Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

EKSKLUSIVT

Foto: Team Giant Scatto U23

Før starten: Team Futura Cycling og Giant-Scatto i "skilsmisse"

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

08.10.2016 kl. 07:30 af Jesper Johannesen.

For præcis en måned siden kunne Team Futura Cycling og Giant-Scatto offentliggøre, at de slog sig sammen til et cykelhold i 2017. Det gør de så ikke alligevel, kan Feltet.dk i dag afsløre.

Det er kun en måned siden, at Team Futura Cycling kunne offentliggøre, at de slog sig sammen med det nuværende kontinentalhold Team Giant-Scatto. Team Futura Cycling har længe haft store ambitioner om at starte et stort cykelhold, hvor målet er komme med til Tour de France i 2020/2021. Dette projekt er faldet til jorden - i hvert fald i første omgang, erfarer Feltet.dk.

Team Futura Cycling skulle finansieres ved folke- og virksomhedsaktier. Målet var at skabe hele Danmarks cykelhold, men pengene manglede, da aftalen var indgået.

”Vi tager et step op,” fastslog Team Giant Scattos holdejer Brian Nygaard til Feltet.dk for en måned siden og påpegede om den nye partner: ”Futura Cycling Concept giver os økonomien, og vi leverer cykelholdet. Hele Futura Cycling Concepts DNA er at skabe økonomi gennem sponsorer, folke- og virksomhedsaktier, og det er de gode til.” 

”De havde ikke pengene, da det kom til stykket”
Fusionen lød god og målsætningen var også klar - der blev drømt stort. Futura Cycling Concept med blandt andet den tidligere professionelle cykelrytter Bo Hamburger i spidsen kunne dog ikke levere den forventede økonomi via folke- og virksomhedsaktier.

I dag bekræfter Brian Nygaard overfor Feltet.dk, at parterne er gået hver til sit. Futura Cycling Concept er ikke længere en del af Team Giant-Scatto.

”Folkeaktierne har ikke været den succes, som vi havde forventet. De havde ikke pengene, da det kom til stykket. Så der kom ingen penge fra Futura. Der gik et par uger, før jeg fandt ud af det. Jeg vidste ikke, om holdet skulle lukke nu, hvilket var frustrerende. Skulle vi smide håndklædet i ringen?” lyder det spørgende fra Brian Nygaard i telefonrøret, før han med glæde i stemmen fortsætter.

”Vi havde derfor for kort tid til at skaffe traditionelle sponsorater, så vi måtte ud og tænke alternativt og endte med at finde en anden løsning. Så holdet fortsætter i 2017 under det navn, som holdet har kørt under i 2016, Team Giant-Scatto.”

Ny aktiv partner er kommet ind
Brian Nygaard forklarede for en måned siden, at holdet manglede godt 1,5 million kroner, og det var det beløb, som de håbede kunne komme ind via aktierne. Det er ikke sket, men Brian Nygaard bekræfter, at "der allerede er fundet en bedre løsning."

"Vi har indgået et partnerskab med virksomheden Running26. Deres cykelafdeling hedder Peloton, og de lever af at levere trænings- og loyalitetsprogrammer til større virksomheder. De har været på udkig efter noget unikt til disse aktiviteter. Her har vi fundet en løsning, hvor holdets ryttere kan tilbyde at komme ud til foredrag og fortælle om deres træningsmetoder, livet som professionel og f.eks. tage med nogle af firmaerne på træningslejr,” forklarer Brian Nygaard videre.

”Running26 vil gerne vise, hvor langt man kan nå med en målrettet træningsindsats - både mentalt og fysisk. Det bliver en meget mere aktiv partner, som vi får, og det glæder jeg mig til. Running26 har også gode faciliteter og trænere, så alle ryttere vil næste år have tilknyttet deres egen træner eller en fra holdet. Det er et område, som er vigtigt for at udnytte de unge rytteres fulde potentiale,” slutter Brian Nygaard.

”Running26 vil gerne vise, hvor langt man kan nå med en målrettet træningsindsats. Det bliver en meget mere aktiv partner, som vi får, og det glæder jeg mig til. Running26 har også gode faciliteter og trænere, så alle ryttere vil næste år have tilknyttet deres egen træner eller en fra holdet. Det er noget, som vi har ønsket fra holdets side af,” slutter Brian Nygaard.

Team Giant-Scatto har næsten 2017 holdet på plads, men indtil videre holdes kortene tæt ind til kroppen. De første ryttere forventes dog offentliggjort indenfor de kommende dage. 

SENESTE

Vis valgte

TORSDAG

Vis valgte

ONSDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk