Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: Sirotti

Sastre: Blaudzun er på mit drømmehold

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

25.01.2016 kl. 20:30 af Tobias Slotsgaard.

Den tidligere Tour de France-vinder, Carlos Sastre, har sat sit drømmehold bestående af ryttere, han har kørt med.

For et årti siden var Carlos Sastre på toppen af sin karriere og nåede en af de største bedrifter af dem alle, nemlig at vinde Tour de France. Gennem sin lange karriere nåede han ikke mindre end syv podieplaceringer i en Grand Tour. 

 

Derfor har Sastre naturligvis altid haft et stærkt hold omkring sig, men nu har Tour de France-vinderen fra 2008 i samarbejde med Cyclingnews lavet sit helt eget drømmehold med ryttere, som han i tiden har kørt på hold med.

 

Ikke overraskende har han sig selv som holdkaptajn. Som sine to løjtnanter i bjergene har han valgt José María Jiménez, som igennem sin karriere blandt andet nåede fire bjergtrøjer i Vuelta a Espana samt en tredjeplads i samme løb. Som sidste led i bjergtrioen har Sastre valgt Vuelta-vinderen fra 2011, Juan José Cobo Acebo.

 

Som sprinter, har Sastre valgt Stuart O’Grady. Han vil nemlig ikke have en rendyrket sprinter på sit drømmehold.

 

“Hvis man tager en sprinter som Cavendish, skal han have et helt hold bag sig. O’Grady var hurtig, men behøvede ikke et hold. Og han gav altid alt, hvad han kunne for sit hold. Derfor har jeg valgt ham,” forklarer Sastre.

 

Som vejkaptajn har Sastre valgt nordmanden Kurt Asle Arvesen, som de fleste kender fra CSC-tiden under Bjarne Riis. Han er valgt på baggrund af hans popularitet i feltet, samt rutine og viden om alle slags ryttere og terræn.

 

 

Dansker finder vej til drømmeholdet

 

Blandt hjælperytterne har Sastre bestemt ikke undgået rutine. Her har han valgt landsmanden Ínigo Cuesta, som også er en god ven af Sastre privat. Derudover har italieneren, Giovanni Lombardi, fundet vej til holdet. Ikke umiddelbart en iøjenfaldende rytter, men det er netop derfor, at Sastre har valgt ham. Han var velset i feltet og kunne med alle, men bag den anonyme maske var en intelligent rytter, der altid var god at have med på råd.

 

Men ikke et hold uden de helt store stjerner. Derfor har en af nutidens største cykelryttere, Fabian Cancellara, fået en plads på det stærke hold. Han er dygtig i alle terræner og kan beskytte en kaptajn mod de fleste forhindringer. Derudover er han fantastisk at have med i holdtidskørsler. 

 

På den sidste plads har vi så en dansker. Det er Michael Blaudzun, der kørte sammen med Sastre igennem seks år på Team CSC - Tiscali. Det er Blaudzun ofring for kaptajnen, der har vægtet mest i skålen.

 

“Han er måske ikke den mest succesrige rytter, hvis man kigger på sejre. Men han var altid i stand til at køre sig selv helt ud for sit hold og kaptajn. Jeg kørte en del Vueltaer med ham og han var helt klart en af min favorithjælpere,” siger Sastre. 

Blandt de største personlige sejre har Michael Blaudzun fem danske mesterskaber. Tre i enkelstart og to i linjeløb.

 

SENESTE

Vis valgte

TORSDAG

Vis valgte

ONSDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk