Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

« Forrige|Næste » Foto: RCS Sport

Stybar viser sig teknisk overlegen i svær finale

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

10.03.2016 kl. 16:22 af Anders Askholt.

På forhånd var der lagt op til, at klassikerrytterne skulle folde deres eksplosive antrit ud på dagens etape, og med ryttere som Peter Sagan, Greg Van Avermaet, Alejandro Valverde, Thibaut Pinot, Fabian Cancellara og Zdenek Stybar var det ikke småt med favoritter. I sidste ende var det dog Zdenek Styber, der overlistede de andre med et kontraangreb ikke langt fra mål, og han kunne nappe sejren med et hul på kun 1 sekund til feltet.

I dag skulle der tilbagelægges 207 kilometer i Tirreno-Adriatico. Fra startbyen Camaiore til målbyen Pomarance ventede en bumpet tur med en skrap finalestigning (6,5 km, 4,2 %) med stykker på helt op til 18 procent og top 3 kilometer fra mål. Derefter ventede en teknisk afslutning, der de sidste 100 meter steg med små 8 procent, og det viste sig at være guf for Zdenek Stybar, som efter de mange kilometer kunne smide poterne i vejret som sejrherre, og henvise Peter Sagan og Edvald Boasson Hagen til de næste podiepladser.

Samlet overtager Styber også føringen med et 9 sekunders forspring til BMC's duo Greg Van Avermaet og Tejay Van Garderen.

 

Etapereferat

Ovenpå gårsdagens 22,7 kilometer lange holdtidskørsel var der i dag lagt op til, at klassikerrytterne kunne folde deres talenter ud på en 207 kilometer lang rute i kuperet terræn.

 

Som ventet kom der allerede fra start angreb og allerede lige efter startskuddet dannedes morgenudbruddet bestående af seks ryttere. Giorgio Cecchninel (Androni), Simone Andreetta (Bardiani), Cesare Benedetti (Bora-Argon 18), Lluis Mas (Caja Rural), Nikolay Mihaylov (CCC) samt Federico Zurlo (Lampre-Merida) fik hurtigt åbnet et hul. Efter 36 kilometer var de 6.30 minutter foran feltet, og som følge af dette begyndte BMC at stramme grebet.

 

BMC tager det tunge slæb

Efter gårsdagens sejr i holdtidskørslen var BMC i besiddelse af førertrøjen, som sad klistret på Daniel Oss, og det betød, at de måtte føre feltet an.

 

Det schweiziske mandskab stabiliserede forspringet på cirka seks minutter, og havde ingenlunde travlt med at komme ud over stepperne, og dermed var gennemsnitsfarten kun 42 km/t efter to timers kørsel.

 

Uventet pause

Lige efter en forplejningszonen kom feltet til en jernbaneoverskæring, og her ville skæbnen, at et tog netop skulle til at passere. Det var en ordentlig kleppert, og feltet måtte derfor tage fem minutters ufrivillig pause. Her blev løbet efterfølgende genstartet med en afstand på 6 minutter og 6 sekunder mellem udbruddet og feltet.

 

Med 75 kilometer til mål var det fortsat BMC, der uden hjælp fra andre hold førte feltet an med en stærk kvartet bestående af Manuel Quinziato, Taylor Phinney, Alessandro de Marchi og Jean Pierre Drucker.

 

Feltet vågner op til dåd

Henover de næste 50 kilometer begyndte feltet ligeså stille at æde udbruddets forspring, og med 25 kilometer til mål var de spist helt ind til 1 minut 45 sekunder. Det begyndte derfor at trække op til storm, og alle favoritternes hold startede positionskampen op.

 

Med en svær teknisk afslutning var der næsten garanti for, at der ville opstå huller i feltet. Ingen af etapefavoritterne og klassementsfolkene ønskede at blive fanget bagved, og derfor kom der pludselig smæk på feltet. Med bonussekunder på højkant på stregen var der også, for nogle hold, ekstra interesse i at få deres hurtige folk frem til etapesejren.

 

Fronten var med 15 kilometer igen spredt udover hele vejen med et BMC-, Astana-, Movistar-, Team Sky-, Lampre- og Tinkoff-tog, der spiste udbrydernes forspring ned på 30 sekunder.

 

Med 10 kilometer igen var det slut for udbruddet, selvom de kæmpede for overlevelsen. Både Benedetti, Andreetta og Mas forsøgte at holde liv i det, men til sidst måtte udbryderne altså kapituleres.

 

Finalefest

Med 9 kilometer igen tog stigningen lidt fat, og her var det Team Sky, der førte feltet an. Lige bagved Team Sky-folket sad Jakob Fuglsang (Astana) med holdkaptajn Vincenzo Nibali.

 

Med et ekstremt højt tempo sat af Team Sky virkede angrebslysten fuldstændig elimineret, men med 5,5 kilometer til stregen forsøgte Giovanni Visconti (Movistar) at slippe væk. Angrebet blev dog hurtigt annulleret, og så trak Tinkoff frem med et tog foran Peter Sagan.

 

3,5 kilometer fra stregen, hvor stigningen tog godt fat, forsøgte den knap så kendte Mirko Selvaggi (Androni) med et angreb. Han brændte dog sammen, da Diego Ulissi (Lampre) og Gianluca Brambilla (Etixx-QuickStep) smed tempo på. 

 

Ud af det blå kom så det første seriøse angreb med 2,5 kilometer til mål i form af et brutalt antrit fra Zdenek Stybar (Etixx-QuickStep), og han åbnede hurtigt et hul op.

 

Jagten på Stybar

Tinkoffs Oscar Gatto (Tinkoff) førte jagten an i et stærkt decimeret felt. Vincenzo Nibali forsøgte at køre kontra på den, og fik også et lille hul med 500 meter til mål.

 

Ingen kunne dog nå at fange Stybar, der med sin fantastiske teknik gled smukt ind og ud af svingene. I feltets spurt nappede Peter Sagan (Tinkoff) sejren og kunne dermed tilføje endnu en andenplads, mens Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) nappede den sidste plads på podiet.

 

TORSDAG

Vis valgte

ONSDAG

Vis valgte

TIRSDAG

Vis valgte

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM TINKOFF-SAXO

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk