inkluderer en af feltets bedste leadout-mænd i form af Jacopo Guarnieri, samt Ramon Sinkeldam og Olivier Le Gac, der alle har den simple opgave i løbet at få bragt Démare i bedst mulig position til at tage en etapesejr.

 

Til gengæld lærte man måske en lektie fra sidste år, hvor man satte hele to ryttere til at hjælpe Démare i kampen mod tidsgrænsen, da han gik kold. Det endte nemlig med at begge hjælperyttere (Ignatas Konovalovas og Mickaël Delage) også røg uden for tidsgrænsen, og da Jacopo Guarnieri var syg og gjorde det samme på samme dag, endte man med at se frygteligt dumme ud.

 

 

David Gaudu - Frankrigs nye håb

 

Nation: Frankrig

Alder: 21

Professionel siden: 2017

Antal professionelle sejre: 1 (ingen på WorldTour-niveau)

Historik i Touren: Første deltagelse.

Største meritter: Etapesejr i Tour de l’Ain. Niendeplads i Flèche Wallonne, femteplads i Milano-Torino.

Vejen til Touren: Tour de l’Ain (fjerdeplads på etape) og Critérium du Dauphiné.

 

 

Tour de l’Avenir betyder Fremtidens Rundtur, og det er alment kendt, at en sejr i det løb om ikke garanterer, så i hvert fald sandsynliggør en stor karriere i det professionelle felt. Hvis man endda kan vinde det løb allerede som 19-årig, ser det endnu bedre ud, og det var, hvad David Gaudu gjorde i 2016.

 

Læs også
Skjelmose med stærk udmelding inden monument

 

Inden da havde han allerede vist sig frem blandt de professionelle med en femteplads i det bjergrige Tour de l’Ain, og det fik FDJ til allerede at skrive under med ham lige efter hans 20 års fødselsdag.

 

I sin første sæson som professionel imponerede han stort ved at sidde med blandt de bedste på en hård etape i Catalonien Rundt og siden blive nummer ni i Flèche Wallonne - endda efter et modigt angreb tidligt på Mur de Huy. Senere på sæsonen holdt han opvisning sammen med Thibaut Pinot i Tour de l’Ain, hvor han vandt en etape og sluttede på andenpladsen i klassementet efter kaptajnen. Sæsonen blev afsluttet med en fornem femteplads i den hårde afslutning af Milano-Torino.

 

I år har der været noget mere stille omkring Gaudu, der på trods af sin status som ren klatrer - selvfølgelig - er blevet udskreget til den næste Tour-vinder af hjemlandets cykelopinion. Enkeltstartscyklen er ikke et behageligt bekendtskab for den lille franskmand, og derfor kan det måske være en smule svært at se ham komme til at vinde Touren.

 

Som 21-årig må han dog formodes at have masser af plads til forbedring over det meste af linjen, og i hvert fald skal han gøre sig sine første Grand Tour-erfaringer i den kommende tid. Hvorvidt han gennemfører løbet, kan være en anelse tvivlsomt, men gør han det, og finder han det niveau, han lagde for dagen sidste år, kan han blive et yderst spændende bekendtskab, når vi rammer bjergene i de to sidste uger af løbet.

 

Hvis han kommer helskindet igennem første uge og har fundet sidste års form, kan han komme til at spille en rolle i kampen om ungdomskonkurrencen, men spørgsmålet er, om han ikke er lige ung nok til det. På den anden side er han tre måneder ældre end konkurrencens helt store favorit i form af Egan Bernal, der dog også har vist et helt andet niveau end Gaudu hidtil.

 

 

Rudy Molard - klatrestærk franskmand

 

Nation: Frankrig

Alder: 28 år

Professionel siden: 2012

Antal professionelle sejre: 2 (1 på WorldTour-niveau)

Historik i Touren: Fjerde deltagelse. I alle sine tre hidtidige optrædener har han arbejdet for Thibaut Pinot og har ikke gjort personligt væsen af sig.

Største meritter: Etapesejr i Paris-Nice (2018) og i Tour du Limousin (2015). Ottendeplads i Flèche Wallonne (2017).

Vejen til Touren: Critérium du Dauphiné.

 

 

Læs også
Norsgaard på vej til storhold?

 

David Gaudu var ikke den eneste overraskende FDJ-rytter at finde i top 10 fra sidste års Flèche Wallonne. Også Rudy Molard overraskede med en ottendeplads, hvilket ikke mange havde set komme fra den lille franskmand, der ud over med en etapesejr i Tour du Limousin ellers aldrig for alvor havde gjort opmærksom på sig selv på den øverste hylde.

 

Han havde kørt flere Grand Tours, men altid i andres tjeneste, og selvom Thibaut Pinots klassementsprojekt sidste år hurtigt endte i ingenting i Touren, kunne Molard da heller ikke gribe chancen til at køre et personligt resultat hjem.

 

Det var derfor temmelig overraskende, da Molard med et snedigt angreb fra en stærkt decimeret favoritgruppe lykkedes med at tage en stor sejr i dette forårs Paris-Nice, hvor han blev nummer 15 samlet.

 

Det vidner ikke om den helt store stabilitet, men i det mindste beviste han, at han har potentialet til at levere resultatet på dagen, og det bliver også det, den klatrestærke puncheur skal sætte sig som mål i årets Tour, hvor der ikke er nogen Pinot at holde øje med.

 

 

Arthur Vichot - formstærk puncheur

 

Nation: Frankrig

Alder: 29 år

Professionel siden: 2010

Antal professionelle sejre: 14 (2 på WorldTour-niveau)

Historik i Touren: Syvende deltagelse. Med undtagelse af 2015 har han været med hvert år siden 2011. Han har dog kun 3 top 10-placeringer på etaper, der er blevet afgjort i en reduceret spurt eller et udbrud.

Største meritter: Etapesejr i Paris-Nice (2014) og Critérium du Dauphiné (2012). Dobbelt fransk mester (2013 og 2016), andenplads i GP Québec (2013).

Vejen til Touren: Tour de l’Ain (etapesejr og samlet sejr), GP de Plumelec (fjerdeplads), Boucles de l’Aulne (andenplads) og Schweiz Rundt (samlet tiendeplads).

 

 

Det kan godt være, at FDJ med sit massive overtal altid har haft en enorm fordel i de franske mesterskaber, men der skal alligevel noget særligt til, hvis man skal blive fransk mester, ikke bare en, men to gange.

 

Læs også
Agent sammenligner Philipsens tilbud: Så stor er chancen for et skifte

 

Og det er netop hvad Arthur Vichot har opnået. Franskmanden passer dog også ganske godt til ryttertypen, der normalt gør sig godt ved mesterskaber, da han er hurtig på stregen og forsvarer sig selv særdeles glimrende i kuperet terræn.

 

Sidstnævnte disciplin ser han nu ud til at være endnu stærkere til. Sæsonen startede ellers trist for Vichot, der efter et skadesplaget efterår og en udskudt sæsonstart styrtede ud af Catalonien Rundt og efterfølgende måtte holde to månedesløbspause. Da han vendte tilbage i Tour de l’Ain var det imidlertid med brask og bram og med en etapesejr på en bjergafslutning lagde han fundamentet for den samlede sejr.

 

Efterfølgende var han tæt på sejren i de to mindre franske løb, GP de Plumelec og Boucles de l’Aulne, men det var i Schweiz Rundt, han for alvor gjorde opmærksom på sit for tiden enormt høje niveau, da han sluttede på tiendepladsen i en meget stærkt besat klassementskamp.

 

Det vidner om storform, og kan han bringe den ind i Touren, kunne der måske vente en etapesejr. Det bliver selvfølgelig svært, men Vichot ligner et godt bud på en lykkeridder, der kan gøre det færdigt, i hvert fald hvis han kan vise den stabilitet, der hidtil har manglet eklatant  - og hvem ved, måske det endda bliver i den franske mesterskabstrøje? Den skal han i hvert fald forsøge at generobre i denne weekend.

 

 

Jacopo Guarnieri - Démares leadout-mand

 

Nation: Italien

Alder: 30 år

Professionel siden: 2008

Antal professionelle sejre: 4 (2 på WorldTour-niveau)

Historik i Touren: Fjerde deltagelse. I debuten i 2015 blev han nummer 7 på brostensetapen. Ellers har han kun gjort sig bemærket som sidste mand for Alexander Kristoff i 2015 og 2016 og Arnaud Démare i fjor.

Største meritter: To etapesejre i Polen Rundt (2009 og 2010) samt en etapesejr i Tre Dage ved Panne (2011). Siden er det blevet til et hav af succeser med sprintere, som han har kørt leadout for.

Vejen til Touren: Schweiz Rundt.

 

Da Jacopo Guarnieri blev professionel på det daværende Liquigas-mandskab for 10 år siden var han en type, der selv blandede sig i massespurter, og med to WorldTour-sejre i Polen Rundt lignede han en ny italiensk sprinter, der ville komme til at blande sig på højeste niveau.

 

Sådan endte det ikke med at gå, og i stedet etablerede Guarnieri sig som leadout-mand for Alexander Kristoff efter at have skiftet til Katusha. Noget overraskende skilte man sig af Guarnieri forud for 2017-sæsonen, og i stedet er det derfor Arnaud Démare, der kan nyde godt af Guarnieris ekspertise på den sidste kilometer. I de senesre år har han udviklet sig til en af verdens allerbedste i den særlige disciplin at aflevere en sprinter, og Guarnieri er om nogen manden bag Demares succes i de seneste to sæsoner.

 

Læs også
Valverde vinder igen

 

Det er kun i tilfældet af, at Démare udgår, at Guarnieri vil forsøge sig på egen hånd, men det er meget længe siden, den selvopofrende italiener sidst har haft succes i den disciplin.

 

 

Tobias Ludvigsson - tempostærk svensker

 

Nation: Sverige

Alder: 27 år

Professionel siden: 2012

Antal professionelle sejre: 4 (ingen på WorldTour-niveau)

Historik i Touren: Første deltagelse.

Største meritter: Sejr i Etoile de Bessèges (2014), dobbelt svensk enkeltstartsmester (2017 og 2018). Tre top 10-placeringer i Giro d’Italia, to i Vuelta a España, fire af dem på enkeltstarter.

Vejen til Touren: Critérium du Dauphiné, svenske mesterskaber (sejr i enkeltstart, andenplads i linjeløb).

 

 

Svensk cykelsport ser ud til at have gået i totalt forfald, og havde det ikke været for en svensk sponsor til EF Education First og en deraf obligatorisk tilknyttet svensk rytter i form af Kim Magnusson, ville der kun være et enkelt svensk islæt på WorldTouren.

 

Det drejer sig om Tobias Ludvigsson, der dog holder fanen forholdsvist højt. Personlige resultater opnår han af og til på enkeltstarter - dog næsten kun i Grand Tours, hvor distancen er lang nok - mens det kniber mere i linjeløbene.

 

Hans store motor betyder dog, at han kan sætte et højt tempo i de hektiske kilometer ind mod mål, og dermed har han en vigtig rolle for Arnaud Démares spurt-setup, som han dog grundet hjerteproblemer ikke har været en del af i løbet af sæsonen, hvorimod det er svært at se ham brillere på egen hånd, da løbets kuperede enkeltstart ikke ser ud til at passe ham som fod i hose. Til gengæld klatrer han trods sin størrelse ganske glimrende, og han kan derfor også støtte holdets tre klatrestærke ryttere undervejs-

 

 

Læs også
Pogacar fremhæver Skjelmose med glimt i øjet

 

Ramon Sinkeldam - hurtig hollænder

 

Nation: Holland

Alder: 29 år

Professionel siden: 2012

Antal professionelle sejre: 7 (ingen på WorldTour-niveau)

Historik i Touren: Fjerde deltagelse. Han har ikke gjort personligt væsen af sig og har arbejdet for andre.

Største meritter: Hollandsk mester (2017), sejr i Binche-Chimay-Binche og Paris-Chauny. Ottendeplads i Vattenfall Cyclassics, niendeplads i Scheldeprijs, 15.-plads i Paris-Roubaix.

Vejen til Touren: Schweiz Rundt og Paris-Chauny (som han vandt).

 

 

Om det var for at komme til at køre i en ordentlig hollandsk mesterskabstrøje, at Ramon Sinkeldam skiftede til FDJ skal lades være usagt, men under alle omstændigheder har hollænderen i denne sæson været en af de letteste ryttere at genkende i feltet (hvis man da kunne undgå at forveksle ham med Arnaud Démare, hvis trøje var magen til Sinkeldams bortset fra rækkefølgen af farver).

 

En klar forbedring på sidste års latterlighed, som Sunweb-mandskabet producerede til ham, men det er nu ikke fordi, Sinkeldam af den grund har sat verden i brand i denne sæson. Det skyldes, at han primært har skullet hjælpe Démare i dennes løb, og de to har haft synkroniserede kalendere i alt væsentligt.

 

Sinkeldam er da også selv en ganske hurtig herre, hvilket han netop beviste med sejren i det hollandske mesterskab, og da han fik en sjælden chance for at køre for sig selv i denne weekend, kvitterede han med at vinde det lille franske løb, Paris-Chauny. Dermed synes han at være i ganske udmærket form og klar til at hjælpe Démare i finalerne., hvor han er tredjesidste mand, inden Guarnieri og kaptajnen selv skal gøre arbejdet færdigt.

 

 

Olivier Le Gac - fransk hjælperytter

 

Nation: Frankrig

Alder: 24 år

Professionel siden: 2014

Antal professionelle sejre: 1 (ingen på WorldTour-niveau)

Historik i Touren: Anden deltagelse. Sidste år debuterede han i en udpræget hjælperytterrolle.

Største meritter: Etapesejr i 4 Dage ved Dunkerque (2018). Sjetteplads i Tro-Bro Léon (2018).

Vejen til Touren: 4 Dage ved Dunkerque (etapesejr og samlet tiendeplads), GP de Plumelec, Boucles de l’Aulne og Schweiz Rundt.

 

Olivier Le Gac har i alle sine år hos FDJ kunnet beskrives som en udpræget hjælperytter, og det er fortsat tilfældet, men på sidste etape af Fire Dage ved Dunkerque stillede han til skue, præcist hvad han er god til.

 

Fra et udbrud listede han væk på den sidste kilometer, og selvom de øvrige ikke for alvor slap taget i ham, lykkedes det ham at opretholde en enormt høj fart - som selvfølgelig er relevant i et sprintertog, som han til daglig er del af - hvilket bevirkede, at han akkurat holdt til stregen, og henviste dansker Casper Pedersen til andenpladsen efter et ganske imponerende angreb.

 

Sådanne numre kommer han næppe til at levere i årets Tour, hvor det som nævnt flere gange efterhånden er alle mand for Arnaud Démare. Le Gac er manden, der skal holde det tre mand store tog fremme i de hektiske sidste kilometer og kan jagte udbrud som få, og det er udelukkende derfor, han tilbringer tre uger i Frankrig.

DEL
INFO
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
Optakter
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?