Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: ANSA - PERI / DI MEO / ZENNARO

Sure miner i Italien over Giro-udtagelse

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

20.01.2017 kl. 14:22 af Jørgen Nielsen.

Forleden uddelte Giro d’Italia fire wildcards til den store rundtur først på sommeren. De gik til to italienske, et russisk og et polsk hold. Og det har ikke bragt glæde i italienske cykelkredse. Tvært imod er der sure miner hos de vragede mandskaber.

Da RCS, som arrangerer Giro d’Italia, for et par dage siden offentliggjorde, at to af de fire wildcards vil gå til Gazprom-RusVelo fra Rusland og CCC Sprandi Polkowice fra Polen, betød det samtidig, at de to italienske prokontinentale hold Nippo-Vini Fantini og Androni Giocattoli kom til at stå udenfor i kulden. Og navnlig manager Francesco Pelosi fra Nippo-Vini Fantini følte sig hårdt ramt og startede en voldsom kritik af arrangørerne. Han har samtidig kontaktet det italienske forbund for at få dem til at gå til UCI med det formål at udvirke en starttilladelse til et ekstra prokontinentalhold, som UCI tillod i jubilæumsåret 2011.

 

Pelosi forstår ikke, at hans hold ikke er blevet udtaget:

 

”Vi har Cunego, der tidligere har vundet Giroen, og er kendt for sin støtte til troværdig cykelsport. Vi har desuden hyret Marco Canola, der har vundet en etape i Giroen, og er en rytter på vej frem. Samtidig bør RCS også tage hensyn til hold, der fremmer internationalisering, som vi gør med Nippo, der er japansk. Desuden har vi i år Julian Arredondo, der i 2014 vandt en etape og kørte i den blå bjergtrøje. Endelig har vi folk med mange års ProTour-erfaring som Ivan Santaromita og Alan Marangoni, der samtidig bliver støttet af unge talenter”, forklarer en vred holdmanager.

 

RCS: De har ikke noget projekt

Men Girodirektøren Mauro Vegni har ikke meget til overs for Nippo-Vini Fantini holdmanagerens klagesang:

 

”Vi tog Bardiani-CSF og Wilier Triestina-Southeast. Bardiani-CSF har et projekt med et klart formål, der går på at udvikle unge ryttere, og Wilier Triestina-Southeast blev nummer to i Coppa Italia. Jeg har medfølelse med Androni Giocattoli, men de har ganske enkelt ikke et projekt med et mål, og det samme gør sig sådan set gældende for Nippo-Vini Fantini. Jeg kan ikke se, det gør den store forskel, at de nu har Julian Arredondo på mandskabslisten”, var den brutale udmelding ifølge Cyclingnews.

 

Holdmanager Gianni Savio, Androni Giocattoli befinder sig pt. i Venezuela, hvor holdet deltager i Vuelta al Tachira, har kun udsendt en kort reaktion, hvor han kalder RCS-afgørelsen for ”en stor uretfærdighed både set ud fra et moralsk og sportsligt synspunkt”. Savio betegner det som et hårdt slag for holdet og meddeler, at han vil indkalde til en pressekonference, så snart han vender tilbage til Italien.

 

En forskel på at leve eller dø?

De to fravalgte hold har begge fået wildcards til enten Milano-Sanremo, Tirreno-Adriatico eller Strade Bianche, men sandheden er, at Giro d’Italia er alfa og omega i den italienske cykelbuket, og man kan have prokontinentalholdmanagerne mistænkt for nærmest at love potentielle sponsorer en Giro-deltagelse på forhånd. Og så står man naturligvis i en skidt situation, når invitationen fra RCS udebliver.

 

Denne problematik tager girodirektør Mauro Vegni også fat i:

 

”De hold, der nærmest baserer hele deres eksistens på, at der kommer en invitation til Giro d’Italia, har helt enkelt en forkert forretningsmodel. Det handler ikke om ”vi skal køre Giroen ellers lukker holdet”. Det er en forkert måde at tænke på. De hold, der ikke kommer med i Giroen, får invitationer til Strade Bianche, Tirreno og Milano-San Remo. Hvis holdene påstår, at deres eksistens afhænger af en Giro-deltagelse, så er det forkert. Og det gør bare tydeligt, at de ikke har en ordentlig plan for holdet”.

SENESTE

Vis valgte

ONSDAG

Vis valgte

TIRSDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk