Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Stillestående debutant med god afstand til bunden
05. February 2016 af Philip Tarning-Andersen Foto: Feltet.dk / Henriette Brandt

6-dagesdebutanten, Frederik Schwartz, glæder sig over, at han holder sig i god afstand til sidstepladsen. Samtidig viser han sit talent for at... stå stille.

Den ene af 6-dagesløbets to debutanter, 23-årige Frederik Schwartz, har klaret sig fornuftigt igennem de første to lange jagter. Danskeren havde gjort sig en rimelig god idé om, hvad der ventede.

 

”Jeg synes, at det har været en kæmpe stor oplevelse. Det har været hårdt, men det har også været sjovt. Der bliver kørt vanvittigt stærkt, når de giver gas,” fortæller han til Feltet.dk.

 

Schwartz kører sammen med den polske europamester i pointløb, Wojtek Pszczolarski. De ligger foreløbigt nummer ti i klassementet ud af 14 par. Danskeren glæder sig over, at de ikke er sidst.

 

”Jeg tror, at vi kan slutte omkring den 10.-plads, som vi også har nu. Vi ligger mellem Busk og Bigum. Det vil være udmærket, for jeg havde et mål om at undgå at blive sidst. Benene føles gode, men der venter stadig fire lange dage, og i morgen skal vi køre dobbelt,” siger Schwartz.

 

Intet er dog afgjort før mandagens 75 km lange handicapjagt, og det er noget, som den danske rytter frygter. ”Den kommer efter fire hårde dage, og nogen skal ud og sætte noget på plads. Jeg forventer, at det bliver meget hårdt,” vurderer han.

 

God til at stå stille

Schwartz var tidligere i aften tæt på at vinde i den nye disciplin ”længste omgang.” I disciplinen starter rytterne med en halv omgang til målstregen, hvor de ikke må passere stregen før starteren skyder løbet i gang. Derfra er der en omgang tilbage. Rytterne skal altså gå fra at stå stille på cyklen til at køre fuld gas i en spurt. Schwartz var god til at stå stille, men i spurten kunne han ikke hamle op med amerikanske Daniel Holloway.

 

”Jeg synes, at det er en super fed disciplin at få med i 6-dagesløbet. Den er meget publikumsvenlig, fordi man skal vise lidt teknik og stå stille på cyklen. Så får vi ryttere, der ikke er så hurtige på den lange distance, også en chance for at vise os,” fortæller Frederik Schwartz.

 

Da Schwartz blev udtaget til 6-dagesløbet, fremhævede sportschef Jimmi Madsen hans gode teknik i netop disciplinen ”længste omgang.” Lidt morskab har det også skabt, at man kan blive udtaget på at kunne stå stille. ”Elias og jeg har moret os over, at jeg er god til at stå stille, men ikke så god, når det skal gå hurtigt,” griner debutanten.

Test: Assos bibshorts og jersey
Udstyr og test
18.08 2017
Vuelta a Espana: Favoritten
Landevej
18.08 2017
Vuelta a Espana: Outsiderne
Landevej
18.08 2017
Transferliste 2017-2018
Landevej
18.08 2017