Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Små syg Guldhammer turde ikke vente på spurten
11. June 2017 af Nikolaj Corfitz Jensen Foto: Frederik Maj

Rasmus Guldhammer tog i dag andenplads i GP Horsens Posten efter et løb, hvor han ikke kørte på fuld styrke.

En opadgående spurt efter et hårdt kørt løb. Det lyder som den perfekte Rasmus Guldhammer-finale, men Véloconcept-rytteren måtte i dag se sig henvist til andenpladsen af en fantastisk kørende Casper Pedersen. En del af forklaringen kan dog også ligge i, at førstnævnte ikke følte sig på toppen under løbet.

 

”Jeg har døjet med noget forkølelse og derfor ikke haft det super godt i løbet af ugen. Jeg følte mig hverken super godt tilpas i går eller i dag, og det var måske derfor, at jeg i dag manglede de sidste par procenter, der skulle til for at vinde,” beretter han for Feltet.dk

 

Alligevel formåede Guldhammer at komme med i den seksmandsgruppe, der endte med at afgøre sejren mellem sig. Den tidligere WorldTour-rytters udspil kom lige, da rytterne kørte ind på sidste omgang, og i en periode så det ud til, at han skulle køre alene i mål. Forfølgerne fik dog hentet ham ind.

 

”Jeg blev nødt til at prøve noget, for hvis vi bare var kørt hjem samlet, havde [Nicolai] Brøchner måske også slået mig, når jeg nå ikke følte mig super godt kørende. Men sådan er cykelløb jo, og Casper [Pedersen] er en god cykelrytter - selvfølgelig er jeg skuffet, men han fortjener også denne her sejr.”

 

Selvom det ikke lykkedes var Guldhammers angreb dog ikke helt uden dramatik - han var nemlig lige ved at få en konkurrent med sig, da det pludselig gik galt.

 

”Oppe på toppen, lige inden svinget, havde jeg stadig et lille hul ned til Brøchner, og som cykelrytter prøver man jo altid rent instinktivt at lukke det sidste at hullet rundt i et sving. Der tror jeg bare, han får for meget fart på, hvor han så skrider og styrter,” forklarer dagens to’er.

 

”Det gjorde det også sværere for mig, for hvis han var kommet op, kunne vi to måske have kørt hjem og gjort det til en lidt anderledes finale. Desværre styrter han jo så, og det er aldrig sjovt, når nogen styrter.”

 

En off-weekend

Dermed endte weekenden uden sejre for Team Véloconcept, som ellers har flere af Danmarks stærkeste ryttere på lønningslisten. Det er dog ikke noget, man bekymrer sig over, fastslår Rasmus Guldhammer.

 

”I går (til Fyen Rundt, red.), var vores kørsel under al kritik. Det prøvede vi at rette op på i dag, men nogle gange har man bare ikke benene. Nu har vi jo kørt gode cykelløb hele året, hvorefter vi har denne off-weekend, men så må vi jo håbe, vi kan tage revanche til DM og Post Cuppen.”

 

I dag var der dog en del mere at juble over.

 

”Det er altid sjovest at være med fremme, og jeg synes egentlig også, at os tre, der sidder i frontgruppen hele dagen: [Michael] Reihs, [Nicolaj] Moltke Steen og jeg, kører et godt cykelløb. Med lidt mere held eller styrke havde vi stået med sejren, så det synes jeg er godkendt.”

 

28-årige Rasmus Guldhammer har allerede vundet de to UCI-løb Ringerike GP og Sundvolden GP i denne sæson, hvor det også er blevet til en etapesejr i Circuit des Ardennes. 

Lampaert: Det er helt vildt
Landevej
20.08 2017
Dennis: Ruten testede alt
Landevej
19.08 2017
BMC vinder Vuelta-åbning
Landevej
19.08 2017

Bretagne Classic - Ouest-FranceWTD 27/08-27/08

Brussels Cycling Classic1.HC 02/09-02/09

Tour de DMZ 20172.NCUP 02/09-05/09

GP de Fourmies / La Voix du Nord1.HC 03/09-03/09

Tour of Britain2.HC 03/09-10/09