Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Rundt om Movistars Tour-trup

Rundt om Movistars Tour-trup

04. juli 2015 09:19Foto: RCS Sport

Nairo Quintana har overtaget kaptajnrollen på det spanske mandskab efter han sidste år vandt Giro d'Italia og jagter den samlede sejr for holdet. Vi gennemgår her Movistars Tour-trup.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Det var som om, at der sidste år blev indgået en aftale på Movistar-mandskabet. Rutinerede Alejandro Valverde skulle have lov at give det et sidste forsøg i klassementet i Tour de France for derefter at acceptere, at han i fremtiden er hjælperytter for Nairo Quintana, der ellers var braget ind i Touren i 2013 med en samlet andenplads og vinder af ungdomskonkurrencen. Quintana skulle således i stedet køre klassement i Giro d’Italia.

 

I år er Quintana tilbage i Tour de France og det synes sikkert, at han her bliver holdets ubestridte kaptajn efter en samlet sejr sidste år i Giro d’Italia. Selvom Quintana ikke er dårlig på enkeltstarten, så synes årets Tour-rute at passe den colombianske rytter ganske glimrende, herunder fordi han er udmærket på brosten.

 

Med sig har Quintana - foruden Valverde - et stærkt mandskab, der særligt i bjergene har flere kort at spille på, men som også vil sikre, at Quintana ikke taber ret meget tid på holdtidskørslen.

 

Læs også
Optakt: 3. etape af Tour de Romandie

 

Nairo Quintana - supertalentet, der går efter sejren

Quintana har været et vidunderligt cykeltalent i mange år. Som 20-årig fik han mange til at spærre øjnene op da han vandt Tour de l’Avenir.

 

Det var dog først to år efter i 2012, at han fik sin første professionelle kontrakt hos Movistar, hvor han allerede det første år hentede adskillige imponerede resultater. Det blev blandt andet til samlet sejr i Vuelta a Murcia samt Route du Sud, ligesom han vandt en solosejr på 6. etape af Criterium du Dauphine samt den italienske semiklassiker Giro dell’Emilia.

 

Der var efter debutsæsonen ingen, der var i tvivl om, at Quintana besidder en meget stort talent. Alligevel var det kom det store gennembrud i Tour de France allerede året efter som en overraskelse. Den colombianske rytter kørte et fremragende etapeløb, hvor han til slut kun blev overgået af Christopher Froome i det samlede klassement. En debut, der er svær at finde lige i moderne cykelsport.

 

Movistar-mandskabet valgte dog ikke at sende Quintana tilbage i Tour de France, men lod ham i stedet være holdets frontfigur i Giro d’Italia. Her tog han en ganske kontroversiel sejr efter han særligt i løbets indledning havde haft store problemer. På en enormt kulderamt bjergetape, hvor hovedparten af feltet var stoppet op fordi løbet var blæst af fortsatte Movistar-mandskabet med Quintana deres føringer, og fik oparbejdet et så stort forspring, at Quintana under store protester kunne overtage løbets førertrøje. Til trods for den kontroversielle kørsel blev det accepteret af kommissærerne. Senere viste han sig som den stærkeste i bjergene på den sidste del af løbet, og der var derfor til slut ikke mange, der satte spørgsmålstegn ved sejren ved løbets slutning.

 

I år har alt været tilrettelagt med henblik på årets Tour de France, hvor Quintana er holdets absolutte frontfigur. Han kan således forvente opbakning fra hele holdet, inklusiv Alejandro Valverde.

 

Quintana er fremragende i bjergene, hvor han med sin lille statur har en god acceleration og i dag regnes for en af verdens bedste. Han er derudover en glimrende enkeltstartsrytter. Der har været stillet spørgsmålstegn ved om Quintanas evner i forhold til brostensetapen til Cambrai, men dem har han også gjort lidt til skamme, da han tidligere på året kørte Dwars door Vlaanderen, hvor det godt nok ikke blev til et topresultat, men hvor han længe sad med blandt de bedste.

 

2015 har været en glimrende sæson for Quintana, der blandt andet har vundet Tirreno-Adriatico efter at have sat en række af de øvrige favoritter til Tour-sejren . Lidt usædvanligt har han holdt sig væk fra Criterium du Dauphine og Tour de Suisse og i stedet kørt det mindre franske etapeløb Route du Sud. Her blev han kun slået af Alberto Contador, der fik sat Quintana på løbets kongeetape på en nedskørsel. Quintana har dog efterfølgende været ude og tilkendegive, at han ikke er bekymret, og at det mest af alt skal tilskrives, at han ikke ville tage nogen chancer så tæt på starten af Tour de France.

 

 

Alejandro Valverde - sejrsmaskine

Valverde hentede i sidste års Tour de France en fjerdeplads i det samlede klassement og tog trods den lange og omfattende sejrsliste på CVet derved sin bedste placering nogensinde i det franske etapeløb. Alligevel er han ikke holdets kaptajn i dette års Tour. Valverde har erkendt, at holdet går efter den samlede sejr til Quintana, og har erklæret sig klar til at agere hjælperytter.

 

Læs også
Lefevere kommenterer Asgreen og Casper P.s kontraktsituation

 

Det har ellers været en fremragende sæson for Valverde, som sædvanlig fristes man til at skrive. I Ardennerklassikerne var Valverde i en klasse for sig og tog sejrene i både Fleche Wallone og Liege-Bastogne-Liege. Med henblik på starten i dette års Tour, så giver det store forhåbninger til særligt den første del af løbet, hvor Valverde er blandt de absolutte favoritter på etaperne til Mur du Huy og Muur de Bretagne, der i høj grad passer til den spanske rytters eksplosive stil og hurtige spurt.

 

At det aldrig er blevet til en podieplads i Tour de France skal forklares med, at enkeltstarten ikke helt er på højde med de bedste i disciplinen, men mest af alt ved, at Valverde kommer til kort på de rigtig lange bjergetaper. Dem er der mange af i løbets sidste uge, hvor han således formentlig primært skal agere luksushjælperytter for Quintana.

 

Derved ikke sagt, at Valverde ikke selv kan køre sig flot op i klassementet, for det kan han meget vel selvom han skal hjælpe Quintana. Pointen er, at det Valverde, der først skal ofre sig, hvis det bliver nødvendigt, og han kan formentlig også blive sat til at forberede et angreb fra kaptajnen.

 

Valverde er lige inden Touren igen blevet spansk mester. Før det kørte han Criterium du Dauphine, hvor han endte på en samlet 11. plads.

 

 

Jose Herrada - etpeløbsrytter

Herrada er en dygtig etapeløbsrytter, og selvom han i år får sin debut i Tour de France, så han har fra de foregående år stor erfaring med at køre med i grand tours. Det bliver ofte til stabile indsatser, hvor han er der for holdets kaptajner i bjergene. Men han kan også godt lidt selv, og er blandt andet sluttet som nr. 12 samlet i Vuelta a Espana.

 

Det er i dette forår blevet til en sejr i endagsløbet Klasika Primavera de Amorebieta. I de øvrige starter har han primært været hjælperytter, hvilket også var tilfældet i Criterium du Dauphine, hvor han endte som nr. 34.

 

 

Adriano Malori - tempostærk rytter

Malori har efterhånden etableret sig som en af de bedste i kampen mod uret og den store drøm i forhold til Tour de France er at tage løbets førertrøje allerede på den indledende enkeltstart i Utrecht.

 

Læs også
Legende: Pogacar ville være fem minutter efter Merckx

 

Det er heller ikke helt urealistisk, at den italienske rytter skal løbe af med sejren på enkeltstarten, hvor han i denne sæson har taget to sejre og en række yderligere topplaceringer. Han var dog lidt efter de bedste i Tour de Suisse, hvor det blev til hhv. en 9. plads på prologen og en 4. plads på den sidste lange enkeltstart.

 

Malori vil selvfølgelig også have en stor opgave for holdet på holdstidskørslen på løbets 9. etape, og vil formentlig på de øvrige etaper primært agere hjælperytter.

 

 

Gorka Izagirre - god etapeløbsrytter

Izagirre er en udmærket etapeløbsrytter og kommer til start for fjerde gang i Tour de France. Han har en hel del erfaring med grand tours, hvor det dog aldrig er blevet til den store personlige succes.

 

Han har kørt et flot forår, hvor han er kørt i top-10 i både Tour Down Under og Paris-Nice. Han er udmærket på enkeltstarter og gør sig ligeledes fint i kuperet terræn. Han sluttede som nummer 19 i Criterium du Dauphine inden han kort før Touren hentede en andenplads på enkeltstarten ved de nationale mesterskaber.

 

 

Winner Anacona - stærk etapeløbsrytter

Anacona fik et mindre gennembrud, da han sidste år vandt 9. etape i Vuelta a Espana efter flot solokørsel, men trods den flotte merit, så mangler han fortsat en del i forhold til de bedste klassementsryttere, og agerer for det meste hjælperytter på det stærkt besatte spanske mandskab.

 

Anacona har da også haft svært ved at leve op til etapesejren fra Vueltaen, men viste i Tour de Suisse, at formen er opadgående og endte på løbets samlede 19. plads.

 

Anacona er uden tvivl med for at styrke holdet i bjergene, og han vil formentlig både kunne bruges offensivt, hvis der skal sættes pres på de øvrige mandskaber eller som trækrytter for holdets kaptajner.

 

Læs også
Optakt: 6. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

 

Jonathan Castroviejo - tempostærk hjælperytter

Castroviejo er en virkelig dygtig enkeltstartsrytter og det er først og fremmest her, at han henter sine resultater. Det bliver også til enkelte udmærkede samlede etapeløbsresultater via den gode enkeltstart, men det er ikke fordi Castroviejo er dygtig på stigningerne.

 

Det er blot Castroviejos andet Tour de France, men han har stor rutine i grand tour sammenhæng, og kørte så sent som sidste år både Giro d’Italia og Vuelta a Espana.

 

Castroviejo har netop taget sit andet spanske mesterskab i enkeltstart og lader i det hele taget til at være i en udmærket form. Før det kørte Castroviejo et af sine bedste etapeløb, da han nr. 17 i klassementet i Criterium du Dauphine. Han vil formentlig køre en god enkeltstart og være vigtig for holdet på holdstidskørslen, ligesom han på de øvrige etaper vil ofre sig for holdet.

 

 

Imanol Erviti - erfaren Tour-rytter

Erviti er nærmest fast inventar i Movistars Tour-trup og er med for sjette år i træk. Det er ikke fordi han selv henter de store resultater, men han er en skattet hjælperytter på holdet.

 

Erviti kørte med i Route du Sud sammen med holdkaptajn Nairo Quintana kort før Tour-start uden den store personlige succes.

 

Alex Dowsett - tempomaskine

Dowsett er en af feltets absolut bedste i kampen mod uret. Det beviste han ikke mindst da han slog timerekorden med imponerende 52 kilometer og 957 meter maj måned i år. Den er siden blevet slået af Bradley Wiggins, men det vidner alligevel om, at Dowsett er fremragende til at holde en konstant topfart i lang tid.

 

Det er i det hele taget primært på enkeltstarterne, at Dowsett henter sine topresultater. Otte ud af hans 10 sejre i karrieren er således hentet på enkeltstarter. I år medførte en flot enkeltstartssejr i Bayern Rundfarht endvidere, at han kunne tage den samlede sejr i løbet.

 

Det er Dowsetts Tour de France-debut, og han kan måske derved kører sig direkte i gult, hvis han virkelig rammer dagen på den flade etape i Utrecht, men er også med for at sikre holdet en god holdtidskørsel. Han kørte med i Route du Sud kort før Tour-starten uden personligt at gøre meget væsen af sig.

DEL
INFO
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
Rundt om Tour-holdene
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?