Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: MBaek.dk

Suveræn Kenneth Hansen lavede DM-hattrick

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

13.01.2013 kl. 14:36 af Simon Knudstrup.

For tredje år i træk skal Kenneth Hansen køre rundt i den danske mesterskabstrøje efter at han i dag vandt DM i Vejen.

Kenneth Hansen skulle i dag forsøge at lave et hattrick ved de danske mesterskaber i cykel cross efter at have vundet i både 2011 og 2012. Men flere var klar til at udfordre ham, heriblandt Jonas Pedersen, Emil Arvid Olsen, Tommy Moberg og erfarne Joachim Parbo. Løbet var højdepunktet og det sidste punkt på dagens DM-program i Vejen.

 

Den forsvarende mester kom godt fra start og kom først igennem de første sving med Jonas Pedersen i anden position. 11 omgange skulle køres for eliten, men allerede på første omgang angreb Hansen, og konkurrenterne kunne ikke følge med. Således bragte Hansen sig allerede alene i front på første omgang.

 

Pedersen mistede saddel

Kenneth Hansen kom over målstregen som den første og gik ud på anden omgang. Jonas Pedersen var allerede omkring ti sekunder efter, og det var fordoblet ved anden passage af målstregen, men Pedersen havde også været uheldig, da han mistede sin saddel og således kørte uden saddel og dermed ikke kunne sidde ned indtil han kom til depotet.

 

Joachim Parbo var også godt med sammen med Tommy Moberg, mens unge Emil Arvid Olsen lå og jagtede de to. Sådan så det også ud ved næste omgang, men der var Moberg, Parbo og Arvid Olsen kommet tættere på hinanden. Moberg lå nu alene lidt foran de to andre.

 

Unge Kenneth Hansen lignede en mand i kontrol og på vej mod DM-titlen. Men med syv omgange tilbage kunne meget stadig ske.

 

Kenneth Hansen øgede

20 sekunder blev til 40 for Kenneth Hansen, der med fem omgange tilbage havde 40 sekunder ned til Jonas Pedersen, der havde nogenlunde samme forspring ned til Tommy Moberg på tredjepladsen. Der var dog kamp om bronzen, for Joachim Parbo, Emil Arvid Olsen og Benjamin Justesen lå ikke langt efter Moberg. Sidstnævnte havde kørt sig flot op.

 

Emil Arvid Olsen gik dog en smule kold, og endnu værre blev det, da han måtte en tur i græsset. Dermed var det Parbo og Justesen, der jagtede Moberg på tredjepladsen. Justesen kørte stærkt og kom væk fra Parbo. Men der var stadig et halvt minut op til Moberg, som altså stadig lå til at komme på podiet.

 

I front var Kenneth Hansen stadig, og med tre omgange igen havde han lidt over 40 sekunders forspring til Jonas Pedersen. I mellemtiden havde han faktisk haft et endnu større forspring, men Pedersen hentede en smule ind igen. Dog ikke noget, der havde nogen stor betydning, da Hansen var så langt foran.

 

Hattrick til Kenneth Hansen

Det var med et stort forspring, at Kenneth Hansen kunne høre klokken ringe som signal for, at han gik ud på den sidste omgang. Jonas Pedersen var ligeledes meget sikker på andenpladsen, og selvom det var noget mere tæt bag ham, så lignede Tommy Moberg også en sikker vinder af bronzemedaljen.

 

Kenneth Hansen røg ned kort før målstregen, men det var ikke noget alvorligt og heller ikke noget, der kostede meget tid. Hansen kom alene ind på opløbsstrækningen, og lige før målstregen stod han af cyklen og gik med den over målstregen. Det var der god tid til, for i dag var Kenneth Hansen i en klasse for sig, og med tre DM-titler i træk kan han med rette kalde sig danmarks førende cross-rytter.

 

Jonas Pedersen tog en sikker sølvmedalje, mens Tommy Moberg et par minutter senere kom ind over målstregen på tredjepladsen og dermed bronzemedaljen.

 

Resultat

1 Kenneth Hansen – Cannondale-Challenge

2 Jonas Pedersen – HMTBK

3 Tommy Moberg – CK Kronborg

4 Joachim Parbo – Hammel CK

5 Benjamin Justesen - HMTBK
6 Kim Petersen - Varde CK
7 Emil Arvid Olsen - CK Fix
8 JNikolaj Rud Østergaard - Skive CK
9 Dennis Lisbygd - Ninjas.dk
10 Nicolaj Hansen - Kolding
11 Jan Jensen - Cykling Odense
12 Henrik Andersen - HMTBK
13 Andreas Rasmussen - Roskilde Moutainbike Klub
14 Torben Ternstrøm - Tønder Amatør Cykle Ring
15 Lars Isaksen - Kolding
16 Sebastian Juul - ABC
17 Lars Iversen - Viborg
18 Nicolai Overgaard - Viborg
19 Karsten Lund Andresen - CK Fix
20 Stefan Lezuik - JC Cykelklub
21 Jesper Olsen - Viborg
22 Claes Høgh - Århus 1900

SENESTE

Vis valgte

ONSDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk