Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

« Forrige|Næste » Foto: IAM Cycling

Spilforslag til People's Choice Classic

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

17.01.2016 kl. 09:40 af Emil Axelgaard.

Officielt starter WorldTouren først på tirsdag, når Tour Down Under indledes med en relativt flad etape, but allerede søndag er feltet i aktion for første gang. People’s Choice Classic er et 51 km gadeløb i Adelaides centrum, og selvom det end ikke er registreret på UCI-kalenderen, har det etableret som en uhyre imødeset begivenhed, idet det repræsenterer det først slag mellem de professionelle hold i, hvad der utvivlsomt bliver en fantastisk 2016-sæson. Nedenfor giver vi et par spilforslag på væddemål, hvor der er fordelagtige odds at hente.

People’s Choice Classic var tidligere den indledende etape af Tour Down Under, men er nu en separat begivenhed. Feltet er imidlertid det samme i de to løb, og det betyder, at gadeløbet i Adelaide kan præsentere en forrygende startliste, der gør det til det første rigtige slag mellem topholdene i 2016-sæsonen.

 

Løbet afvikles på en 1700 m lang rundstrækning i Adelaide, som rytterne skal tilbagelægge 30 gange. Det giver en samlet distance på 51 km, og de er alle fuldstændig flade. Der er samtidig kun to 90-grader sving samt et par bløde kurver, hvilket gør det til en ekstremt hurtig affære. Det er således ingen overraskelse, at løbet historisk altid er endt i en massespurt. Vi kan forvente et lignende udkomme i 2016, hvor feltets mange topsprintere vil være ivrige efter at teste benene, inden det for alvor går løs med WorldTouren på tirsdag.

 

Matteo Pelucchi vinder - odds 3,25 hos Bet365

Caleb Ewan fremstår på papiret som den store favorit efter hans imponerende start på den australske sommersæson. Vi har imidlertid mere fidus til Matteo Pelucchi. Italieneren har dokumenteret, at han er en af verdens allerhurtigste i de nemme løb, og det er ingen tilfældighed, at han allerede har tre WorldTour-sejre på CV’et. Morgendagens korte, flade gadeløb er som skabt til en ren sprinter som ham.

 

Pelucchi og Ewan er utvivlsomt de to hurtigste ryttere i feltet, men italieneren har en klar fordel sammenlignet med australieren. Orica-GreenEDGE har primært bygget holdet op om Simon Gerrans’ klassementsambitioner, og det betyder, at der ikke er meget lead-out for Ewan. Daryl Impey er ganske vist blandt de bedste lead-out mænd i verden, men han får det svært mod det stærke IAM-tog bestående af Roger Kluge, Leigh Howard, Aleksejs Saramotins og David Tanner.

 

Det schweiziske hold samt Dimension Data har på papiret de bedste tog i løbet, og historien viser, at holdet ofte er afgørende i People’s Choice Classic. IAM satser meget på spurterne i 2016 og har arbejdet dedikeret på Pelucchi’s tog. Det gør italieneren til vores favorit.

 

Du kan spille her.

 

Matteo Pelucchi slår Caleb Ewan - odds 2,20 hos Bet365

Se ovenstående analyse

 

Du kan spille her.

 

Daryl Impey slår Adam Phelan - odds 1,61 hos Bet365

Daryl Impey er sidste mand i Caleb Ewans tog og vil derfor med stor sandsynlighed ende relativt langt fremme. Adam Phelan spiller en vigtig rolle for Brenton Jones hos Drapac, hvor det imidlertid er Graeme Brown, der har rollen som sidste led. Traditionelt ender Phelan derfor betydeligt længere tilbage i massespurterne.

 

Du kan spille her.

 

Mark Renshaw slår Juan Jose Lobato - odds 1,61 hos Bet365

Dette spil er lidt mere usikkert. Dimension Data har ubetinget et af de bedste tog i løbet, men det er usikkert, hvem der er den beskyttede sprinter. Tyler Farrer og Reinardt van Rensburg kan også få kaptajnrollen, men traditionelt har Mark Renshaw været hovedsprinteren for sine hold i Tour Down under. Det må formodes også at være tilfældet for Dimension Data i 2016.01.16

 

Hvis det forholder sig sådan, bør Renshaw slå Juan Jose Lobato. Spanieren er utvivlsomt den hurtigste af de to, men er blandt de allerdårligste til at positionere sig. Det betyder, at han meget ofte ender uden for top 10 og ikke drager fordel af sin fart. Ofte kommer han i høj fart bagfra, men i morgendagens modvindsspurt bliver det vanskeligt. Renshaw bør således ende bedre i kraft af et meget stærkt hold, der kan resultere i et helt perfekt lead-out.

 

Du kan spille her.

 

Brenton Jones slår Steele von Hoff - odds 2,10 hos Bet365

Brenton Jones er i år topsprinteren på Drapac, og med adskillige andenpladser efter Caleb Ewan har han allerede haft et meget succesfuldt 2016. I Graeme Brown har han en af de mest erfarne lead-out mænd ved sin side, og det har resulteret i en kolossal stabilitet i spurterne.

 

Steele von Hoff vandt en etape i Tour Down Under i 2015, men har været på et langt lavere niveau hidtil i 2016. Samtidig er han del af et ungt UniSA-Australia-hold, der ikke kan forventes at give ham megen støtte i spurterne - specielt ikke da rytterne ikke er holdkammerater til daglig. Samtidig er det vanskeligt at argumentere for, at von Hoff er hurtigere end den talentfulde Jones, der derfor er favorit.

 

Du kan spille her.

 

Giacomo Nizzolo slår Wouter Wippert - odds 2,25 hos Bet365

Denne duel er meget lige og kan sagtens gå begge veje. Det er imidlertid vanskeligt at argumentere for, at Wippert skal være storfavorit. På papiret passer et gadeløb som dette bedre til hollænderen, men det er samtidig hans første løb for Cannondale. Han indrømmer, at det vil tage tid at få holdet til at fungere, og det vil sandsynligvis koste lidt i den australske sæsonpremiere.

 

Modsat still Nizzolo til start med sin betroede lead-out mand Boy van Poppel ved sin side. Samtidig er han blandt de allerbedste sprintere, når det kommer til positionering, og det gør ham til en af de allermest stabile sprintere. Modsat sidste år er han i ganske god form og har ambitioner om at returnere fra Australien med en sejr. Han bør have gode mulighede for at slå Wippert.

 

Du kan spille her.

 

Du kan læse en mere detaljeret analyse af favoritterne her. Du kan læse Feltet.dks optakt til Tour Down Under her og CyclingQuotes.coms optakt her.

HUSK AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL TOUR DOWN UNDER

 

SØNDAG

Vis valgte

LØRDAG

Vis valgte

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM TINKOFF-SAXO

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk