Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

Test: Rose tøj til triatlon

01. september 2012 12:35Foto: A.S.O.

Med en pris i den helt lave ende kunne man godt forstille sig, at kvaliteten ville lide under det – men det er langt fra tilfældet. Triatlon-tøjet fra Rose lever op til forventningerne, og enhver triatlet, der ønsker billigt triatlon-tøj, vil få glæde af det.

Artiklen fortsætter efter videoen.


Produkterne er stillet til rådighed af:

Rose Danmark

Introduktion:

Rose har mere end 100 års erfaring. Det hele startede i 1907 med en lille cykelbutik i byen Bocholt i Tyskland. I dag er Rose en stor virksomhed med mere end 250 ansatte. Det er primært cykling, som Rose beskæftiger sig med, men triatlon har også fået en lille plads i deres sortiment.

 

Vi har testet både en tri-dragt og et 2-delt sæt:

- Rose Body Tri-Suit I

- Rose Jersey Tri-Zip og Rose Tri-Shorts (købes hver for sig)

 

Første indtryk:

Det første vi bemærkede, da vi modtog tøjet med posten, var den meget markante gule farve, som ofte er kendetegnede ved tøj fra Rose. Farverne er på begge sæt holdt i sort, grå og gul - en lidt utraditionel farvekombination. Hvorvidt man finder farverne smagsfulde, er en individuel sag, men hvis man går meget op i koordinering af farver, skal man jo sikre, at farverne matcher cyklen. Det er en skam, at man ikke kan vælge mellem flere forskellige farvekombinationer.

 

Læs også
Lefevere kommenterer Asgreen og Casper P.s kontraktsituation

 

Materialet er blødt og lækkert og er produceret i 80 % polyamid og 20 % elastan, hvilket giver et hurtigtørrende og strækbar materiale. Vi var lidt i tvivl, om der overhovedet var en pude i underdelen ved både tri-draget og det 2-delte sæt, men det skyldes, at den er utrolig tynd.

 

Det er unisex modeller og kan derfor både anvendes af begge køn.

 

For ikke at gentage os selv i henholdsvis testen af Rose Body Tri-Suit I og det 2-delte sæt Rose Jersey Tri-Zip og Rose Tri-Shorts har vi valgt at starte med at skrive om de områder, hvor de to sæt har samme egenskaber og funktioner, hvorefter vi gennemgår de detaljer, der adskiller de to sæt fra hinanden.

 

Overordnet test:


Triatlon-tøjet er blevet testet i knap tre måneder på både svømme-, cykel- og løbeture. Hvad forventer man egentlig af tøj til triatlon? Komfort, hurtigtørrende materiale og god pasform er nogle af de vigtigste kriterier for triatlon-tøj. Og her klarer især tri-dragen fra Rose sig rigtig godt.

 

Triatlon-tøjet er komfortabelt at have på. Det sidder tæt til kroppen uden på nogen måde at stramme og hæmme bevægelsesfriheden. Der er hverken irritation omkring nakken eller under armene, hvilket der nogle gange kan være ved tætsiddende sportstøj. Det bløde materiale føles behageligt og er medvirkende til den gode komfort.

 

Der er lynlås på fronten af overdelen, som kan lynes ned til et stykke over navlen. Det giver mulighed for at få lidt ekstra ventilation på de varme dage.

 

Hverken under svømning, cykling eller løb gav triatlon-tøjet nogle problemer. Som forventet tørrer både puden og selve tøjet hurtigt efter at have været en tur i vandet.

 

Puden i underdelen er, som tidligere nævnt, næsten ikke eksisterende. Den er utrolig tynd og giver ikke meget støtte på cykelturen. Det er meget individuelt, hvor meget støtte man har brug for, men er man typen, der ønsker komfort i form af en lidt større pude (som man selvfølgelig kan løbe med), så kan denne ikke anbefales. Til gengæld mærker man slet ikke noget til den på løbet på grund af størrelsen.

 

Body Tri-Suit I

 

Læs også
Optakt: 3. etape af Tour de Romandie

 

Særlige features ved produktet:

- Pro Fibre Tri materiale

- Lynlås på fronten

- Flade syninger

- Én ryglomme

- Hurtigtørrende pude (100 % polyester)

- Anti-slip i benene

 

Vejl. pris: Kr. 423


Bedømmelse: 
 

Test:

Tri-dragten er med bryderryg og på fronten er den meget nedringet. Det er noget atypisk med en nedringet tri-dragt, og det ser efter vores mening ikke særligt smart ud – og specielt ikke til herrer. Midt på lænden er der placeret en let tilgængelig og rummelig ryglomme, så der er mulighed for at medbringe gels, energibarer, ekstra slanger og lignende.

 

Anti-slip i benene gør, at tri-dragten ikke glider rundt, og derved hele tiden sidder det sted, som var udgangspunktet. Det fungerer rigtig godt og generer ikke omkring lårene.

 

Konklusion:

Rose er ikke et mærke, der er kendt i triatlon-kredse, men kan man indfinde sig med et ukendt triatlon mærke, får man med Rose Body Tri-Suit I en tri-dragt, der lever op til de forventninger, man har sådan et produkt. Med denne får man nemlig rigtig meget for pengene, og den er absolut en af de billigste på markedet. Prisen trækker i den grad op i den samlede karakter.

 

Pasform og komfort er godkendt, og dragten giver et rigtig godt helhedsindtryk. Herudover er ryglommen god og rummelig og derved meget anvendelig. Puden i underdelen er meget tynd, hvilket man skal tage med i sine overvejelser, inden et eventuelt køb. Rose Body Tri-Suit I er også meget nedringet, og her skal man gøre op med sig selv, om det er noget, man kan indfinde sig med. Ellers findes der en anden udgave fra Rose, der hverken er nedringet eller har bryderryg: Rose Body Tri-Suit II.

 

Det bed vi særligt mærke i:

+ Pris, komfort, pasform, god ryglomme

-  Tynd pude, nedringet, kun én farvekombination

 

Køb hvis: Du søger en prisstærk og komfotabel tri-dragt - uden den store støtte på cykelturen.

 

Jersey Tri-Zip og Tri-Shorts

 

Særlige features ved produkterne:

- Pro Fibre Tri materiale (overdelen)

- Lynlås på fronten (overdelen)

- Flade syninger

- 2 ryglommer

- Hurtigtørrende pude (100 % polyester)

- Elastisk snøre (underdelen)

 

Læs også
Legende: Pogacar ville være fem minutter efter Merckx

 

Vejl. pris - Jersey Tri-Zip: Kr. 269 

Vejl. pris - Tri-Shorts: Kr. 230

Bedømmelse: 
 

Test:

Rose Jersey Tri-Zip er en kort triathlon-top, og det vil sige, at selve toppen kun lige går ned og rører underdelen. På cyklen betyder det, at den kravler lidt op af ryggen, når man ligger i den aerodynamiske position, men det gør triatlon-toppe generelt. Under svømningen har man våddragt på, så her betyder det ikke noget, og på løbet sidder den godt og stabilt.

 

Under armene sidder den ret tæt, men det er ikke noget, der giver anledning til skarvmærker. Man skal dog gøre op med sig selv, hvorvidt man finder det generende. Her kunne man godt have lavet en anden udskæring, så der var mere frihed under armene.

 

Der er placeret én lettilgængelig ryglomme på hver side af toppen. De har en fornuftig størrelse, hvor man kan opbevare energi, slanger, lappegrej mm.

 

Rose Tri-Shorts har ikke noget med shorts at gøre – det er tights. Det er korte tights, så de stopper et godt stykke oppe på låret. Det er en smagssag, om man ønsker en kort eller lang model. Snoren i livet er elastisk, og den er med til at øge komforten.

 

En detalje som mangler ved Rose Tri-Shorts, er anti-slip. Det har den betydning, at de ikke sidder samme sted på låret hele tiden, men har tendens til at rykke sig lidt længere op af låret. Underligt de ikke har valgt anti-slip funktionen ved Rose Tri-Shorts, når de har den ved Rose Body Tri-Suit I.

 

Konklusion:

Ligesom tri-draget får man med dette 2-delte sæt meget for sine penge. Kravene til triatlon-tøj bliver opfyldt med undtagelsen af pasformen af Rose Tri-Shorts, hvor anti-slip funktionen mangler.

 

Igen skal man overveje, hvor meget støtte man ønsker af puden i underdelen. Det er en meget individuel sag, og det skal man tænke over, inden et køb.

 

Det er et godt sæt til såvel begyndere som mere erfarne triatleter, der ikke vil ofre mange penge på de kendte mærket.

 

Det bed vi særligt mærke i:

+ Pris, komfort, pasform (overdelen), gode ryglommer

-  Tynd pude, manglende anti-slip i benene, kun én farvekombination

 

Køb hvis: Du vil spare på skillingerne og samtidig bevare en vis niveau af komfort.
 

DEL
INFO
Materiale og udstyr
Nyheder
Arkiv: TT og Tri
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?