Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Stefan Küng: 2015 var lærerigt
04. January 2016 af Tobias SlotsgaardFoto: Sirotti

Den unge schweizer har vist prøver på sit talent, som kan udvikles til et utrolig alsidigt et af slagsen. 

Som altid springer nye talenter frem i cykelsporten. Det skete også i denne sæson, hvor Stefan Küng var en af dem, der virkelig gjorde sig bemærket, trods en alvorlig skade undervejs i sæsonen. Küngs 2015 blev dog også mere succesrigt, end han selv havde forventet, hvilket han selvfølgelig er glad for: 

 

“Jeg havde nogle højdepunkter, som virkelig var gode. Jeg var naturligvis også uheldig med min skade i Giroen, men jeg fik tre sejre i min debutsæson, hvilket jeg er glad,” fortæller Küng til Cafe Roubaix. 

 

Langt fra alle ryttere oplever at få Grand Tour-debut i deres første sæson som professionel. Men det gjorde Küng i forbindelse med Giro d’Italia, hvor han altså måtte udgå undervejs med en brækket ryghvirvel. Men den positive overraskelse over at få sin debut i en Grand Tour, var dog større end skuffelsen over at måtte udgå.

 

“Det var ganske enkelt fantastisk. Italien er sådan et vildt cykelland med alle deres trofaste fans. Den første uge var hård, men jeg følte mig godt kørende alligevel. Desværre nåede jeg bare ikke så langt, som jeg gerne ville,” siger en skuffet Küng.

 

Stefan Küng har flere talenter. Han kører en god tidskørsel, kan kører klassikere og har en baggrund som banerytter. Den sidste del har han dog ikke i sinde at glemme, hvorfor målet for 2016 bliver delvist at kører landevej og samtidig holde banecyklingen ved lige frem mod OL til sommer.

 

“Jeg skal finde en god balance mellem landevejs- og banecykling. Et af mine mål er helt sikkert banen til OL. Men måske også at kører Giroen igen?” forklarer han. 

 

Küngs mange talenter har fået flere til at stille spørgsmål ved, hvor han egentlig vil satse sit talent fremover. Til det har han en klart svar:

 

“Jeg satser på klassikere. Jeg er stadig ung, men skal til at vælge, og jeg vil gerne gå efter endagsløbene. Måske jeg ændrer holdning senere, men det er klassikerne jeg har i hovedet pt.”

Test: Assos bibshorts og jersey
Udstyr og test
18.08 2017
Vuelta a Espana: Favoritten
Landevej
18.08 2017
Vuelta a Espana: Outsiderne
Landevej
18.08 2017
Transferliste 2017-2018
Landevej
18.08 2017