Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Stuyven: Vigtigeste sejr i karrieren
28. February 2016 af Tobias SlotsgaardFoto: Unipublic

Jasper Stuyven vandt i dag endagsløbet, Kuurne - Brussels - Kuurne og der var en særlig grund til, at Stuyven gerne ville vinde i dag.

“I 2010, da jeg var juniorverdensmester, ville jeg gerne vinde her, fordi min bedstefar, som boede her, døde det år. Men nogle kørte ind i min cykel, og jeg fik ikke chancen for at vinde. Så den her sejr er endnu vigtigere end min Vuelta-sejr,” forklarer Stuyven.

 

Jasper Stuyven var derfor ekstra glad for sin sejr i dagens Kuurne - Brussel - Kuurne. Undervejs i løbet tænkte han nemlig tilbage på 2010, hvor han altså havde uheld med sig på vejen. Men dagens sejr gjorde op med det tabte i fortiden.

 

Stuyven vandt i dag efter flot solokørsel på de sidst kilometer. Men Stuyven selv mener, at holdet havde en stor andel i sejren på trods af, at han altså selv gjorde arbejdes færdigt.

 

“I slutningen af løbet gjorde Boy Van Poppel et perfekt stykke arbejde. Han holdte tempoet oppe og var virkelig godt kørende! Herefter var det faktisk Dirk Demol (sportsdirektør hos Trek, red.), der sagde, at jeg skulle prøve lykken,” fortæller belgieren. 

 

Kigger man på resultatlisten slog Stuyven flere stærke ryttere. Det gør helt sikkert præstationen endnu flottere, når man kigger på, at blandt andre Tom Boonen, Alexander Kristoff og Peter Sagan måtte sig sig slået. Stuyven havde heller ikke helt set sejren komme, da han havde troet, at andre ryttere ville følge efter ham, da han angreb.

 

“Jeg er normalt ikke lige mand for denne type solokørsler, men jeg læste løbet helt rigtigt. Jeg troede faktisk at Tom Boonen ville køre med, for han så aktiv ud, men det skete som bekendt ikke,” siger han. 

 

Normalt er det Fabian Cancellara, der er kaptajn for Trek, når der køres brostensløb. Men han var ikke med i dag, så Stuyven greb chancen. Stuyven er dog helt indstillet på at hjælpe Cancellara, når kaptajnen stiller til start igen.

 

“Det er fedt at få chancen i Fabian Cancellaras fravær. Men når han kommer tilbage, så håber jeg, at jeg kan hjælpe ham i finalerne,” slog han fast.

 

Første store brostensklassiker er Gent - Wevelgem, som køres den 27. marts. 

Lampaert: Det er helt vildt
Landevej
20.08 2017
Dennis: Ruten testede alt
Landevej
19.08 2017
BMC vinder Vuelta-åbning
Landevej
19.08 2017

Bretagne Classic - Ouest-FranceWTD 27/08-27/08

Brussels Cycling Classic1.HC 02/09-02/09

Tour de DMZ 20172.NCUP 02/09-05/09

GP de Fourmies / La Voix du Nord1.HC 03/09-03/09

Tour of Britain2.HC 03/09-10/09