Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

« Forrige|Næste » Foto: Sirotti

Spilforslag til 2. etape af Tour Down Under

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

19.01.2016 kl. 21:07 af Emil Axelgaard.

Efter Caleb Ewans imponerende opvisning træder sprinterne i baggrunden på 2. etape af Tour Down Under, der indbyder til det første lille klassementsslag. Spurten på den hårde bakke i Stirling er efterhånden en klassiker i det australske WorldTour-løb og giver altid anledning til en spektakulær afslutning, hvor klassikerspecialisterne dyster mod de hårdeste sprintere. Nedenfor giver vi et par spilforslag.

 

Rundstrækningen i Stirling har været fast bestanddel af løbet siden 2009, men antallet af omgange har varieret. I de seneste to år har rytterne kun tilbagelagt strækningen to gange, men i år skal de forcere den hele fem gange. Det betyder, at etapen inkluderer mere end tusind højdemeter og dermed bliver hårdere end tidligere.

 

Etapen er blevet vundet af ryttere som Michael Matthews, Manuel Cardoso, Tom-Jelte Slagter, Diego Ulissi og Juan Jose Lobato, hvilket dokumenterer, at både de stærkeste sprintere og de eksplosive Ardennerspecialister kan være med. Med flere omgange på rundstrækningen tippes balancen sandsynligvis i retning af sidstnævnte, men som vanligt vil etapen utvivlsomt være blandt de mest åbne i løbet.

 

Formen hos de fleste ryttere er stadig ukendt - også for dem selv - så det er altid farligt at spille mange penge på denne tid af året. Ikke desto mindre kan nedenstående være fiduser.

 

Du kan læse en detaljeret optakt til hele løbet her og til etapen her. Du kan tillige læse optakter til Tour de San Luis og Tropicale Amissa Bongo.

 

Louis Meintjes slår Rein Taaramae - odds 1,83 hos Bet365

På denne tid af året er det altid vanskeligt at vurdere, hvilke ryttere der er i form, og hvem der har ambitioner i klassementet. På papiret burde Rein Taaramae være en af Katushas kaptajner, men noget tyder på, at han ikke er taget til Australien for at lave resultater. I hvert fald tilbragte han det meste af første etaper allerbagerst i feltet, og det er som regel en indikation på, at ambitionerne er begrænsede. Således var det også slående, at han var blandt de allersidste til at krydse stregen.

 

Louis Meintjes er primært i Australien for at støtte Diego Ulissi, der er blandt de helt store favoritter på Stirling-etapen. Han har imidlertid samtidig indikeret, at han også går efter klassementet, og han skal derfor holde sig til på morgendagens etape. Han er hverken eksplosiv eller god i positionskampen, så etapen passer ham ikke. Han synes imidlertid at have helt andre ambitioner end Taaramae og bør derfor slutte foran esteren.

 

Du kan spille her.

 

Diego Ulissi slår Simon Gerrans - odds 1.83 hos Bet365

På forhånd ligner det en kamp mellem de tidligere vinder Diego Ulissi og Juan Jose Lobato samt Simon Gerrans, der tidligere har været tæt på sejren i Stirling. Ulissi og  Gerrans er specialister i denne type spurt, men umiddelbart er italieneren den stærkeste. Det var tilfældet for to år siden, da de begge var i forrygende form i dette løb, og da det er et stort mål for begge igen i 2016, må de forventes at være på et højt niveau.

 

Ulissi i storform er imidlertid meget vanskelig at slå i denne type finaler - blot husk på hvordan han dominerede disse spurter i Giroen i 2014. Sidste år slog han Gerrans i Giro-etapen til Fiuggi, hvis afslutning er meget lig den, der findes i Stirling. Samtidig var Gerrans alt andet end imponerende i de australske mesterskaber, og noget tyder på, at han ikke er helt så skarp som han traditionelt har været i dette løb.

 

Ulissis udfordring er positionskampen, der ikke er blandt hans forcer, samt det forhold, at Gerrans har et sublimt lead-out bestående af Daryl Impey og Michael Albasini. Den hårdere rundstrækning bør imidlertid gøre løbet mere selektivt, og dermed gøre disse ulemper mindre. Derfor er Ulissi vores favorit i denne duel.

 

Du kan spille her.

 

Ben Swift slår Reinhardt Janse Van Rensburg - odds 1,53 hos Bet365

Vi indrømmer blankt, at 1,53 er et temmelig sølle odds. Denne duel bør imidlertid være næsten sikker. Ben Swift er muligvis den sprinter, der klatrer allerbedst, og denne afslutning er skabt til ham. Samtidig er han som regel i meget god form på denne tid af året, hvilket hans præstationer i de indledende massespurter, der slet ikke har passet ham, har dokumenteret.

 

På sine bedste dage kan Reinardt Janse van Rensburg også gøre det godt i disse finaler, men sydafrikaneren er i Australien med en anden mission. Dimension Data kører klassement for Nathan Haas, og australieren går efter bonussekunder i en finale, der passer ham storartet. Derfor skal Van Rensburg med stor sandsynlighed køre lead-out, mens Swift sandsynligvis kan tage sin egen chance.

 

Du kan spille her.

 

Diego Ulissi vinder etapen - odds 5,00

I vores øjne er etapens tre store favoritter Juan Jose Lobato, Diego Ulissi og Simon Gerrans, der alle er skabt til denne type finale. Vi har ovenfor argumenteret for, at Ulissi bør være bedre end Gerrans, og vi tror også, at han slår Lobato. De ekstra omgange på rundstrækningen vil gøre det vanskeligere for sprinterne, og der er en vis sandsynlighed for, at det bliver for hårdt for sidste års vinder.

 

Samtidig er Lobato skræmmende ringe til at positionere sig selv, og selvom han muligvis er verdens bedste i spurter opad bakke - blot husk hvordan han fik Degenkolb til at ligne en amatør i Andalusien sidste år - har han smidt ufatteligt mange sejre væk ved at starte alt for langt tilbage. Risikoen for, at det samme sker i morgen er overhægende, og da der vil være modvind på opløbsstrækningen, kan han ikke lave en lang spurt, som han så ofte har gjort. Det var netop placeringen, der gjorde, at Ulissi slog Lobato på Fiuggi-etapen i Giroen i 2015, og hvis Lobato overlever den hårdere rute, forventer vi, at det bliver en gentagelse.

 

Du kan spille her.

 

SENESTE

Vis valgte

ONSDAG

Vis valgte

TIRSDAG

Vis valgte

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM TINKOFF-SAXO

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk