Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Spilforslag til Tour Down Under
18. januar 2016 14:54 af Emil AxelgaardFoto: Sirotti

Efter søndagens opvarmning i People’s Choice Classic bliver tingene mere alvorlige i morgen, når årets første WorldTour-løb, Tour Down Under, reelt starter. Løbet kan forventes at blive afgjort på de to nøglestigninger, Willunga Hill og Corkscrew Climb, hvilket gør det til en sag for de eksplosive Ardennertyper, men på dette tidspunkt af sæsonen er form langt mere afgørende en rytterkarakteristika. Nedenfor giver vi et par spilforslag til både det samlede klassement og første etape, der bør være en sag for sprinterne.

Du kan læse en detaljeret optakt her. Du kan tillige læse optakter til Tour de San Luis og Tropicale Amissa Bongo.

 

Det samlede klassement

Ruten til årets Tour Down Under er meget traditionel og i store træk identisk med den, der blev benyttet for to år siden, hvor Simon Gerrans tog sin tredje sejr ved at besejre Cadel Evans og Richie Porte. Det betyder, at løbet vil blive afgjort på de korte, stejle stigninger på tredje- og femtedagen. På 3. etape er det Corkscrew Climb, der udfordrer rytterne blot 5 km fra mål, mens der er den traditionsrige finale på den lidt nemmere Willunga Hill to dage senere. Første og sjette etape er for sprinterne, mens fjerde etape synes som skabt til en spurt fra en reduceret gruppe og indbyder til mulig sidevindskørsel. Anden etape er den sædvanlige spurt på bakken i Stirling, hvor de hurtigste klassementsryttere kan sikre sig vitale bonussekunder i en begivenhed, der altid afgøres på marginaler.

 

Da løbet afgøres på de korte stigninger, er det ikke en sag for de rene klatrere. I stedet tilgodeser løbet de eksplosive Ardennertyper, men den afgørende faktor i januar er altid form. Det betyder samtidig, at Tour Down Under er ekstremt uforudsigelig, fordi end ikke rytterne selv ved, hvordan de er kørende. Det er derfor ikke et løb, der skal spilles mange penge på, men vi giver den alligevel et forsøg med et par spilforslag.

 

Geraint Thomas slår Daryl Impey - odds 1,83 hos Bet365

Siden han vandt en etape i 2013, har Geraint Thomas primært benyttet Tour Down Under som træning. Sidste år spillede han alene en hjælperytterrolle for Richie Porte, men i år er signalerne anderledes. En udmattet Thomas afsluttede sæsonen tidligere end vanligt, og det betyder, at han har genoptaget træningsaktiviteterne tidligere. Han forventer således at være på et langt højere niveau end i 2015 og går efter både etapesejr og det samlede klassement.

 

Situationen er anderledes for Daryl Impey. Sidste år var han kaptajn for Orica-GreenEDGE, men det er ingenlunde tilfældet i 2016. Tværtimod er han holdets altmuligmand, der både skal være sidstemanden for Simon Gerrans på stigningerne og køre lead-out for Caleb Ewan. Hans personlige ambitioner spiller en mindre rolle. Det betyder ikke, at han ikke kan slutte langt fremme - han blev nummer syv, da han spillede en tilsvarende rolle i 2014 - men det bliver vanskeligt at gentage i et løb, hvor hans hold vil forventes at skulle arbejde meget. Da han samtidig er en betydeligt dårligere klatrer end Thomas, bør briten være favorit.

 

Du kan spille her.

 

Sergio Henao slår Richie Porte - odds 1,66 hos Bet365

Richie Porte er sluttet i top 4 to år i træk og har begge gange vundet kongeetapen til Willunga. I år er han imidlertid helt bevidst i langt dårligere form. Han blev ganske vist nummer 2 ved de svagt besatte australske enkeltstartsmesterskaber, men udgik af de landevejsløbet, hvorefter han erklærede, at han var fuldt ud bevidst om, at han ikke er i løbsform. Det er en del af en bevidst strategi, der skal gøre det muligt at ramme topformen til Touren og undgå at løbe tør for kræfter halvvejs gennem sæsonen, som det flere gange har været tilfældet. Derfor forventes han primært at støtte Rohan Dennis, der er BMCs erklærede førstemand, selvom han naturligvis vil forsøge at holde sig til i klassementet.

 

Sergio Henao er på vej tilbage efter sin alvorlige knæskade, men nærmer sig gradvist topniveauet. Sidste år var han allerede så velkørende, at han blev nummer 2 samlet i et meget hårdt Baskerlandet Rundt, og han vandt kongeetapen i Polen Rundt. Begge er WorldTour-løb med korte, stejle stigninger som dem, der findes i Australien, og der er ingen tvivl om, at Henao i storform er blandt verdens allerbedste i dette terræn.

 

Samtidig er Henao traditionelt flyvende fra sæsonstart, ofte fordi han har draget fordel af de gode betingelser i Colombia. Han har således tidligere leveret stærke præstationer på Mallorca og i Algarve, og det vil være en stor overraskelse, hvis ikke han allerede befinder sig på et meget højt niveau. Sky har ambitioner om at vinde WorldTouren, og Henao er deres bedste chance for en god start i Australien. Da han samtidig er langt bedre på korte, eksplosive stigninger end Porte, er han klar favorit i dette væddemål.

 

Du kan spille her.

 

Michael Woods slår Louis Meintjes - odds 2,75 hos Bet365

Er man frisk på at gamble lidt, er dette væddemål en mulighed. Michael Woods gør debut på WorldTouren i Australien, men har de nødvendige kvaliteter til at gøre det godt på de korte, stejle stigninger. Sidste år blev han nummer 2 i Tour of Utah, hvor han netop benyttede sit eksplosive ryk til at vinde en stigning, der sluttede med en hidsig lille bakke. Tidligere på året blev han nummer fem på kongeetapen i Volta ao Algarve, hvor han distancerede adskillige verdensklasseryttere på den berømte Alto do Malhao, der er meget sammenlignelig med stigningerne i Australien.

 

Woods er et af flere Cannondale-kort i Tour Down Under, og han har frihed til at satse på klassementet for et hold, der ikke ventes at skulle tage et stort ansvar. I sin blog på Cyclingnews har han slået optimistiske toner an, hvad formen angår, og det er i hvert fald ikke motivationen, der mangler.

 

Louis Meintjes er et af feltet største etapeløbstalenter, og han vil utvivlsomt gå efter klassementet. Han har imidlertid samtidig gjort det klart, at kaptajnen på Lampre-Merida er Diego Ulissi, og han er klar til at arbejde for holdet. Samtidig er han bestemt ikke skræddersyet til de kort, stejle stigninger, og han er notorisk dårlig i positionskampen, der er helt afgørende på 3. etape.

 

Med Woods’ manglende erfaring er Meintjes’ muligvis svag favorit, men slet ikke i det omfang, oddset afspejler.

 

Du kan spille her.

 

Sergio Henao vinder løbet - odds 8,00 hos Bet365

Som nævnt ovenfor er Henao skræddersyet til korte, stejle stigninger, og han hører til blandt de allerbedste i det terræn, som Tour Down Under frembyder. Tillige er han altid i fremragende form på denne tid af året, og det gør ham til en oplagt vinderkandidat.

 

Samtidig er det værd at notere sig, at Mr. Tour Down Under, Simon Gerrans, var langt fra tidligere tiders styrke i de australske mesterskaber, og da han i forvejen primært har vundet løbet i kraft af bonussekunder, får han vanskeligt ved at følge de bedste på stigningerne. Rohan Dennis havde også lare mangler i landevejsløbet og har ikke samme punch som Henao, mens Richie Porte er langt fra storformen. Diego Ulissi er en trussel, men mangler fortsat at komme tilbage på topniveau efter sin karantæne.

 

Samlet set gør det oddset på Henao aldeles attraktivt.

 

Du kan spille her.

 

1. etape

Tour Down Under indledes traditionelt med en sprinteretape, og det synes ikke at være anderledes i 2016. Sidste år lykkedes det imidlertid en stærk kvartet at snyde sprinterne, og da etapen indledes med en stigning og et efterfølgende stykke med sidevind, kan der etableres en meget stærk gruppe, der kan blive vanskelig at hente. Hovedparten af etapen afvikles imidlertid som tre omgange på en flad rundstrækning, hvor vindretningen ikke synes at kunne give anledning til splittelser. Der bør derfor være tilstrækkelig interesse til at sikre en massespurt.

 

Brenton Jones slår Steele von Hoff - odds 1,83 hos Bet365

People’s Choice Classic endte som en stor skuffelse for både Brenton Jones og Steele von Hoff, hvis lead-out fejlede, og begge sluttede uden for top 10. Det var ingen stor overraskelse i von Hoffs tilfælde, idt han er del af et ungt UniSA-mandskab, der ikke megen erfaring har og ikke er vant til at arbejde sammen med deres sprinter.

 

Modsat er støttes Jones af en af feltets mest erfarne lead-out mænd i Graeme Brown. Han har i år overtaget sprinterrollen på Drapac efter Wouter Wippert, og hans mange andenpladser bag Caleb Ewan i de australske sommerløb viser, at formen er god. I samme løb har von Hoff, der i forvejen er en relativt ustabil sprinter, ikke været flyvende, og det gør Jones til favorit i dette løb.

 

Du kan spille her.

 

Koen De Kort slår Davide Martinelli - odds 2,20 hos Bet365

Det kom som en overraskelse, at enkelstartsspecialisten Davide Martinelli spurtede sig til en syvendeplads i sit første løb som professionel, idet han sjældent har blandet sig i spurterne. Etixx-QuickStep er imidlertid uden sprinter i Australien, og det har givet ham friheden til at forsøge sig. Han har imidlertid ikke megen sprintererfaring og slet ikke på dette niveau. Samtidig er der ikke meget hjælp at hente fra holdet, der ikke er bygget til formålet.

 

Koen De Kort er bestemt heller ikke sprinter, men han er en af feltets bedste lead-out mænd. I dette løb har han sin egen chance, og han kan regne med fremragende støtte fra erfarne Bert De Backer. De gjorde faktisk et ganske godt arbejde i Adelaide, men De Kort manglede farten til at gøre arbejdet færdigt. En placering i udkanten af top 10 er det maksimalt opnåelige, men hans erfaring bør gøre ham til favorit i duellen med en ”ikke-sprinter” som Martinelli.

 

Du kan spille her.

 

Jose Joaquin Rojas slår Anthony Giacoppo - odds 1,83 hos Bet365

Anthony Giacoppo sluttede bedre end Jose Joaquin Rojas I Adelaide, men det var alene udtryk for, at UniSs lead-out fejlede. Avanti-rytterens opgave er således at positioner Steele von Hoff, ikke at spurte selv.

 

Movistar har både Jose Joaquin Rojas og Juan Jose Lobato til start, og de kunne utvivlsomt drage nytte af at arbejde sammen. Historien viser imidlertid, at de begge kører deres egen spurt, og det var også tilfældet i Adelaide. Det er næppe anderledes i morgen, og derfor er Rojas favorit her.

 

Du kan spille her.

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Boucles de l'Aulne - Châ...(1.1) 27/05

Grand Prix de Plumelec-Mo...(1.1) 26/05

Tf GD Dorigo MO Biemmeret...(1.1) 27/05

Winston Salem Cycling Cla...(1.1) 28/05

Hammer Stavanger(2.1) 25/05-27/05

Tour of Japan(2.1) 20/05-27/05

Tour du Pays de Vaud(2.NCUP) 24/05-27/05

Boucles de l'Aulne - Châ...(1.1) 27/05

Tf GD Dorigo MO Biemmeret...(1.1) 27/05

Winston Salem Cycling Cla...(1.1) 28/05

Peace race(2.1) 29/05-03/06

Skoda-Tour de Luxembourg(2.HC) 30/05-03/06

Tour de Korea(2.1) 30/05-03/06

Boucles de la Mayenne(2.1) 31/05-03/06

Szlakiem Walk Majora Hubala(2.1) 31/05-03/06

Grand Prix Priessnitz spa(2.NCUP) 31/05-03/06

Hammer Sportzone Limburg(2.1) 01/06-03/06

Carrefour Market Heistse ...(1.1) 02/06

La Classique des Alpes Ju...(1.1) 02/06

Critérium du Dauphiné(2.UWT) 03/06-10/06

Gran Premio Città di Lugano(1.HC ) 03/06

Independence Cycling Classic(1.1) 03/06

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

BMC Racing Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Quick-Step Floors

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First-Drapac

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team LottoNL-Jumbo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »