Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: ANSA / DAL ZENNARO - PERI

Sikke en dag for Team Sky: To sejre, to tredjepladser

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

25.03.2016 kl. 21:09 af Lasse Wedege Penning.

Michael Kwiatkowski vandt E3 Harelbeke, Wout Poels sejrede i Catalonien, Ian Stannard blev nummer tre i E3 Harelbeke, og Gianni Moscon blev nummer tre i Italien; Team Sky kan vist ikke klage over denne Langfredag.

Team Sky deltog i tre cykelløb i dag, og det britiske WorldTeam var meget tæt på at få det absolut maksimale ud af dem. Dagens største løb, brostensklassikeren E3 Harelbeke, endte med sejr til nyindkøbet Michal Kwiatkowski, WorldTour-etapeløbet Catalonien Rundt gav sejr til formstærke Wout Poels, og nyprofessionelle Gianni Moscon imponerede med en tredjeplads på den hårde bjergetape i Coppi e Bartali. Oven i købet blev Ian Stannard den anden rytter på podiet med sin tredjeplads i E3 Harelbeke.

 

For Kwiatkowski var det hans første sejr efter skiftet til Team Sky forud for denne sæson, og polakken fik samtidig bevist, at hans imponerende alsidighed også rækker til at køre med de bedste i de allerstørste brostensklassikere. Polakken var godt beskyttet hele dagen, havde altid Stannard som back-up, kørte væk med Peter Sagan i finalen og arbejdede perfekt sammen med ham, inden han overspurtede ham på opløbsstrækningen.

 

"Peter og jeg kørte et rigtig godt løb. Jeg vidste, jeg blev nødt til at køre en lang spurt, fordi hans punch er større end mit, og det lykkedes. Jeg så mig ikke tilbage og kørte fuld gas til stregen," fortæller Kwiatkowski til Teamsky.com.

 

"Jeg har været rigtig tæt på sejr et par gange i år og er gået efter det siden starten af sæsonen. At tage den til så prestigiøs en klassiker er en fantastisk følelse. Jeg kæmpede for at holde Peters hjul til at starte med, men kom hurtigt ind i en rytme. Det er ikke nemt at slå en verdensmester, men jeg er virkelig taknemmelig," lyder det fra polakken.

 

"Åh, hvad laver jeg her?"

På de nordøstlige spanske landeveje var det hollandske Wout Poels, der viste sig som den bedste Team Sky-rytter, da han afsluttede en meget stærk dag med at køre alene fra udbruddet 15 kilometer udefra og flyve alene til mål. Det var på trods af, at planen egentlig var at køre for Ben Swift.

 

"Det var en virkelig, virkelig hård etape, men det lykkedes rigtig godt. Det var noget lignende min sejr i Tirreno sidste år, bortset fra at denne gang var det lidt længere fra stregen. På nedkørslen var det ikke ideelt at være alene, men jeg blev nødt til at angribe på stigningen, da jeg ikke ville vente på spurten. Nogle gange kan jeg gøre en god indsats, og denne gang var det en afsluttende ti kilometers enkeltstart. Alt eller intet. Og det lykkedes!" lyder det fra den glade hollænder, som er flyvende i øjeblikket.

 

Udbruddet, han var en del af, kom ikke væk før næsten 100 kilometers kørsel, så det var aldrig nemt for rytterne i feltet eller i front.

 

"Først var der en gruppe på 25, og vi besluttede at hente den ind for Swifty," forklarer sportsdirektør Brett Lancaster. "Selv Chris [Froome] hjalp til med at hente den. Så luskede Wout bare med i angrebet. Jeg tror, alle var ret trætte på det tidspunkt, og da han kom derud, jokede han med "åh, hvad laver jeg her?". Typisk Wout at lave jokes."

 

"Så kom vi tilbage for at se resten af E3. Selvfølgelig var gutterne fantastiske der. Holdånden og elektriciteten i bussen var fantastisk. En meget stor dag!" lyder det fra sportsdirektøren.

 

Inden da havde de allerede fået at vide, at Gianni Moscon var blevet nummer tre i de italienske bjerge i Coppi e Bartali. I morgen har Poels og Moscon endnu en chance, når de fortsætter med hver deres etapeløb, og søndag kan Stannard få muligheden i Gent-Wevelgem.

 

SENESTE

Vis valgte

TORSDAG

Vis valgte

ONSDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk