Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

EKSKLUSIVT

Foto: CULT Energy Pro Cycling

Stölting-dansker om CULT-exit: Eneste forskel er flaget

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

16.02.2016 kl. 11:45 af Jonas Krügermejer Nygaard.

Michael Carbel mærker ikke nogen forskel, selvom CULT Energy er blevet til Stölting Service Groupe. Det er samme set-up, fortæller stortalentet.

Syv ryttere med dansk pas fik i slutningen af sidste år nyheden om, at CULT Energy trak deres del af sponsoratet ud af fusionsprojektet med Stölting Service Group og stod derfor med et helt andet fundament end det, de hade skrevet under på.

 

Medier og eksperter har spekuleret i konsekvenserne for specielt de unge ryttere, der nu ikke længere har en dansk ledelse at kunne støtte sig op af. Men det er der ingen grund til. For det står slet ikke så slemt til, som man kunne frygte.

 

Halvanden måned inde i det nu rent tyskbaserede holds levetid, er der faktisk ikke den store forskel fra, da ejerne bar dansk pas. Det fortæller én af de ryttere, for hvis karriere Michael og Christa Skelde har betydet allermest.

 

”Stemingen på holdet er rigtig god, og det er ikke noget, som har slået os ud af kurs overhovedet. Vi har fået et andet navn og en anden farve tøj, men ud over det er det samme set-up - nu er det bare tysk flag i stedet for dansk, og det er den eneste forskel,” fortæller danske Michael Carbel, der for tre år siden blev rekrutteret til det såkaldte ’madpakke’-hold og fortsætter:

 

”Selvfølgelig er jeg taknemmelig for de to år, jeg har haft på CULT Energy, men selvom det er nogle andre mænd bag ved nu, så er jeg overbevist om, at det nok skal fortsætte med at være godt.”

 

Tror på bedre resultater

Carbel var kun 18 år, da Skelde-familien hev ham ind, og der er sket meget siden for horsensianeren, som nu bor i Girona, har fået WorldTour-debut og er kommet i gang med sin anden sæson som professionel.

 

2015-sæsonen var både hård og lærerig for de, langt hen ad vejen, uprøvede CULT-drenge, der fik ro og plads til at lære og begå fejl.

 

Man kunne frygte, at den nye ledelses lunte ikke bliver helt lige så lang i år, men det er ikke noget problem, mener Michael Carbel, der tror på resultatmæssig fremgang.

 

”Selvfølgelig skal vi ud og vise farverne, og resultaterne bliver selvfølgelig også afgørende for, hvordan det kommer til at blive i 2017. Men jeg er nu overbevist om, at vi nok skal komme til at vinde flere cykelløb, end vi gjorde i 2015,” lyder det fra danskeren, inden han begrunder optimismen.

 

”Vi har nogen markante tyske profiler, blandet med en masse gode, unge ryttere, og nu har vi alle sammen været på niveauet i et år. Og så er der selvfølgelig nogen nye fra Stölting, og de virker gode, og alle er klar til at køre en god sæson,” siger Carbel, der også har store personlige forventninger til sæsonen.

 

Benene bliver afgørende

I sidste uge meldte stortalentet ud, at han går efter at blive U23-verdensmester til efteråret. Alt imens får den 21-årige horsensianer sin sag for på et spurtstærkt Stölting-mandskab, for hvem holdkortet blandt andet tæller den tidligere Milano-San-Remo-vinder Gerald Ciolek.

 

”Selvfølgelig vil jeg gerne være den afgørende sprinter, men der er mange hurtige folk, så det bliver en opvejning af, hvem der har de bedste ben eller den bedste form i de løb, vi kører. Og så kan det jo variere, om jeg kommer til at spurte eller køre lead-out,” afslutter danskeren.

 

Stölting Service Group sæsondebuterede i Tour of Qatar med Michael Carbel på holdet og fortsætter i dag, hvor Tour of Oman starter.

 

SENESTE

Vis valgte

FREDAG

Vis valgte

TORSDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk