Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: Sirotti

TemperaTouren: "Tour de France er mainstream"

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

02.07.2015 kl. 09:45 af Jon Tolstrup Jensen & Jonas Krügermejer Nygaard, Utrecht.

Feltet.dk har endnu engang sendt en duo til Tour de France-land for at dække en af verdens største begivenheder. Med den tilbagevendende blog, TemperaTouren, måler og vurderer de begivenhederne, så du med god samvittighed kan læne dig tilbage i liggestolen og nyde solen.

Destinationen er Utrecht. Datoen siger anden juli, 2015.

 

Om to dage sker det. Det alle taler om. Universitetsbyen i hjertet af Holland skriver sig på verdenskortet, og endnu vigtigere; ind i Tour de Frances historiebøger.

 

Her i området snakker man stadig, om den promovering Giro-starten i 2010 gav landet, og ser nu frem til at huse, hvad man selv kalder "den største, årlige sportsbegivenhed i verden."

 

Og lad os slå fast: organisationen for verdens største, årlige sportsbegivenhed har valgt rigtigt. Utrecht præsenterer fantastiske rammer til cykelløb og indbyggerne er både glade og stolte over at slå dørene op og byde resten af verden indenfor. Det virker altid lidt overdrevet, når diverse reportere taler om "den særlige stemning," men her florere den virkelig!

 

Byens mange kanaler bærer optimistiske strømme ind mod centrum, hvor knap 200 kampklædte krigere om to dage triller ned af startrampen til en forsmag på de lidelser, der venter forude.

 

De 13,6 kilometer i Utrecht centrum er godt nok ikke meget, men de er et varsel om, hvad der venter. Som at dyppe storetåen i det iskolde vand, du er på vej i - velvidende, at der ingen vej er tilbage.

 

"Giroen er meget hårdere"
En stadig større skepsis virker til at blomstre hos cyklingens hipstere, for hvem Touren åbenbart er blevet for mainstream. "Giroen er meget hårdere," siger de og retter på sølvpapirshatten på toppen af hovedet - beredt på diskussion, klar med facts og fagter.

 

Men Touren svarer ikke. Touren behøver ikke svare. For Touren ved bedst. Franskmændene ved bedst.

 

Vi vil til gengæld gerne svare. For nok er Giro d'Italia hårdere målt på højdemeter og sindssyge bjergetaper. Udfordringerne er flere og mere brutale, og det er egentlig forståeligt nok, at nogen forsøger at pille ved det indbyrdes forhold verdens to største cykelløb imellem.

 

Giro d'Italia kan måske ses som den flotte dreng - ham med musklerne. Men Touren kan spille guitar. Touren har x-factoren, de mange bejlere og ved godt, at Giroen aldrig kommer op på siden af den. Touren er bare større. Og sådan bliver det ved med at være. Det er fransk arrogance, når det er allersmukkest.

 

For ét er sikkert. Alle 198 bejlere, der stiller til start på lørdag, er klar til at køre sig selv i graven. Klar til at hædre Tourens ånd. Hver og en - både vandbærere og kaptajner.

 

Ingen kommer her for at køre sig i form. Ingen er her med andre mål i tankerne. Alle søger at gøre som Utrecht. Alle kæmper en indædt kamp for at skrive sig ind i Tour de Frances historiebøger. Dét ser du ikke på samme måde i Giroen - eller i nogen andre cykelløb for den sags skyld.

 

I Touren giver ingen ved døren i kampen for at gøre sig positivt bemærket. Derfor er Touren noget specielt. Derfor er Touren verdens hårdeste cykelløb.

 

Blev det for sødt? Bare rolig. Vi skal nok spare på kanelen, når vi løbende under indledningen af Tour de Frances tygger og fordøjer store som små oplevelser ved verdens største cykelløb.

SENESTE

Vis valgte

ONSDAG

Vis valgte

TIRSDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk