Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Rundt om Team Sunwebs Tour-trup

Rundt om Team Sunwebs Tour-trup

04. juli 2018 18:00Foto: Sirotti

Tour de France nærmer sig med hastige skridt, og vi varmer op ved at analysere hvert af de 22 deltagende hold. I denne artikel er fokus på Team Sunweb.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Det er ikke kun Chris Froome, der i år har begivet sig ud på den måske sværeste mission i professionel cykling: At vinde både Giro d’Italia og Tour de France. Også Tom Dumoulin lagde ud med dette som mål (selvom det næppe var så klart formuleret som Froomes), og selvom hollænderen missede ved kun at blive nummer to i Giroen, har han ikke opgivet sin deltagelse i Tour de France.

 

Det er dog langt mere usikkert, hvad vi skal forvente af enkeltstartsverdensmesteren, da han aldrig endnu har kørt to Grand Tours i en sæson (i 2015 stillede han til start i både Tour og Vuelta, men udgik af Touren efter tre dage) og for øvrigt aldrig har kørt klassement i Touren.

 

I søndags led han et stort tab i forhold til projektet, da hans allervigtigste hjælperytter til bjergene i form af Wilco Kelderman styrtede i de hollandske mesterskaber og blev så skadet, at han har måttet melde fra til Touren.

 

Læs også
Pogacar fremhæver Skjelmose med glimt i øjet

 

Det er et stort slag for et hold, der ikke har så meget styrke i bjergene, og Laurens ten Dam er langt fra at være den kapable erstatning, som han ville have været for nogle år siden. Finder han samme ben som i sidste års Vuelta, er det nok danske Søren Kragh Andersen, der fremstår som Dumoulins vigtigste hjælper i bjergene, da man naturligvis ikke har kunnet tage Sam Oomen med, efter at denne i forvejen har haft rigeligt at se til med Giroen og Schweiz Rundt.

 

På det flade terræn står holdet markant stærkere, og selvom man med tabet af Kelderman ikke længere har muligheden for at vinde holdløbet, bliver det en dag, hvor man kommer til ikke at tabe meget tid til de bedste, da man med Dumoulin, Kragh, Chad Haga, Nikias Arndt og Michael Matthews er i besiddelse af ganske mange specialister.

 

Det hele kommer dog ikke til at handle om Dumoulin, for i Matthews har man en rytter, der skal gives noget frirum. Han kommer til at høre til favoritterne på femte og sjette etape, men han har allerede kastet håndklædet i ringen i forhold til et forsvar af den grønne trøje, da han også skal give en hjælpende hånd til Dumoulin undervejs. Til spurterne er holdet ganske stærkt besat, og det er ikke utænkeligt, at Edward Theuns, Arndt og Matthews alle får chancen på forskellige dage.

 

HUSK AT SÆTTE DIT TOUR-MANAGERHOLD. PRÆMIER TIL DE 100 BEDSTE OG 21 ETAPEVINDERE

 

Tom Dumoulin - den nye Induráin

 

Nation: Holland

Alder: 27 år

Professionel siden: 2012

Antal professionelle sejre: 20 (15 på WorldTour-niveau)

Historik i Touren: Femte deltagelse. Han debuterede i 2013. I 2014 blev han nummer 2 på løbets lange enkeltstart. I 2015 styrtede han ud iklædt ungdomstrøjen. I 2016 vandt han en bjergetape til Andorra og en enkeltstart uden at køre klassement.

Største meritter: Sejr i Giro d’Italia (2017) og andenplads i Giro d’Italia (2018). Sejr i VM i enkeltstart (2017). 4 etapesejre i Giroen, 2 i Touren og 2 i Vueltaen. Samlet sejr i Binckbank Tour (2017). Sjetteplads i Vueltaen (2015). 2 etapesejre i Schweiz Rundt, 1 i Baskerlandet Rundt og 1 i Eneco Tour. Tredobbelt hollandsk mester i enkeltstart. Bronzemedalje ved VM i enkeltstart og sølvmedalje ved OL i enkeltstart. Top 5-placeringer i Strade Bianche, Clásica San Sebastián, GP Québec, Schweiz Rundt (2), Romandiet Rundt, Eneco Tour (2), Tour Down Under og Abu Dhabi Tour. Verdensmester i holdløb (2017).

