Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

Stortest: 'No rain jerseys'

03. december 2014 11:30Foto: A.S.O.

En af tidens helt store trends, når vi taler cykeltøj, er regnjakkernes afløser. Jersey’en som både afviser vand og vind - og tilmed hjælper dig med at holde varmen. Feltet.dk har testet fem af slagsen - fra Café du Cycliste, Marcello Bergamo, Santini, Vermarc og Xtreme.

Feltet.dk har brugt nogle af efterårets blæsende og våde timer til at teste de nye, populære ’no-rain jerseys’, som vi skrev om her på siden i går.

Trøjerne er i stigende grad populære i de professionelle cykelfelter og finder også vej til mange hjemlige væddeløberes og motionisters klædeskabe.

Vi har testet de fem jerseys - af mærkerne Café du Cycliste, Marcello Bergamo, Santini, Vermarc og Xtreme - under alle forhold i det danske efterår, som giver rig lejlighed for at ’stressteste’ alle de parametre, som er vigtige for funktionelt tøj, der skal modstå elementerne.


Følgende elementer har vi i særlig grad haft opmærksomheden rettet imod:

- regntæthed
- vindtæthed
- åndbarhed
- pasform og kropsslutninger (ved hals, ærmer og i livet)
- generel kvalitet
- pris (i forhold til egenskaber og kvalitet)

Nederst findes billeder af de testede jakker.

Café du Cycliste – Josette Waterproof Jersey

Feltet.dk's samlede vurdering:

Fakta:

Producent: Café du Cycliste
Vejl. pris: Kr. 1162,5


Detaljer:
3 lommer med beskyttelse mod regn, refleksbånd over lænden.


Test:

Café du Cycliste er en af de nyeste spillere på markedet for stilrent, caferacer-tøj, som har domineret high-end-segmentet i et par sæsoner. Tøjet forhandles nu i Danmark og tilbyder et moderigtigt look uden at gå på kompromis med funktionalitet og ikke mindst kvalitet.

 

Jersey'en er da også et stilfuldt og elegant bekendtskab, som med sin helt sorte grundfarve er stilren i udtrykket og alligevel byder på et par sjove stilmæssige finurligheder med flere cyan-farvede detaljer. 

Alt sammen med til at forstærke Cafe du Cyclistes udtryk.


Jersey'en er af høj kvalitet og er en af testens mest faste rent stofmæssigt. Stoffets yderside giver således en fast følelse, uden at det går ud over hverken pasform eller komfort.  Pasformen er tæt, men kan bæres af langt de fleste. 

Josette Waterproof Jersey slutter fint til alle de kritiske steder og sidder sublimt under armene, over brystet og over skuldrene. Kraven har en fin højde – især når man tager trøjens primære funktion i betragtning. Den er tilmed blødt foret for maksimal komfort. En lækker detalje som kan være vigtig, når man lyner op og ned for halsen på dage med varierende vejr eller mange op- og nedkørsler.


Bagpå er de tre lommer beskyttet af et regnfang, men de er alligevel meget lette at komme til.


Café du Cycliste Josette Waterproof Jersey fungerer godt i test. Den afviser vinden fint og udmærker sig ved at være særdeles resistent over for vand.

Det preller fint af i overfladen, og den skal udsættes for ret kraftig regn, før den tager imod og absorberer.

Det gør jersey'en til et sikkert hit i overgangsperioderne især, men den har ligeledes klaret sig fint i det danske vintervejr med lave temperaturer.

Den fine åndbarhed gør desuden, at vi ikke ville tøve med at bruge den på en lidt lunere forårsaften med regn.     


Konklusion:

Et stilrent og yderst lækkert produkt som rammer tidens trend i sit design. Funktionaliteten er i top, og trøjen performer flot på alle parametre. 
 

Stillet til rådighed af: 
Velo Pave

Design:

Funktionalitet:

Kvalitet:

Pris:


Se mere om Feltet.dk's testkriterier

Marcello Bergamo – Danny Jersey + Zero Rain løse ærmer

Feltet.dk's samlede vurdering:

Fakta:

Producent: Marcello Bergamo
Vejl. pris:
- Jersey: Kr. 1.050
- Løse ærmer: Kr. 230
 

Detaljer:
Høj krave, ekstra regnfang over bagdel, silikonepanel forrest på trøjen som sikrer tætsiddende finish, 3 lommer på ryggen.


Test:
DANNY-jerseyen fra Marcello Bergamo har været et af Team Cults hemmelige våben i den forgangne sæson, hvor trøjen har holdt rytterne tørre og varme, når vejret har været hårdest.


Trøjen er en ’no-nonsense’ racertrøje. Tætsiddende, lækker og aerodynamisk. Kombinationen med løse ærmer giver maksimal alsidighed – med dem på fungerer trøjen i praksis som en jakke, uden dem som en kraftig trøje.


Trøjen er tynd og let og ikke forsynet med en foret inderside.

Ved første øjekast kan det give bekymringer for evnen til at holde på varmen, men i test viser denne frygt sig aldeles ubegrundet. Det elastiske yderstof gør, at trøjen er lidt mere stiv end almindeligt cykeltøj, men til gengæld giver det maksimal beskyttelse mod vind og vand.


Til trods for den stivere tekstur, så sidder trøjen perfekt i test. Den er primært raceorienteret i sit snit, men det elastiske stof gør, at langt de fleste vil kunne bruge trøjen uden problemer.


Man føler sig godt beskyttet af det effektive stof og kører hurtigt rundt med en følelse af, at trøjen kan klare alle de forhindringer, som man måtte kaste efter den.

Marcello Bergamo har styr på detaljerne og alle ting fungerer: Tætte ærmer, fin lukning omkring hoften og en høj krave som beskytter rytterens hals fint.


En enkelt anke kan være lommerne. De er udført i net, som på positivsiden gør det let at komme til, men omvendt ikke yder maksimal beskyttelse mod regn. Der er ingen lukning over lommerne for beskyttelse af deres indhold.


Det betyder, at hvis du skal have din telefon med, så skal den pakkes ind i noget der er vandtæt eller opbevares i laget under i en trøje med lomme. Til gengæld har du i en race-situation let adgang til gels mm., i yderlommerne.


Trøjen er en af testens mest vandtætte. Yderstoffet afviser vandet fint, og der skal næsten regn af bruseragtige dimensioner til at bryde overfladen. Dermed vil trøjen kunne klare sig under samtlige danske forhold. Den absorberer næsten ingen vand, så den forbliver let og smidig. Åndbarheden er fornuftig og kropstemperaturen reguleres godt, selv når intensiteten er høj.


Trøjen har i denne test klaret sig fint i temperaturer ned til omkring 5-7 grader, hvor den fint holder kulden ude, hvis blot intensiteten er over middel.


Ærmerne performer nøjagtig lige så godt som trøjen.
 

Konklusion:
En lækker trøje for raceren som kan lide at tøjet sidder til, og som vil have en pakke, som kan klare de fleste regnvejrsdage i Danmark i de fleste temperaturer. Klarer alle udfordringer.

Stillet til rådighed af:
Marcello Bergamo Danmark

Design:

Funktionalitet:

Kvalitet:

Pris:


Se mere om Feltet.dk's testkriterier

Santini – REEF Rain Jersey

Feltet.dk's samlede vurdering:

Fakta:

Producent: Santini
Vejl. pris: Kr. 999


Detaljer:
Ekstra lang ryg for optimal beskyttelse mod regn, vandtæt lynlås, refleksdetaljer både for og bag, anti-sliding Lycra-bånd i ærmernes afslutning.


Test:
Santini har længe været en af de største spillere på det internationale marked for cykeltøj i alle prisklasser. Med REEF-jerseyen har de lavet en udgave af den moderne regnjakke med masser af kvalitet.


Stoffet er tykt og lækkert, og der er styr på detaljerne:

Lynlåsen er vandtæt, trøjen har masser af refleksdetaljer til de mørke dage, bagsiden er udstyret med to store lommer (dog uden regnfang) og ærmerne er lavet af et elastisk lycra-materiale med silikonebelagt inderside. Det gør, at ærmer sidder helt tæt og lukker fuldstændig af for vind.


I test klarer trøjen sig flot. Den sidder godt og racerorienteret og er afstemt fint på alle fronter. Der er den helt rigtige elasticitet i stoffet, så den sidder tæt, og dermed aerodynamisk, uden at blive for stram på nogen måder.


Trøjen er lavet af et stykke stof som Santini kalder ’Tempo-membrane’. Det afviser vand særdeles effektivt og giver også ly for vinden i helt ned til 5-7 grader. Samtidig er stoffet åndbart i en grad der gør, at man effektivt får reguleret sin temperatur.


Alt ved trøjen vidner om stor kvalitet, og det er tydeligt, at Santinis erfaringer kommer dem til gode, når både funktionalitet, snit og materialevalg går op i en højere enhed.


Trøjen egner sig således til dage med vedvarende og lidt kraftigere regn, ligesom den kan bruges på både kolde og lidt mere lune dage, grundet sin fine åndbarhed. Eneste minus kan være, at lommerne bagpå mangler en lukning, som giver beskyttelse mod vand.

Den stramme armafslutning gør, at ærmerne skal hives på plads. Til gengæld så lukker de også af for alt, når først de er på plads.


Konklusion:
Et kvalitetsprodukt fra de italienske giganter. Alle detaljer fungerer, og trøjen udmærker sig ved sin høje funktionalitet samt valget af kvalitetsmaterialer. Lommerne vil være udsatte i svær regn, men ellers er der ikke en finger at sætte på produktet.


Stillet til rådighed af:
Marker Scandinavia

Design:

Funktionalitet:

Kvalitet:

Pris:


Se mere om Feltet.dk's testkriterier

Vermarc – Aquazero Jersey + Aquazero løse ærmer

Feltet.dk's samlede vurdering:

Fakta:

Producent: Vermarc
Vejl. pris:
- Jersey: Kr. 799
- Løse ærmer: 229

(Fås også som langærmet jersey til kr. 999)


Detaljer:
Ekstra regnfang hen over bagdelen, silikonebånd i livet, refleksbånd hen over lænden, tre lommer med beskyttelse mod regn.


Test:
Belgiske Vermarc er endnu ikke så udbredt på det nordiske marked. Men det belgiske mærke har i mange år været storleverandør til den professionelle scene og er det endnu. Omega Pharma-Quickstep er blandt de hold, som nyder godt af belgiernes know-how, som er udviklet i sidevindens og regnens eget hjemland.


Aquazero-jersey'en og de tilhørende ærmer i samme materiale gør ved første bekendtskab stort indtryk med sit bløde stof. Indersiden er let foret og dermed yderst behagelig, mens ydersiden er lavet i det specielle, vandafvisende stof.  


Det bløde stof, som også er en smule tykkere end de fleste af de andre testede trøjer, gør, at trøjen er ekstra behagelig at have på. Snittet er raceorienteret, mens den store elasticitet i stoffet gør, at den kan bruges af alle.


Jersey'en sidder fortrinligt og tæt. Her er ingenting der flagrer i vinden, som man ellers kan komme ud for med en traditionel regnjakke. Trøjen sidder godt alle de kritiske steder. Den sidder til under armene og slutter godt til i livet. Ærmerne er afsluttet, så de lukker af for vind og regn omkring de tilhørende, løse ærmer.


Afslutningen kunne godt have tålt en smule mere elastik for maksimal vindbeskyttelse, men det er i detaljeafdelingen. Der er god plads i halsen, hvilket både kan være en fordel og en lille ulempe med denne type jakke.


En fordel fordi, at det tillader en smule mere åndbarhed, når kroppen bliver varm, men omvendt også sårbarhed, hvis det regner rigtig meget eller er meget koldt.


Kombinationen med løse ærmer fungerer perfekt. Når ærmerne er i brug er det nøjagtigt som at køre i en lagærmet trøje, men muligheden for kun at benytte trøjen med korte ærmer giver en god alsidighed, som er særdeles svær at opnå med en traditionel regnjakke.


Jersey'en performer fint rent funktionsmæssigt. Den er næsten helt vindtæt og giver glimrende ly for vinden i ned til 5-7 grader, hvis ikke den er våd.


Ydersiden skyr vandet og lader det løb af jakken på fornuftig vis.


Dog er det som om, at det ultrabløde og lækre stof kompromitterer jakkens vandtæthed blot en lille smule. I denne test virker det som om, at denne jersey gør sig bedst på de dage, hvor det ikke står ned i stænger, men hvor man snarere kører igennem et par mildere byger. Her gør den det til gengæld fremragende og er en lun løsning, som giver rytteren maksimal åndbarhed og tilpas beskyttelse i langt det meste vejr.


Konklusion:
En samlet pakke i lækre materialer hvis stærkeste sider er fremragende pasform og stofkvalitet, der ikke lader meget tilbage at ønske. Egner sig bedst til dage med let regn, hvor den vil holde dig varm, hvis ikke vejret er alt for koldt.


