Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Spansk domstol begraver Operacion Puerto
17. June 2017 af Henriette Brandt

Hvem der er indehavere af blodet i de mere end 200 blodposer, som blev fundet ved ransagningerne i forbindelse med Operacion Puerto bliver måske aldrig opklaret. En spansk domstol har nemlig gjort indsigelse mod yderligere efterforskninger.

Domstolen i Madrid-provinsen præciserer, at beslutningen om at frigive blodposerne udelukkende skulle tjene til at afgøre, om de tilhørte sportsudøvere med verserende sager og ikke til at indlede nye disciplinærsager. Det skriver Cyclingnews.

 

Præciseringen kommer efter at lægen, Eufemiano Fuentes, som stod bag den omfattende dopingskandale, har anmodet om at få blodposerne tilbage og at identiteten på sportsudøverne forbliver hemmelig. Han mener, at en offentliggørelse af navnene blandt andet krænker den ret til privatliv og fortrolighed, der er i forholdet mellem læge og patient.

 

Eufemiano Fuentes blev i 2013 idømt et års betinget fængsel og frataget retten til at praktisere som læge i fire år. Retten krævede samtidig, at alle blodposer blev destrueret. Dommen blev imidlertid anket af både WADA og UCI samt andre antidoping-myndigheder, som fik medhold.

 

Identiteten på indehaverne af blodet er øjensynlligt afklaret, men da forældelsesfristen på otte år var overskredet, var det umuligt at retsforfølge nogen af dem. WADA har imidlertid på et møde tidligere på måneden givet udtryk for, at de gerne ville fortsætte med at undersøge mulighederne for at tage retslige skridt mod de involverede, men den seneste udvikling truer nu med at sætte en stopper for det arbejde, og dermed er det yderst tænkeligt, at identiteterne aldrig vil blive offentliggjort.

 

Operacion Puerto tog sin begyndelse i 2006, hvor politiet blandt andet ransagede Fuentes’ klinik og private hjem og beslaglagde både blodposer og journaler. Blandt ’patienterne’ var en række cykelryttere, men blandt de øvrige sportsgrene har der ikke være noget større engagement i en afdækning af involverede.

Vuelta a Espana: Outsiderne
Landevej
17.08 2017

Ladies Tour of Norway2WWT 17/08-20/08

Tour de l´Avenir2.NCUP 19/08-26/08

Cyclassics HamburgWT 20/08-20/08

Bretagne Classic - Ouest-FranceWTD 27/08-27/08