Suveræn vinder i kaotisk australsk mesterskab

10. januar 2016 10:49Foto: Sirotti

Blot 15 ryttere gennemførte det australske linjeløbsmesterskab, der blev vundet i ganske suveræn stil af Jack Bobridge.

Næsten tre minutter var Jack Bobridge (Trek-Segafredo) bedre end den nærmeste konkurrent, da det australske mesterskab i linjeløb blev kørt natten til i dag.

Med hele 90 kilometer til mål begav den nyslåede Trek-rytter sig ud på, hvad der lignede en selvmordsmission, da han satte alt på et bræt og kørte solo. Bobridge bestod dog sig egen vanvittige test med kryds og slange og kan kalde sig australsk mester for anden gang i karrieren.

Da den 26-årige australier entrérede sidste omgang, og dermed de sidste 10 kilometer af etapen, havde han hele fem minutter ned til en duo bestående af Cameron Meyer (Dimension Data) og Rohan Dennis (BMC), og det forspring kunne Bobridge simpelthen ikke sætte over styr. Trek-rytteren havde endda god tid til at hilse på de fremmødte tilskuere i målområdet, mens han ventede på, at det øvrige podie fordelte sig.

I den kamp var Cameron Meyer stærkest. Dimension Data-fighteren kørte fra Rohan Dennis - der senere udgik af mesterskabet - og trillede i ensom majestæt over stregen for at modtage en velfortjent sølvmedalje.

Et minut senere kæmpede 24-årige Patrick Lane (Avanti) sig i mål til karrierens største resultat: en national bronzemedalje.

Både Meyer, Lane og Jack Bobridge satte, sammen med 18 andre udbrydere, favoritholdet Orica-GreenEDGE under massivt pres, da de stak af nærmest inden startpistolens brag havde lagt sig fra morgenstunden. Det kæmpestore udbrud gjorde løbet kaotisk og umuligt at kontrollere, og status blev, at kun 15 af 132 startende ryttere gennemførte løbet.

Blandt de opgivende, der blev fanget i feltet, var tidligere australske mestrer som Richie Porte (BMC) og Luke Durbridge (Orica), samt forhåndsfavoritten Caleb Ewan (Orica).

Med sejren kan Jack Bobridge tage sin anden gul- og grønstribede mesterskabstrøje med hjem. Den første vandt han som blot 21-årig Garmin-rytter i 2011.