Vejen til Touren: Siden Giro d’Italia (hvor han blev nummer 2 og vandt en etape) har han kørt Hammer Limburg og hollandske linjeløbsmesterskaber.

 

 

Tour de France var i 2015 et katastrofalt bekendtskab for Tom Dumoulin, der mislykkedes med at vinde prologen på hjemmebanen i Utrecht og efterfølgende styrtede i det voldsomme styrt på tredje etape, der neutraliserede løbet i nogle kilometer.

 

Da han vendte tilbage i Vuelta a España, var han imidlertid i sit livs form, og det var først på tyvende og næstsidste etape, at det lykkedes Fabio Aru at få skovlen under ham, og hans samlede sjetteplads lyver om, hvor tæt Dumoulin i virkeligheden var på den helt store triumf allerede dengang.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

Året efter holdt han fokus på enkeltstarten på grund af OL, men sidste år gik han endelig all-in på Grand Tours, og det lykkedes ham at vinde Giro d’Italia. I år blev han nummer to efter Chris Froome, og han er altså i gang med det ambitiøse Giro-Tour-projekt.

 

Årets rute tilgodeser ham dog ikke. Holdløbet er fint for ham, og den hårde første uge passer ham sandsynligvis ganske fint - brostenene burde i teorien også passe ham godt, selvom han dog er noget uprøvet på det ujævne underlag. Han har vundet Binckbank Tour, men der kommer de ikke forbi mange flade brostensstrækninger, så han er en ubekendt, men med sin store størrelse burde der ikke være noget til hinder, for at han kan gøre en god figur på niende etape.

 

Desværre er der kun en enkeltstart og et utal af hårde bjergetaper, og hvis Dumoulin skal vinde Touren, skal han nok både være friskere end i år, og have en rute, der er mere enkeltstartstung og har et lidt færre bjergetaper. Det ville altså være en temmelig stor overraskelse, hvis hollænderen er med i kampen om Tour-sejren gående ind til tyvende etapes enkeltstart, men ligger han til her, bliver den regerende verdensmester i enkeltstart livsfarlig.

 

 

Michael Matthews - heldig pointtrøjevinder

 

Nation: Australien

Alder: 27 år

Professionel siden: 2011

Antal professionelle sejre: 31 (18 på WorldTour-niveau)

Historik i Touren: Fjerde deltagelse. Debuten i 2015 var forfærdelig og blev en lang og sej kamp med brækkede ribben og en imponerende gennemførsel. Året efter vandt han en etape på en udbrudsdag, hvor han i selskab med to holdkammerater fik overlistet Peter Sagan. Sidste år vandt han to etaper og pointtrøjen i Sagans og Marcel Kittels fravær.

Største meritter: Anden-, tredje- og fjerdeplads ved VM. 3 etapesejre i Tour de France, 3 i Vuelta a España, 2 i Giro d’Italia, 3 i Paris-Nice, 3 i Baskerlandet Rundt, 2 i Schweiz Rundt, 1 i Romandiet Rundt og 1 i Tour Down Under. Top 5-placeringer i Milano-Sanremo, Liège-Bastogne-Liège, Amstel Gold Race (2), Flèche Wallonne, GP Québec (2), GP Montréal, Bretagne Classic, Eschborn Frankfurt og Brabantse Pijl (2). Verdensmester i holdløb (2017).

Vejen til Touren: Schweiz Rundt (anden-, fjerde-, femte- og sjetteplads på etaper).

 

 

Det forekommer måske en anelse groft at kalde Michael Matthews for en heldig vinder af pointtrøjen i ovenstående rubrik. Men hvis ordet heldig nogensinde skal bruges i cykelsport, er det vel passende at anvende om en sejr, der kom efter en uretmæssig diskvalifikation af den eneherskende konge af konkurrencen gennem de foregående fem år og et styrt af den rytter, der så ud til at ville tage den med til Paris.

 

Det skal så ikke betyde, at Matthews ikke var en værdig vinder af trøjen, for han kørte stort set lige så offensivt i sidste års Tour, som Peter Sagan plejer at gøre, og australieren vandt også to etaper i sidste halvdel af løbet og så ud til at nærme sig Marcel Kittel, inden denne altså pludselig måtte udgå.

 

Læs også
Formand for DCU trækker sig

 

I fjor var der dog ingen Dumoulin på holdet, og hans tilstedeværelse kan begrænse Matthews’ udfoldelsesmuligheder. Han har det dog også enormt svært i de rene massespurter, og mod en Peter Sagan i topform kommer han ikke til at kunne hente meget i de indlagte spurter i bjergene. Sagan er generelt den onde ånd for Matthews, der i de seneste tre år har kunnet se Sagan blive verdensmester fra første parket, da han hver gang er sluttet i top fire.

 

Derfor ender det sandsynligvis med, at Matthews slet ikke kommer til at køre med i pointkonkurrencen, og australieren bør i stedet udse sig etapesejre. Han er efterhånden blevet lige så holdbar som Sagan, hvis ikke mere, og i år kørte han sig blandt andet til en imponerende femteplads i Flèche Wallonne, hvilket slovakken aldrig har været i nærheden af.

 

Matthews er også velkørende i tidskørsler, og han vil kunne spille en vital brik for Dumoulin i den første uge, men han kan også vise sig som en af de ryttere, der kan holde længst i bjergene.

 

 

Søren Kragh Andersen - kommende klassikerstjerne

 

Nation: Danmark

Alder: 23 år

Professionel siden: 2016

Antal professionelle sejre: 3 (1 på WorldTour-niveau)

Historik i Touren: Første deltagelse.

Største meritter: Etapesejr i Schweiz Rundt. Andenplads i Paris-Tours. Etapesejr i Tour of Oman og Tour des Fjords (og samlet andenplads). Verdensmester i holdløb (2017).

Vejen til Touren: Tour des Fjords (samlet nummer 8), Hammer Stavanger (holdet blev nummer 2) og Schweiz Rundt (etapesejr og andenplads på enkeltstart).

 

 

Tre danskere får i år debut i Touren, og den vel nok mest interessante debutant må være Søren Kragh Andersen, der i foråret efter en skade i Tour of Oman aldrig fandt sit topniveau. Imidlertid viste han med al ønskelig tydelighed i Schweiz Rundt, at han for alvor er, hvor han skal være.

 

I et ganske stærkt udbrud viste han sig som klart den bedste i en hård finale, hvorfor han for første gang tog en sejr på WorldTouren. Man kan altid være lidt i tvivl om, hvor meget man skal lægge i en udbrudssejr, da det kan være lidt tilfældigt, hvilken forfatning modstanderne er i, men man må sige, at Kragh gjorde al eventuel tvivl alvorligt til skamme, da han på den afsluttende enkeltstart fik en fænomenal andenplads, hvor han kun blev slået af Stefan Küng.

 

Læs også
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic

 

Desværre skulle han på træningslejr efterfølgende og gik dermed glip af de danske mesterskaber, hvor han ellers ville have været kandidat til at vinde både enkeltstarten og linjeløbet.

 

I Touren er han selvfølgelig i udgangspunktet med som hjælperytter, og hvis Tom Dumoulin holder formen gennem hele løbet, er det nok kun den rolle, vi får se Kragh besidde. Men hvis hollænderen falder sammen, skulle der være frit spil til at køre efter etapesejre, og der er nogle interessante etaper i sidste del af løbet, hvor Kragh i så fald kunne komme i spil.

 

I hvert fald viste han i sin Grand Tour-debut i Vueltaen sidste år, at han har en særdeles god restitution, og ved den lejlighed klatrede han så godt, at han var Wilco Keldermans mest holdbare holdkammerat, hvilket han også kan komme til at være for Dumoulin. Da han samtidig er et særdeles vigtigt aktiv på holdtidskørslen i kraft af sine gode tempoegenskaber, kan forventes at køre med blandt de bedste på brostensetapen og endda er et bud på en etapesejr på femte og sjette etape, hvis det skulle kikse for Michael Matthews, må Kragh have haft en af de mest sikre pladser på holdkortet.

 

 

Nikias Arndt - hurtig multikunstner

 

Nation: Tyskland

Alder: 26 år

Professionel siden: 2013

Antal professionelle sejre: 5 (3 på WorldTour-niveau)

Historik i Touren: Anden deltagelse. Han debuterede i fjor og var i meste af løbet hjælperytter for Michael Matthews. På 19. etape kom han i udbrud og blev nummer 2 efter på mystisk vis at have tabt hjulet på Edvald Boasson Hagen på flad vej. Dagen efter blev han nummer 7 på enkeltstarten.

Største meritter: Etapesejr i Giro d’Italia og i Critérium du Dauphiné. Sejr i Cadel Evans Great Ocean Road Race. Etapesejr i Tour of Alberta og Arctic Race of Norway.

Vejen til Touren: Tour of California, Schweiz Rundt (niendeplads på enkeltstarten) og tyske mesterskaber (tredjeplads på enkeltstarten).

 

 

Team Sunweb vrimler med ryttere, der kan køre en god enkeltstart, men også excellerer i andre discipliner. En af dem er Nikias Arndt, der både er sprinter, enkeltstartsspecialist og ganske hårdfør i kuperet terræn.

 

Dermed kan tyskeren ligesom Søren Kragh og Michael Matthews være en solid hjælp for Tom Dumoulin i flere terræner, men han mangler nok topfarten til at kunne få chancen på egen hånd i massespurterne. Ganske vist har han en enkelt etapesejr fra Giroen på sit cv, men den kom efter en deklassering af Giacomo Nizzolo, der lavede et ulovligt svaj på sidste etape i 2016.

 

Læs også
Evenepoel giver opdatering på skader: Touren er ikke i fare

 

Arndt er en dygtig enkeltstartsrytter, hvilket han har bevist i flere omgange, men i Schweiz Rundt storskuffede han ved at blive sat enormt tidligt på holdløbet. Til gengæld blev han nummer 9 på enkeltstarten, og dermed har han formen og kan forhåbentlig undgå en lignende blamage på en etape, hvor han skal være i topform, hvis Sunweb skal gøre sig forhåbninger om en usandsynlig etapesejr.

 

 

Edward Theuns - hurtig klassikerrytter

 

Nation: Belgien

Alder: 27 år

Professionel siden: 2014

Antal professionelle sejre: 7 (2 på WorldTour-niveau)

Historik i Touren: Anden deltagelse. I 2016 gjorde han debut og deltog i massespurter. Det blev til to femte- og en ottendeplads, før han måtte udgå efter et meget spektakulært og alvorligt styrt på 13. etapes enkeltstart.

Største meritter: Etapesejr i Binckbank Tour, Tour of Turkey, Belgien Rundt og Fire Dage ved Dunkerque. Andenplads i Dwars door Vlaanderen (plus en tredjeplads) og Scheldeprijs (plus en fjerdeplads). Ottendeplads i Paris-Roubaix.

Vejen til Touren: Tour des Fjords, Hammer Stavanger (holdet blev nummer 2), Hammer Limburg, Schweiz Rundt og belgiske mesterskaber.

 

 

Hvis Edward Theuns rammer topformen, er han muligvis hurtigste mand på Team Sunwebs hold. Anciennitetsmæssigt står han dog noget under Michael Matthews i hierarkiet, og det er ikke sikkert, at belgieren får lov til at spurte selv. Det gjorde han for to år siden, hvor han fik et par femtepladser, før han styrtede på en enkeltstart og brækkede en ryghvirvel og dermed missede resten af sæsonen.

 

Sidste efterår brillerede han i Binckbank Tour og Tour of Turkey (sidstnævnte på en småbillig baggrund) og viste, at han havde taget et niveau op fartmæssigt. Det har denne sæson, hvor han har været anonym, dog ikke bekræftet.

 

Theuns kan dog også være brugbar i andre henseender end i massespurter, for han gør det også glimrende i brosten og i øvrigt fladt terræn, og han har derfor en generelt vigtig rolle at spille i den første uge af Touren.

 

 

Læs også
Lidl-Trek overlever utallige angreb og vinder bjergløb

 

Simon Geschke - fuldskægget puncheur

 

Nation: Tyskland

Alder: 32 år

Professionel siden: 2009

Antal professionelle sejre: 3 (1 på WorldTour-niveau)

Historik i Touren: Sjette deltagelse. For det meste har han været hjælperytter, men han har også fået sine chancer i udbrud - blandt andet i 2015, hvor han på 17. etape var stærkeste mand og tog en overraskende etapesejr.

Største meritter: Etapesejr i Tour de France og Critérium International. Sejr i GP Canton d’Argovie. Sjetteplads i Amstel Gold Race, top 10-placeringer i Strade Bianche, Roma Maxima, De Brabantse Pijl og GP Québec.

Vejen til Touren: Tour des Fjords, Hammer Stavanger (holdet blev nummer 2), Schweiz Rundt og tyske mesterskaber.

 

 

For tre år siden vandt Simon Geschke en bjergetape fra et udbrud, og det var hans første sejr på WorldTouren. Tyskeren er ellers en af Sunwebs større profiler, men trods en fornuftig hurtighed og en solid holdbarhed i bjergene har den skæggede Geschke aldrig udviklet sig til den store vinder.

 

Dermed er det også kun i tilfælde af et Dumoulin-kollaps, at Geschke kan få frihed til at jagte sin anden Tour-etapesejr, men ellers bør tyskeren spille en vigtig rolle for Dumoulin i bjergene, hvor han på sine gode dage kan holde forholdsvist længe.

 

På holdløbet falder han heller ikke igennem, og selvom det ikke er ofte, Geschke leverer noget stort i enkeltstartsdisciplinen, kan han godt, når det tager ham. Eksempelvis blev han nummer 13 til OL i Rio de Janeiro, og han var med på det hold, der blev nummer 2 i det nyligt overståede Schweiz Rundt.

 

 

Chad Haga - tempostærk hjælperytter

 

Nation: USA

Alder: 29 år

Professionel siden: 2014

Antal professionelle sejre: 1 (ingen på WorldTour-niveau)

Historik i Touren: Første deltagelse.

Største meritter: Prologsejr i Tour of Elk Grove. Samlet tiendeplads i Tour of California. Top 10-placeringer på etaper i Giro d’Italia, Eneco Tour, Critérium du Dauphiné og Vuelta a España.

Vejen til Touren: Siden Giro d’Italia har han kørt de amerikanske mesterskaber (nummer 2 i enkeltstarten).

 

Læs også
Van der Poel tvivler ikke, men foretog sen ændring efter skuffelse

 

 

At Team Sunwebs hold til holdløbet er ganske stærkt kan ses ved at tjekke de forskellige rytteres nylige enkeltstartsresultater, og stort set alle har kørt fornuftigt i år - deriblandt Chad Haga, der blev nummer 7 på den lange enkeltstart i Giroen og efterfølgende var tæt på at blive amerikansk mester.

 

Derudover har Haga også udmærket sig ved at være en generelt værdifuld hjælperytter i de mange Grand Tours, han har kørt de sidste par år, hvorfor amerikaneren nu får debut i Touren.

 

Haga var en af de involverede i Team Giant-Alpecins træningsulykke i Calpe i januar 2016, og ved første øjekast så han ud til at være den værst tilskadekomne med en del skader i hovedregionen, hvorfor han nu er en ganske arret mand, men han var allerede tilbage i konkurrence to måneder efter styrtet og gennemførte både Giro og Vuelta i den sæson til sin egen store overraskelse.

 

I årets Giro underholdt han på Twitter med en meget komprimeret beskrivelse af de forskellige etapers forløb, hvilket han fortsætter med i Touren.

 

 

Laurens ten Dam - aldrende bjergrytter

 

Nation: Holland

Alder: 37 år

Professionel siden: 2004

Antal professionelle sejre: 2 (ingen på WorldTour-niveau)

Historik i Touren: Tiende deltagelse. For nogle år siden kørte han et par gange for klassementet, og i 2014 blev han samlet nummer 9. Af etapeplaceringer har han 6 med en femteplads som det bedste.

Største meritter: Samlet niendeplads i Tour de France og ottendeplads i Vuelta a España og Schweiz Rundt. Syvendeplads i Deutschland Rundfahrt og nummer 9 i Catalonien Rundt. Tre top 10-placeringer i Tour of California. Femteplads i Tour Down Under. Etapesejr i Critérium International.

Vejen til Touren: Efter Giro d’Italia kørte han én etape i Critérium du Dauphiné og de hollandske mesterskaber.

 

 

For år tilbage var Laurens ten Dam en af de bedste ryttere i bjergene, og mens hypen var stor omkring andre hollændere som Robert Gesink, Bauke Mollema og Steven Kruijswijk, var ten Dam flere gange den, der endte højest i klassementet.

 

Nu om dage har alderen dog intet hollænderen, der kun er en skygge af sig selv, og han var næppe blevet udtaget til årets Tour, hvis ikke det havde været for Wilco Keldermans afbud.

DEL
INFO
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
Optakter
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?