Stillet til rådighed af:
Per P. Cykler, Herning

Design:

Funktionalitet:

Kvalitet:

Pris:


Se mere om Feltet.dk's testkriterier

Xtreme – X-rain Jersey + X-rain Arms

Feltet.dk's samlede vurdering:

Fakta:

Producent: Xtreme
Vejl. pris:
- Jersey: Kr. 800
- Løse ærmer: Kr. 250

 

Detaljer:
Bred silikonebånd i trøjens bund for optimal tæthed om hoften, refleksbånd hen over lænden, neongule detaljer for maksimal synlighed under mørke forhold.

 

Test:
Danske Xtreme er også hoppet med på bølgen af tætsiddende jerseys, som kan klare både vind og regn.

 

Med X-rain-jersey'en og de tilhørende ærmer leverer de en lækker og kvalitetsbevidst pakke. Trøjen er udført i et tykt og lækkert stof, som med en foret inderside giver optimal komfort. Den er varm og lækker at bære.

 

Pasformen er fin og giver plads til alle, da den ikke er udpræget raceorienteret. Den sidder dog til og vil gøre det på alle kropsbygninger. Detaljerne fungerer – de er udført fornuftigt alle de steder, der betyder noget. Det brede elastikbånd i trøjens bund sørger for optimal tillukning, mens snit og finish er helt i top.

 

Eneste anke er, at trøjen føles en lille anelse stor omkring brystet, hvor der er lidt for meget plads til trods for trøjens fine elasticitet.

 

Designmæssigt skiller trøjen sig ud ved at være den eneste trøje, som ikke er holdt i helt sort. Både trøjens bryst og underdel er forsynet med en fluorescerende gul, som giver stor synlighed og er en klar fordel i vinterhalvåret, hvor en del af træningen let kan blive påvirket af begyndende mørke.

 

I test klarer trøjen sig godt. Den sidder godt, føles rar og kombinationen af trøjens korte ærmer og de løse ærmer fungerer perfekt.

Den klarer vinden fremragende og forbliver hele tiden fint ventileret og åndbar, selv om intensiteten er høj og dermed vindpåvirkningen ligeså.

 

Trøjens evne til at aflede vand er godkendt, men det bløde yderstof kan absorbere en smule, hvorfor trøjen umiddelbart egner sig bedst til de dage, hvor regnen ikke er alt for voldsom.

 

Til gengæld er den et fremragende valg til danske forårs- og efterårsdage, hvor man på en lang træningstur kan opleve variereret vejr og skal kæmpe med byger, der kommer og går. Her vil den klare sig intet mindre end fremragende.

 

Konklusion:
Et sæt med rigtig mange kvaliteter. Stoffets kvalitet er i top og blødheden kan hurtigt gøre denne trøje til en favorit på vindblæste dage, hvor du risikerer at løbe ind i en byge eller to på vejen.

 

Stillet til rådighed af:
Xtreme / Konggard Aps

Design:

Funktionalitet:

Kvalitet:

Pris:


Se mere om Feltet.dk's testkriterier

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Critérium du Dauphiné(2.UWT) 31/05-07/06

Tour de Suisse(2.UWT) 07/06-14/06

Elfstedenronde(1.1) 07/06

Grosser Preis des Kantons...(1.1) 05/06

Heylen Vastgoed Heistse Pijl(1.1) 06/06

Course de la Paix Grand P...(2.NCUP) 04/06-07/06

Heylen Vastgoed Heistse Pijl(1.1) 06/06

Tour de Suisse(2.UWT) 07/06-14/06

Elfstedenronde(1.1) 07/06

OVO Energy Women's Tour(2.WWT) 08/06-13/06

Mont Ventoux Dénivelé C...(1.1) 08/06

Tour de Korea(2.1) 10/06-14/06

La Route d'Occitanie(2.1) 11/06-14/06

Saarland Trofeo(2.NCUP) 11/06-14/06

Cycling Tour of Bihor - B...(2.1) 12/06-14/06

Rund um Köln(1.1) 14/06

Adriatica Ionica Race(2.1) 14/06-19/06

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-McLaren

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Pro Cycling

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

NTT Pro Cycling Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team INEOS

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

CYKELHJELM? BLIV INSPIRERET, FIND FORHANDLER OG MANGE SPAR PENGE