Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: Etixx-QuickStep / Tim De Waele

Sejrherre i Oman: Alt var planlagt

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

16.02.2016 kl. 18:38 af Tobias Munck Sørensen.

På dagens indledende etape af Tour of Oman udnyttede Bob Jungels en manglende organisation i en decimeret frontgruppe til at køre alene væk med to kilometer til mål og holde hjem til sin første sejr for sit nye belgiske hold. Og den manøvre var planlagt på forhånd.

Bob Jungels mistede på tredje etape af årets Vuelta a la Comunitat Valenciana muligheden for en ellers sandsynlig etapesejr, da han med ganske kort afstand til mål blev ledt forkert ved et sving, hvor han kom til at køre ligeud. Dette betød, at feltet med lethed kunne opsluge ham, og at Dylan Groenewegen i stedet kunne tage en etapesejr i massespurten.

 

Der skulle ikke gå lang tid før Jungels fik revancheret sig oven på den oplevelse, da han i dag sejrede på den første etape i Tour of Oman efter at en kort, men hård stigning ganske kort før mål havde splittet feltet i atomer.

 

Der var derfor ingen hold, der kunne få organiseret sig i forhold til at sætte en spurt op, hvilket luxembourgeren lykkedes med at udnytte til at distancere sine kompagnoner og tage sin første sejr for Etixx-QuickStep. Udviklingen på etapen var endda en han på forhånd havde kalkuleret med.

 

”Jeg følte mig stærk, havde gode ben og var yderst motiveret efter at have kørt Valenciana. Holdet udførte et godt arbejde med at kontrollere etapen, som vi havde rekognosceret i går. Vi lagde mærke til, at nedkørslen ville være et ideelt sted at udføre et angreb, så jeg havde i samråd med holdets mekanikere valgt at køre med en stor klinge med 55 tænder, hvilket gjorde forskellen, så jeg kunne komme væk på nedkørslen,” fortæller Jungels efter etapen.

 

Med etapesejren er han naturligvis også i samtlige af løbets førertrøjer, men han erkender, at der står en stor mundfuld foran ham, hvis han skal lykkes med at forsvare sig hele vejen igennem det seks dage lange løb, hvor fjerde etapes afslutning på Green Mountain på forhånd ligner stedet for løbets afgørelse.

 

”Det bliver hårdt at forsvare trøjen de næste dage, fordi der er nogle virkelig hårde etaper foran os, men jeg vil give alt for at forsvare føringen,” lyder det fra den luxembourgske mester, der altså ikke er til sinds på forhånd at give op over for modstanden, der blandt andet tæller Vincenzo Nibali, Jakob Fuglsang, Domenico Pozzovivo, Romain Bardet, Daniel Martin, Tom Dumoulin og Rui Costa, der alle holdt sig til blandt de forreste på dagens etape.

ONSDAG

Vis valgte

TIRSDAG

Vis valgte

MANDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk