Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Sky-hjælper vil være kaptajn
27. January 2016 af Nikolaj Corfitz Jensen Foto: ANSA / DAL ZENNARO - PERI

Hollandske Wout Poels er klar over, at der er flere om buddet på Team Sky, men alligevel har han ambitioner om en dag at køre en Grand Tour som kaptajn. 

Team Sky har i de seneste år domineret de store etapeløb, hvor de især har klaret sig godt i Tour de France. Succesen er bygget på en relativt konservativ kørestil, hvor kaptajnerne beskyttes af hjælperyttere, som i manges tilfælde kunne være kaptajner på andre hold.

 

En af dem er Wout Poels, der i den sidste uge af Tour de France 2015 var en af Chris Froomes vigtigste hjælpere i bjergene. Rollen som slider på de stejle strækninger har han vist sig at være perfekt til, og derfor lufter hollænderen nu også tankerne om, selv at være kaptajn i en Grand Tour en dag.  

 

”Jeg har stadig en ambition om at køre efter klassementet i en Grand Tour. Det skulle nok være Giroen eller Vueltaen, fordi når man kører på Sky er det Chris [Froome], der køres for i Touren,” siger Poels til Sky Sports, hvorefter han afslører, at et af de helt store sæsonmål alligevel er at støtte Froome i Touren.

 

Med Mikel Lands skifte til det britiske hold har Poels nemlig også fået en ny konkurrent i kampen om holdets støtte i de store løb, og derfor satser han lige nu på at gøre en god figur i mindre etapeløb som Ruta del Sol og Tirreno-Adriatico, fortæller han. Derefter venter en stor chance i Ardennerklassikerne, inden han altså skal trække i arbejdstøjet for Chris Froome under Tour de France.

 

”La Flèche Wallones afslutning på Mur de Huy passer mig virkelig godt. Jeg elsker den slags eksplosive stigninger. Sidste år forbedrede jeg min placeringsevne meget, så i år vil jeg virkelig satse, og se, hvad der sker,” afslutter den 28-årige rytter. 

Lampaert: Det er helt vildt
Landevej
20.08 2017
Dennis: Ruten testede alt
Landevej
19.08 2017
BMC vinder Vuelta-åbning
Landevej
19.08 2017

Bretagne Classic - Ouest-FranceWTD 27/08-27/08

Brussels Cycling Classic1.HC 02/09-02/09

Tour de DMZ 20172.NCUP 02/09-05/09

GP de Fourmies / La Voix du Nord1.HC 03/09-03/09

Tour of Britain2.HC 03/09-10/09